Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
16-04-2010, 09:04:37

Witam serdecznie.
Proszę o pomoc. Jestem po dwóch operacjach na c4/c5 i c6/c7. Właśnie Zus odmówił mi dalszej renty, uznali że mimo złego samopoczucia jestem zdolna do pracy. Złożyłam odwołanie i czekam. Mam pytanie, czy pomimo takiej sytuacji mogę złożyć wniosek o oznaczenie stopnia niepełnosprawności, czy trzeba być na rencie, aby to zrobić?
gość
16-04-2010, 09:33:53

Witam Tamaro nie musisz być na rencie żeby złożyć wniosek o niepełnosprawność ja jestem przykładem to jest organ niezależny od zusu
gość
16-04-2010, 10:47:50

witam wszystkich,czy ktoś z was miał operację w Białymstoku ,proszę o opinie na ten temat. mam skierowanie na odcinek szyjny i lędźwiowy proszę o porade.
gość
16-04-2010, 18:57:37

Witajcie, gdzie się składa wniosek o stopień niepełnosprawności...jakie formalnosci załatwic..jestem po operacji c4c5 mam nadciśnienie i cukrzycę moze by mi przyznali grupę.....choc nie mysle o rencie chce po L-4 wrócic do pracy ale skoro to nie wiąze się z rentą to może warto złożyc taki wniosek i jakie są z tym związane korzysci co taka grupa daje...proszę o poradę i informację Gabi
gość
16-04-2010, 19:51:38

Gabi, taki wniosek składasz w Centrum Pomocy Rodzinie, może się ono mieścic razem z pomocą społeczną. Zajrzyj na stronę swojej okolicy i znajdziesz stosowny adres. Stamtąd bierzesz druczek - wniosek. Są dwa - jeden wypełnia lekarz rodzinny, drugi Ty. Do wniosku dołączasz wszystko, co może Ci pomóc w uduwodnieniu że chorujesz i od kiedy. Są to wyniki badań, aktualne: dobrze by było dostarczyć opinie specjalistów, u których sie ewentualnie leczysz - z tym może być ciężko, bo oni sobie za to każą płacić. Pamietaj o wszystkich zdjęcia, opisach itp, także kartach wypisowych ze szpitali, także rehabilitacyjnych. Z tym wszystkim wracasz do CPR i składasz u osoby przyjmującej wnioski. Po jakimś czasie przysyłają Ci wezwanie na komisję. Na komisji masz za zadanie przekonać jej członków, że należy Ci się grupa, bo chorujesz i nie radzisz z samoobsługą.
Dalej pełna dobrych myśli udajesz się do domu i cierpliwie czekasz na wyrok.
Jeśli wpiszesz do wyszukiwarki "niepełnosprawni uprawnienia" znajdziesz odpowiednie informacje. Każdy ze stopni niepełnosprawności uprawnia do czegoś innego
gość
17-04-2010, 05:41:20

Witaj Aniu Dziekuję Ci za informacje Pozdrawiam
gość
17-04-2010, 19:30:48

Witam Kochane szyjki chciałem sie z wami pożegnać za chwile wyjeżdżam do szpitala rehabilitacyjnego w Busku zdroju Pozdrawiam wszystkich serdecznie i gorąco życząc wam dużo zdrowia wszelkiej pomyślności i błogosławieństwa Bożego
gość
18-04-2010, 17:29:56

Dziekujemy Januszu , i tobie tez owocnego pobytu . bedziemy trzymac kciuki za poprawe
gość
19-04-2010, 15:44:26

witam wszystkich mam wielką prośbę może mogłby ktoś z was powiedzieć mi jak się objawia opadająca stopa byłam u lekarza z wynikami RM wiem że mam przepuklinę szyjną na poziomie c5-c6 termin operacji na sierpień lekarz kazał się oszczędzać i zwracać uwagę na cierpnięcie nóg i rąk i na tą stopę z wrażenia zapomniałam się spytać co to takiego i czym się to objawia bardzo mnie to wszystko załamało i przestraszyło bardzo proszę o pomoc i jakieś wyjaśnienia będę bardzo wdzięczna
Emilka
gość
19-04-2010, 16:25:25

Mnie do wystąpienia o orzeczenie o niepełnosprawności prawie "zmusiła" moja dyrekcja. Pracuję w budżetówce. Jestem po operacji L/4- S/1 oraz mam trzy przepukliny oraz stenozy w kręgosłupie szyjnym. Na pierwszej komisji dostałam orzeczenie na stałe oraz stopień niepełnosprawności znaczny. Teraz pracuję 7 godzin dziennie, po roku dostałam dodatkowo 10 dni urlopu. Do sanatorium mogę jechać z osobą towarzyszącą, jako opiekunem. Dyrekcja i radni nie "wściekają" się, że jestem na zwolnieniu, bo zatrudniona jestem , jako osoba niepełnosprawna. Wszyscy mają z tego korzyść, ja nie boję się, że jak znowu mnie złapie ból i będę musiała mieć zwolnienie to mnie zwolnią z pracy, dyrekcja ma ulgi zatrudniając osoby niepełnosprawne. Oczywiście orzeczenia nie dają z tzw. przydziału. Trzeba zebrać parę dokumentów dotyczących choroby. Wszyscy, którzy mają problem z kręgosłupem wiedzą, że z bólem trzeba nauczyć się żyć, lecz niestety z powodu tego bólu nie raz "wyjemy" jak zwierzęta. Pozdrawiam wszystkich cierpiących życząc zdrówka.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: