Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
09-04-2010, 16:12:28

Ewo, ja jestm na 16 pozycji listy.
Vika, czy czasem i ja mogę do Ciebie "zapłakać"?
Początkująca
09-04-2010, 16:15:37

dzięki Małgosiu a to są moje namiary gg 22299021 i adres ewcia97@op.pl
Początkująca
09-04-2010, 16:48:05

Aniu super że w końcu udało mi się zdobyć namiary na was jestem po komisji nic nie powiedzieli tylko kazali przyjść 21 po decyzje we wtorek idę do lekarza bo boli coraz bardziej
gość
09-04-2010, 17:09:15

Witam szyjki....przeszłam operację szyjnego dwa tygodnie temu w Katowicach-Ligocie chętnie podzielę się informacjami Gabi nr gg 11558107
gość
10-04-2010, 10:37:36

Witam serdecznie wszystkie szyjki. Powiedzcie mi, proszę, o co chodzi z tą grupą inwalidzką, to znaczy ja wiem co nam daje ta grupa ale czy ja też mam do niej prawo? W chwili obecnej jestem 2 miesiące po operacji i przyznano mi 5 miesięcy świadczenia rehabilitacyjnego, wszystko było dobrze ale siada mi sąsiedni kręg, z tego wnioskuję że na tych 5 miesiącach się nie skończy ale stopień inwalidztwa ...przyznam że o tym nie myślałam. Czy ja też mam do tego prawo i jak się to załatwia i kiedy?
gość
10-04-2010, 10:39:10

Przepraszam, znów się nie podpisałam...

irena
Początkująca
10-04-2010, 11:05:00

Ireno ja też o tym nie wiedziałam powiedział mi o tym mój lekarz neurochirurg pobiera się gotowy wniosek do wypełnienia w powiatowym lub miejskim zespole do spraw orzekania o niepełnosprawności wypełnia go lekarz prowadzący potem razem z kopiami wszystkich dokumentów medycznych które posiadasz w z związku z chorobą kręgosłupa składasz w tym zespole ja właśnie wczoraj byłam na takiej komisji 21 mam odebrać decyzje
gość
10-04-2010, 13:01:31

WITAM,
nie mialem zamiaru nikogo urazic ani swiadomie ani nieswiadomie. Czytajac pewne wypowiedzi kazdy ma prawo je jakos interpretowac. Jezeli to kogos uraziło to przepraszam. Nie miałem takiej intencji.

Ewo,
szkoda ze trafilas na taka szefowa. polecam prawnika i odpowiednie rozwiazania! Z drugiej strony prawada jest tez taka ze legalne zatrudnienie czesto uniemozliwa przetrwanie firmy i nie mowie tego z pozycji wlasciciela ale tak jest w tym kraju i na to nie poradzimy nic. Zwolnila Cie bo nie bylo jej na to pewnie stac i to proste. My zatrudniamy wiele osob i te niepełnosprawne też. Mamy 3 osoby na zwolnieniu i nie zwolnimy ich bo sa dla nas bardzo wazne wiec jak widac szefowie bywaja tez pozytywni:)
NIe chodzilo tu o zadna licytacje ani wartosciowanie etatowiec/ wlasciciel. Kazdy moze miec wlasna firme, drogę tą czesto wybieraja ludzie odwazniejsi albo bardziej energiczni albo nie majacy wyjscia! WLASNIE PO LATACH ZLYCH DOSWIADCZEN PRACY NA ETACIE ZALOZYLISMY WŁASNĄ DZIAŁALNOŚĆ. Fakt zarabiamy bardzo duzo ale to okupione jest praca po kilkanascie godzin dziennie i niewspołmiernum zaangazowaniem i tysiacami problemów.
Wole to niz strach przed szefem itp. Na szczescie kazdy moze zaczas wlasna działalnosc. Problem polega na czym innym tutaj.
Wspolny mianownik czyli absurdalna słuzbę zdrowia mamy wszyscy niezaleznie od sposobu pracy. Tez płac właśnie po to ZUS aby miec niebywałą przyjemnosc leczenia sie w szpitalu itp w razie czego.

urazonych przepraszam ponownie piszac ten post w dniu wolnym z biura bo nie moge wlasnie sam sobie dac wolnego jak to mogłoby się wydawac. Pracuje od wielu tygodnie rowniez w kołnierzu i z wielkim bólem więć rozumiem to dobrze.

Ben
gość
10-04-2010, 14:57:53

Czekam na wszystkich, którzy chcą się wypłakać w mój mankiet i przytulić do kołnierzyka ortopedycznego. W gromadzie zawsze raźniej!
A w kwestii orzeczenia: po pierwszym zabiegu dawali mi umiarkowany a ja głupia poprosiłam o lekki. Ale nawet tu dostałam prawo parkowania na kopertce, co zauważyłam po trzech latach ,jak uważnie poczytałam papier i to po waszej dyskusji- fajny ze mnie inwa***- prawda?
Teraz składam na komisję i wycyganię co się da, chociaż o pracy chyba muszę zapomnieć.
Vika
gość
10-04-2010, 18:08:15

Ewo, dzięki serdeczne za wskazówki jeśli możesz to powiedz mi kiedy mogę zacząć to załatwiać, czy to teraz od razu jak jestem na świadczeniu rehabilitacyjnym czy potem, jak mi się skończy? Ależ jestem zielona, no cóż, dobrze że to forum istnieje i uczestniczą w nim ludzie którzy pomogą, WIELKIE DZIĘKI WAM WSZYSTKIM !!!

Viko, cieszę się że wracasz do "zdrowia" , odpoczywaj, oszczędzaj się no i oczywiście bądź obecna na forum, wszyscy bardzo Cię potrzebujemy.

irena

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: