Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
10-04-2010, 18:16:17

Ja wniosek do orzecznictwa miałam wypełniany przez swojego rodzinnego lekarza. Załączałam tylko ksero wypisów szpitalnych i wszelkich badań.
Dzisiaj mam ciężki dzień a to przez tą katastrofę- rodzinę Płażyńskich znam osobiście. Trochę mną tąpnęło psychicznie i od razu odbija się to na mojej szyjce
Vika
Początkująca
10-04-2010, 18:56:57

Irenko już możesz załatwiać nie ma znaczenia że jesteś na zasiłku rehabilitacyjnym mi lekarz powiedział że mogłam dużo wcześniej składać ale też nie wiedziałam przed wypadkiem prawie wcale nie chorowałam i też jestem zielona w tych sprawach dlatego też cieszę się że znalazłam to forum bo to zawsze jakaś grupa wsparcia jest

Vika wiem z doświadczenia że każdy stres odbija się na naszych szyjach
Początkująca
10-04-2010, 19:08:40

Benie ja żadnej pracy się nie boję od dwóch lat jestem sama z trójką dzieci i daję radę ojciec dzieci a mój były mąż nie daje na dzieci ani grosza woli wydać na alkohol nie mamy z nim kontaktu właśnie to orzeczenie potrzebne mi jest żeby znależć odpowiednią prace dla mojego kręgosłupa bo wiem że muszę liczyć sama na siebie nie mam nikogo oprócz dzieci bo dzięki szefowej która spowodowała wypadek nie mam chorobowego ani świadczenia rehabilitacyjnego tylko fundusz alimentacyjny w kwocie 750 zł i zasiłek rodzinny to znasz już pokrótce moją historię i wiesz po co mi ten " świstek "
gość
10-04-2010, 19:29:03

Ewo i Viko, nawet nie macie pojęcia jak bardzo jestem Wam wdzięczna. Dlaczego lekarze nie informują nas o takich prawach... a zresztą, najważniejsze że wiem teraz

Stres, napięcie nerwowe i nasze szyjki kiepsko idą w parze... Żal niewysłowiony. Viko, przykro mi że ten koszmar dotknął Ciebie osobiście.

irena
Początkująca
10-04-2010, 20:15:28

Ireno nie masz za co dziękować po to tu jesteśmy wszyscy żeby wzajemnie się wspierać
gość
10-04-2010, 21:18:52

Ben To miłe z Twojej strony że sie odezwałeś lecz musisz też uświadomić sobie że nie każdy człowiek ma predyspozycje do założenia własnej firmy bo co by było gdyby każdy założył własną wiem napiszesz mi wspólna zależność ale chyba nie na tym rzecz polega zawsze i wszędzie trzeba myśleć o tym że na tej ziemi nie jesteśmy sami i nie jednakowi widzisz ból odbiera nam wszystkim czasami logiczne myślenie ale nie zwalnia to nas o tym by myśleć o innych dobrze wiem ile znaczy dla firmy i jakim obciążeniem jest chory pracownik piszesz że pracujesz po kilkanaście godzin dziennie Ben ja nie chwaląc się bo i nie mam czym będąc na etacie firmy państwowej pracowałem po 16 godzin dziennie i proszę powiedz jaka jest różnica nie zwalajmy wszystko na pracę na lekarzy czy na inne okoliczności takiego stanu rzeczy, czasami to nasza własna brawura i nie rozwaga do takiego stan dopuściły Ben gdybym miał przed oczyma te doświadczenie które mam obecnie nie dopuścił bym do takiego stanu rzeczy jaki jest obecnie u mnie i na pewno u wielu innych osób z tego forum Pozdrawiam janusz
gość
11-04-2010, 11:17:54

Witam Wszystkich
Mam do tych którzy mają wiedzę na temat kręgosłupa o radę może jakieś podpowiedzi.
Ok 3 lata temu zaczęło mnie boleć między łopatkami.Potem trochę bolała mnie ta wypukła jakby kostka na końcu szyji.Do tego wszystkiego od roku mam takie tępe bóle głowy jakby mi ją coś zaciskało albo opasało dookoła od tylu do czoła.Lewą część twarzy też mam jakąś jakby nie swoją, przy ruszamiu brwiami i czołem czuje taki opór mięśni...
Kilka razy obudziłem się w nocy ze zdrętwiałą lewą ręką.Czasem drętwiały mi dwa ostatnie palce lewej ręki.Boli mnie także jakby dookoła lewej łopatki i przechodzi do przodu na żebra.
Teraz zwłaszcza te jakby bóle głowy mi dokuczają.Aż czasem ciężko głowę utrzymać chodzić.
Jeśli chodzi o badania miałem mnóstwo badań.Od serca (kilkadziesiąt razy lądowałem na pogotowiu myśląc że mam zawał),tomografię klatki,usg brzucha,kilkadziesiąt razy krew (tarczyca ok).
Rezonans magnetyczny kręgosłupa: szyjny na poziomie C6-C7 niewielkiego stopnia tylna centralna wypuklina krążka m-k z modelowaniem przedniej ściany worka oponowego i zniesiona lordoza na rtg.
Piersiowy bez zmian?
Lędzwiowy: kręgozmyk przedni 15mm,przepukliny centralne L3-L4, L4-L5, L5-S1 z modelowaniem korzeni bocznych (zgodziłem się na operacje - stabilizacja kręgozmyku).
Czy ktoś może mi doradzić od czego mam te problemy z głową?
15 kwietnia mam tomografię głowy.Moja neurolog cały czas twierdzi że problem głowy związany jest z kręgosłupem szyjnym.
Proszę o jakieś rady.
Krzysztof 30 lat.
gość
11-04-2010, 11:18:46

Witam Wszystkich
Mam do tych którzy mają wiedzę na temat kręgosłupa o radę może jakieś podpowiedzi.
Ok 3 lata temu zaczęło mnie boleć między łopatkami.Potem trochę bolała mnie ta wypukła jakby kostka na końcu szyji.Do tego wszystkiego od roku mam takie tępe bóle głowy jakby mi ją coś zaciskało albo opasało dookoła od tylu do czoła.Lewą część twarzy też mam jakąś jakby nie swoją, przy ruszamiu brwiami i czołem czuje taki opór mięśni...
Kilka razy obudziłem się w nocy ze zdrętwiałą lewą ręką.Czasem drętwiały mi dwa ostatnie palce lewej ręki.Boli mnie także jakby dookoła lewej łopatki i przechodzi do przodu na żebra.
Teraz zwłaszcza te jakby bóle głowy mi dokuczają.Aż czasem ciężko głowę utrzymać chodzić.
Jeśli chodzi o badania miałem mnóstwo badań.Od serca (kilkadziesiąt razy lądowałem na pogotowiu myśląc że mam zawał),tomografię klatki,usg brzucha,kilkadziesiąt razy krew (tarczyca ok).
Rezonans magnetyczny kręgosłupa: szyjny na poziomie C6-C7 niewielkiego stopnia tylna centralna wypuklina krążka m-k z modelowaniem przedniej ściany worka oponowego i zniesiona lordoza na rtg.
Piersiowy bez zmian?
Lędzwiowy: kręgozmyk przedni 15mm,przepukliny centralne L3-L4, L4-L5, L5-S1 z modelowaniem korzeni bocznych (zgodziłem się na operacje - stabilizacja kręgozmyku).
Czy ktoś może mi doradzić od czego mam te problemy z głową?
15 kwietnia mam tomografię głowy.Moja neurolog cały czas twierdzi że problem głowy związany jest z kręgosłupem szyjnym.
Proszę o jakieś rady.
Krzysztof 30 lat.
gość
11-04-2010, 13:44:09

Krzysztofie, nie jestem lekarzem ale mam wrażenie że Twoja neurolog ma rację. U mnie początki wyglądały bardzo podobnie.

irena
gość
11-04-2010, 17:21:00

Witaj Krzysztofie ja również uważam ze neurolog ma rację miałam identyczne objawy jak Ty na poczatku potem doszły oprócz bólów zawroty głowy wraz z odruchami wymiotnymi, i dretwienia dłoni przeradzały sie w krótkochwilowe niewładnosci dłoni...jestem 3 tygodnie po operacji kregosłupa szyjnego i oprócz tego ze dokucza mi noszenie kołnierza ortopedycznego/4 tygodnie/ bóle drętwienia niedowłady zawroty ...wszystko jakby ręka odjał Nie jestem lekarzem ale myslę ze dobrze byłoby gdybyś zrobił rezonans kręgosłupa szyjnego Pozdrawiam Gabi

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: