Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
30-07-2014, 12:52:08

Dzięki Piotrze za dobre słowo...,cieszę się że twoja żona ma dobre wyniki-teraz musi być tylko lepiej...Jeżeli chodzi o mnie to już zaczęłam się pakować a tu telefon z kliniki że operacja przełożona na 10.08. ,kamień mi spadł z serca (może go było słychać nad morzem)ha ha ,a z drugiej strony za kilka dni będę denerwować się znowu,a tak miałabym to za sobą-Pozdrawiam wszystkich!!!
Wtajemniczona
31-07-2014, 11:18:42

Witam, dawno nie pisałam, ale czytałam, otóż nie udało mi się przełożyć sanatorium i za tydzień jadę do Kamienia Pomorskiego, pociecha taka że kupiłam bilet pkp z kuszetką, więc na leżąco jakoś dojadę i mam nadzieję że wreszcie poczuję się lepiej po zabiegach,
za wszystkie świeżynki co idą po skalpel trzymam kciuki, pozdrawiam gorąco szyjeczki kochane
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Początkująca
31-07-2014, 13:05:46

Witam wszystkich uczestników forum
W TK wyszła mi spandyloza szyjna oraz dyskopatia kręgosłupa szyjnego c6 c7. Byłam u neurochirurga i pytałam o możliwości, mówił o operacji dyskopatii, mam zrobić rezonans. Moje objawy to drętwienie rąk, łopatek, kłopoty z ruchomością ramienia, zaburzenia pamięci, koncentracji, zaburzenia widzenia, zawroty głowy, poczucie odrealnienia w momencie stresu. Zastanawiam się czy te objawy ktoś miał jeżeli chodzi o dyskopatię. romiłam też TK głowy i jest ok, nie mam nerwicy.
Zastanawiam sie czy ewentualna operacja pomoże mi przy odzyskaniu pamięci, koncentracji i zlikwiduje zaburzenia widzenia.
Proszę napiszcie co o tym sądzicie? Pozdrowienia
Forumowiczka
31-07-2014, 15:08:09

Witajcie.
Całkiem niedawno moja szyjka była na tyle mało mecząca, że myślałam, że o niej zapomnę... na jakiś czas... a teraz jak przyszły te upały z deszczami niestety odzywają się moje meteopatyczne skłonności. Az musiałm odszukiwać swoje sekretne zapiski sprzed miesięcy, żeby sie nie martwic, bo juz prawie zapomniałam które nerwy mnie ciągnęły, a potem na rezonansie okazało sie, że jest ok, mimo tych objawów (czyli ciągnęły mnie zrosty).
Do tego jeszcze gość we mnie wjechał od tyłu gdy stałam na czerwonym... niby jakoś bardzo mocno mnie nie szarpnęło ale jednak szyja była 2 dni obolała.
czyli nie ma spokoju.... życie toczy się dalej a ja marzę o powrocie normalnych temperatur 22-24C a nie tych parnych upałów. Źle je znoszę nie tylko ogólnie, ale i w moich operowanych nerwach.
pozdrawiam wszystkie szyjki
Asia
Początkująca
01-08-2014, 08:22:06

Chinka 23 wszystkie z podanych objawów miałam przed operacją.Bardzo mnie to męczyło i było źle odebrane głównie w pracy - czytaj spadek formy i nie chce jej się pracować wydajnie jak kiedyś Jestem 4 tygodnie po operacji ( dokładnie w piątek) i objawy minęły jestem trochę otępiała po narkozie ale to zupełnie inne odczucie. Pozdrawiam
Początkująca
01-08-2014, 15:05:31

Newyork dziękuję za odpowiedz, jest dla mnie bardzo pocieszająca bo nawet neurochirurg nie potrafił powiedziec czy operacja pomoże. U mnie w pracy sytuacja wygląda dokładnie tak samo jak wyglądała u ciebie, mimo że daję z siebie jeszcze więcej niż wcześniej. Życzę Ci jak najszybszego powrotu do zdrowia i proszę napisz jeszcze jak przebiego rehabilitacja. i co u Ciebie. Pozdrawiam
Wtajemniczona
01-08-2014, 23:02:36

Chinka,
jak przeczytasz forum (długa sprawa) to zobaczysz, że masz typowe objawy dyskopatii szyjnej :( każdy z nas miał je trochę "zmodyfikowane", z różnym nasileniem. ale po dpbrze przeprowadzonym zabiegu zdecydowana większość powinna ustapić :) lekarze sa dobrze wyoperowani, nie ma sie czego bać ;) zyta i pisz. zawsze ktoś Ci odpisze.
do absolwentów: czy ktoś z Was miał problemy z koncentacją po narkozie? coś się nie moge skupić. stosuję relaksację i niewiele pomaga.
1. Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. 2. Zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone) 3. Zabieg 30.05.2014 (odbarczenie pośrednie ze spondylodezą międzystawową na c5/c6 Providence Dtrax)
Wtajemniczona
01-08-2014, 23:38:26

szyjka74 2014-08-02 01:02:36
Chinka,
jak przeczytasz forum (długa sprawa) to zobaczysz, że masz typowe objawy dyskopatii szyjnej :( każdy z nas miał je trochę "zmodyfikowane", z różnym nasileniem. ale po dobrze przeprowadzonym zabiegu zdecydowana większość powinna ustapić :) lekarze sa dobrze wyoperowani, nie ma sie czego bać ;) czytaj i pisz. zawsze ktoś Ci odpisze.
do absolwentów: czy ktoś z Was miał problemy z koncentacją po narkozie? coś się nie moge skupić. stosuję relaksację i niewiele pomaga.
1. Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. 2. Zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone) 3. Zabieg 30.05.2014 (odbarczenie pośrednie ze spondylodezą międzystawową na c5/c6 Providence Dtrax)
gość
03-08-2014, 01:53:44

Czesc szyjkowe sierotki
Szyjka74 nie wiem czy to po narkozach czy zwyczajna skleroza
ale tez czasami za cholere sie skupic nie moge, nie mowiac o powrotach do domu po 3 razy -bo dopiero za 3 przypomne sobie po co wracalam Zamiast relaksacji proponuje kupic karteczki i zapisywac
Chinka, przed operacja u mnie bylo b.duzo neuro objawow i neuro powiedzial ze bedzie zadowolony jak po operacji zniknie 70%. Sam byl mile zaskoczony ze cofnelo sie prawie wszystko bo zostal tylko lekko zdretwialy palec, ktory juz sie ma deczko lepiej ale potrzeba czasu. Tak jak radzi szyjka74 poswiec duuuzo czasu i przeczytaj forum, powinno rozwiac Twoje watpliwosci czy znajdziesz odpowiedzi na przypuszczam milion pytan
Usciski dla Was tych przed i po...
Dorota
Życie jest łatwiejsze niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym, co jest nie do przyjęcia, obywać się bez tego, co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia.
Początkująca
05-08-2014, 10:06:31

Witajcie wszyscy,
jam już tez absolwentka aczkolwiek jeszcze się na forum nie udzielałam - czytając tylko. Ale jak już tak wywołują do tablicy...
Jestem 1,5 roku po operacji i stabilizacji sztywnej na 1 poziomie. Całościowo jest ok. Wróciłam do pracy po pół roku i pracuję normalnie. Jednakże rehabilitację w zasadzie stale prowadzę i dolegliwości są raz większe a raz mniejsze. Jak jest mało pracy a dużo odpoczynku jest super. Jak na odwrót - już nie tak różowo. Ale przecież można ze wszystkim żyć tylko trzeba troszkę się oswoić i poprzestawiać na nieco inne tory.
Chinka - u mnie tez prawie wszystko się cofnęło po operacji. To co jest teraz to pikuś i da się obłaskawić przy dobrym traktowaniu.
Szyjka74 - hmmm zapominalstwo też u mnie występuje ale jakoś nigdy nie kojarzyłam tego z narkozą, którą zresztą zniosłam bardzo dobrze.
Pozdrawiam letnio wszystkich!
Maq

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: