Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
11-04-2010, 17:21:38

Witaj Krzysztofie ja również uważam ze neurolog ma rację miałam identyczne objawy jak Ty na poczatku potem doszły oprócz bólów zawroty głowy wraz z odruchami wymiotnymi, i dretwienia dłoni przeradzały sie w krótkochwilowe niewładnosci dłoni...jestem 3 tygodnie po operacji kregosłupa szyjnego i oprócz tego ze dokucza mi noszenie kołnierza ortopedycznego/4 tygodnie/ bóle drętwienia niedowłady zawroty ...wszystko jakby ręka odjał Nie jestem lekarzem ale myslę ze dobrze byłoby gdybyś zrobił rezonans kręgosłupa szyjnego Pozdrawiam Gabi
gość
11-04-2010, 18:31:12

Ewo, widzę Twoje pisanie i odpisuje na nie. Niestety, uzywam jakiegos okna zastępczego na numerze 800. Nie wiem, czy moje odpowiedzi do Ciebie docierają. Obecnie posługuje się starą wersja komunikatora.Zainstalowałam sobie GG 10. niestety córka nie pamieta hasła jakiego uzywała przy zakładaniu GG na nowym komputerze. Jutro spokojnie zalożę sobie nowe konto i kłopoty się skończą.
Pytałaś o zniesienie lordozy.
Kręgosłup posiada naturalne krzywizny, w odcinku szyjnym jest nieco wygięty ku przodowi, jakby odwrócone C. Zniesienie lordozy to wyprostowanie tej krzywizny. Ja dorobiłam sie już kyfotycznego wygiecia, czyli moje C wygląda tak jak w alfabecie.
Zniesienia lordozy i wygięcia w nieprawidłową strone to jeden z składników spondylozy szyjnej.
Nie martw się na zapas, poczekaj co powie lekarz.
gość
11-04-2010, 21:08:03

Dziękuję za odpowiedzi.
Miałem rezonans całego kręgosłupa.Tam napisałem wyniki.
Przepuklina C6-C7 tylna centralna i zniesienie lordozy.
Mam mieć za 2 miesiące operacje stabilizacji kręgozmyku a co z tym szyjnym?Też do operacji?Co mam robić?Śpię na poduszce ortopedycznej trochę ćwicze delikatnie...Do tego mam nerwice i psychika mi pada...
Dokucza mi ta głowa.Jakby mi mięśnie mimiczne lewej strony twarzy słabo działały.Jak brwi podnoszę,tu od szczęki do skroni też przeczulone ...głowa jakaś dziwna.To od kręgosłupa?
Krzysztof
gość
12-04-2010, 07:03:17

Witaj krzysztofie Nie mozesz się doprowadzać do nerwicy bo to spina mięśnie a w takiej sytuacji pogarsza sie stan twojego zdrowia..wiem wiem łatwo sie mówi a sama przeszłam piekło do operacji Ja w związku z tym ze miałam przepuklinę C4 C5 mialam zakaz jakichkolwiek cwiczeć masaży jedynie basen i pływanie na plecach a te bóle głowy miałam od szyjnego ale nie jestem lekarzem i trudno mi twierdzić czy Ty tez masz je od szyjnego Tomograf głowy mam nadzieje ze wyjasni tę kwestię Nie poddawaj się Będzie dobrze Gabi
gość
12-04-2010, 07:21:01

krzysztofie .. ja mam nie tylko wypukline ale przepukline na c6 c7 i uciskajaca worek i rdzen ostro .. objawy potworny nie ustajacy bol glowy uczucie nudnosci dzien w dzien dretwienie lewej dloni .. to u ciebie bedzie tez to c6-7
gość
12-04-2010, 09:44:15

Krzysztofie, ja tak samo jak wielu, wielu z nas miałam takie same objawy jak Twoje, które w pewnym momencie zaczęły się, tak bardzo pogarszać to tego stopnia że nie można było z bólu wytrzymać ale wtedy nic już nie pomagało, jedynie odrobinę ulżyło połączenie leków p/b ze sterydami, a wszelkie zabiegi rehabilitacyjne miałam zakazane, miałam tylko czekać na operację To była,jak napisano na opisie z rezonansu- masywna przepuklina c6-c7 itd... Dzisiaj jestem już dwa miesiące po operacji, wszystkie te przykre objawy minęły od razu, mogę normalnie funkcjonować, naprawdę cieszę się że jest już po, szkoda tylko że musiałam długo czekać na operację. Głowa do góry ( oby nie za mocno,bo to cholernie boli), będzie dobrze, tylko się nie denerwuj bo to, tak jak napisała też Gabi, tylko pogarsza, zwiększa napięcie mięśniowe a z tym pojawia się większy ból, ja na rozluźnienie dostawałam Tetraratio -spróbuj, może akurat....

irena
gość
12-04-2010, 10:30:50

Witam wszystkich Mam na imię Paweł tez mam problem z moimi "koralikami" ... Mam już rezonans w wyniku badań wyszło że mam zniesienie fizjologicznej lordozy szyjnej, niewielkie obniżenie poziomu sygnału tarczy międzykręgowej w odcinku szyjnym bez obniżenia ich wysokości, na poziomie C5C6 centralno prawostronna ekstruzja jadra miazdżystego napinajaca więzadło podłużne Tylne zwezajace kanał kręgowy do 7 mm ,uciskajaca rdzeń kregowy oraz korzenie nerwowe po prawej stronie i umierkowanie zweżony prawy otwr miedzykregowy C5C6 znacie jakiegoś dobrego neurochirurga w koninie czy w wielkopolsce . Co mam robic ortopeda powiedział ze operacja Prosze o rady
gość
12-04-2010, 10:39:13

Pawle, ja miałam operację w Bydgoszczy w 10 Wojskowym i bardzo sobie chwalę.

irena
gość
12-04-2010, 14:18:40

Irenko a może znasz jakiegoś dobrego neurochirurga bo najpierw muszę mieć konsultacje ciekawe co powiedzą Pozdrawiam pawel
gość
12-04-2010, 17:19:55

Witam
Dziękuję za dalsze podpowiedzi.
Myślę że wynik tomografii głowy będzie dobry.Bo trochę mam stracha.
Co do nerwów to próbuje walczyć z tym.Mam też Tetraratio.Ile razy dziennie trzeba to brać?
Ja mam mieć operacje lędzwiowego w AMB w Bydgoszczy.Zna ktoś tą klinikę neurochirurgii?
Czy może mam najpierw zająć się szyjnym kręgosłupem?
Krzysztof

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: