Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
24-07-2014, 22:40:48

Witajcie,
Ja również się melduję jako absolwent Wróciliśmy wczoraj z wakacji, ale zaległości w czytaniu dzisiaj już nadrobiłam
Trochę bałam się wyjazdu, ale doktor powiedział że mi sie należy i wszystko poszło super. Na bramkach nie piszczałam mimo dwóch implantów
Obiecałam fizjo że będę ćwiczyć i przez pierwsze dwa dni ćwiczyłam potem były inne zajecia
Za to pływanie poćwiczyłam intensywnie i w ostatnim dniu zrobiłam 40 długości basenu na zmianę stylem klasycznym, kraulem i na grzbiecie i nic mnie nie bolało W zasadzie to czuję zmęczenie szyi po dłuższej drodze samochodem, ale przechodzi po półgodzinnym odpoczynku.
Co do bólu karku to mi minęło po manipulacji przejścia szyjno-piersiowego i kręgosłupa piersiowego i od tej pory też mogę spać na poduszce ortopedycznej. Wcześniej bolał mnie na niej kark i barki. Bóle prawego barku i prawej ręki też minęły. No i siła prawej ręki wróciła do normy. Z fizjo spotykam się już tylko raz na dwa-trzy tygodnie.
Po powrocie do pracy dostałam skierowanie na zaległy zeszłoroczny urlop i tym sposobem mam wolny sierpień Kupiłam więc rower miejski i zamierzam go wykorzystać w czasie urlopu dr pozwolił powiedział że czas wrócić do normalnego życia pamiętając oczywiście o prawidłowej postawie itp.
We wrześniu kontrolny RTG czynnościowy, a w październiku kontrolny rezonans. Potem wizyta u dr-a.
Pozdrawiam wszystkich po i przed i dużo słoneczka
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Wtajemniczona
25-07-2014, 21:20:03

Becia 1968 gratulacje super chłopczyk . dużo zdrówka Pozdrawiam Brawo dla rupafin od marca do lipca w tak dobrej kondycji super naprawdę jestem pod wrażeniem że tak dobrze może być po i jeszcze zaliczyłaś piękne wakacje na których byłaś bardzo aktywna Brawo takie przykłady napawają optymizmem . Renata
Przed operacją Zwyrodnienie C4do C7 + długi opis Operacje przekładam już od ponad 2 lat "Łatwo podjąć decyzje , trudniej później z nią żyć"
Wtajemniczona
25-07-2014, 23:48:37

No, Absolwenci, jestem dumna, ze taki odzew. świetnie, tak trzymać!
u mnie z rowerem kiepsko. ni dy rydy :( ale chodze szybko po bieżni. tyle mogę i się z tego cieszę :):):)
ale do przodu każdego dnia. czas przestać być implantem i zacząć życ. trochę na nowych warunkach :) czekam na wieści od innych :)
coś nowe Szyjki słabo się meldują. czyzby nie robiono już zabiegów ?
1. Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. 2. Zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone) 3. Zabieg 30.05.2014 (odbarczenie pośrednie ze spondylodezą międzystawową na c5/c6 Providence Dtrax)
Początkująca
28-07-2014, 11:01:36

Cześć Wszystkim :)
Dawno mnie nie było z Wami. Troszeczkę się u mnie podziało i musiałam być serwisowana :)w Olsztynie. Wszystko już dobrze i wróciłam do pracy.
Na szczęście z szyjką super więc jedno dobrze.
Beciu - gratuluję Wnusia. :)
Pozdrawiam serdecznie i życzę Wam cierpliwości w walce z dolegliwościami.
Bogna
Początkująca
29-07-2014, 10:19:46

Kto jest chętny na kołnierz latem w 32 stopniowym upale Śmieję się do męża że napiszę sobie na kartonie info" Mam dobrą pracę, mieszkanie i zbieram na rehabilitację " ciekawe ile bym nazbierała. Sądząc po ilości turystów w Darłówku to mogłabym nawet na Krojanty uzbierać:) Póki co robie za małpkę z zoo jak idę na spacer nad morzem Pozdrawiam upalnie.
Początkująca
29-07-2014, 10:23:44

Ja mam już dłuższy czas kłopoty z kręgosłupem szyjnym. Chodze raz w roku na rehablitację lub jadę do sanatorium. bardzo pomaga mi laser.
_________
Nowoczesne [url=http://www.rubinkiewiczmed.pl/medycyna-estetyczna/] zabiegi antycellulitowe Kraków [/url]
Początkująca
29-07-2014, 10:37:01

Na parę dni Na parę dni przed operacją w Darłówku
Początkująca
29-07-2014, 10:42:12

Ja czekam na ten moment bo jakieś mam wrażenie że potem to już tylko z górki będzie. Rehabilitacja też pozwoli mi w miarę normalnie żyć. Najgorsze jest czekanie. Dostałam pismo z ZuS- u 06.08 mam być o 8.20 na badaniu czy należy mi się świadczenie rehabilitacyjne - proszę trzymać kciuki
Początkująca
29-07-2014, 15:03:41

Boże już w czwartek jadę do szpitala ....zaczynam wariować... ,wizja kołnierza przy tych upałach rzeczywiście jest przerażająca TAK BYM CHCIALA BYĆ JUŻ PO!!!!!!!!!!!!!
Forumowicz
29-07-2014, 16:54:32

Pozdrawiam PERYSKOPKI.Upały i woda temperatury zupy to codzienność nad morzem,ale tym morzem gdzie zatoka Pomorska.Dzisiaj zaliczyłem połowę jeziora - kondycja wraca a to cieszy no i brak dolegliwości./Żona po operacji i b.dobre wyniki/To najbardziej cieszy.DUDEK DASZ RADĘ MY DALIŚMY TO I TY..............NEWYORK masz jeszcze do wykorzystania bez konsekwencji zwolnienia 3 miesiace Swiadczenia rechabilitacyjnego.Jezeli ci niezalezy mocno na pracy to może dostaniesz tak jak w moim przypadku chciał mi dać 9 miesięcy ale sie targowałem i wyszło 5 z czego 3 miałem a z 2 zrezygnowałem.......pozdrawiam..WSZYSTKICH....Bognaj TEŻ.
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: