Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
08-04-2010, 23:19:14

Ben,znane Ci jest pojęcie EMPATIA?
Wylałeś z siebie potok wzajemnie wykluczających się słów .
,,Nie chodzi mi o to że tego nie rozumiem''
W tym gronie stawiając zarzuty cwaniactwa osobom cierpiącym na przewlekłe dolegliwości i ograniczenie sprawności NIE ROZUMIESZ.
To nie byle świstek. Dla niektórych to właśnie być albo nie być zawodowe a co za tym idzie i bytowe dzięki ulgom .
Ciesz się ,że nie potrzebujesz korzystać z tych ,,zwolnień z masy zajęć'' ograniczających Twoje możliwości zarobkowania.
Ben, MILCZENIE BYWA ZŁOTEM

Ewa, odnośnie komisji Koleżanki już wiele napisały. Jeszcze tylko jedna uwaga-gdyby orzeczenie według Ciebie było niekorzystne możesz złozyć odwołanie.
Jeśli chodzi o nawrót dolegliwości to co na to Twój neurochirurg?
Przyczyn może być wiele począwszy od tych uchwtnych w kontrolnym MRI dotyczących operowanego poziomu lub zmian na poziomach sąsiednich skończywszy na sytuacjach patowych kiedy to w badaniach obrazowych jest względnie dobrze a cierpienie pozostaje.
Osiem miesięcy od operacji to czas kiedy już powinien wytwarzać się zrost i dolegliwości nie powinny mieć tak ostrego czy nasilajacego się charakteru.
Czy miałaś kontrolny MRI czy chociażby rtg w celu kontroli zrostu implantu?
Spróbuj powalczyć o wyjaśnienie przyczyny takiego stanu.
Pozdrawiam
Początkująca
09-04-2010, 09:03:52

Zosiu rtg miałam robione cztery miesiące po operacji rezonansu mi nikt nie zlęcił jeszcze wtedy lekarz powiedział że jest prawie dobrze a teraz coraz bardziej boli po operacji czułam się dobrze i chyba przedobrzyłam z czymś mam troje dzieci i sama wiesz jak to jest teraz niestety te bóle prawie wykluczają mnie z życia codziennego pozdrawiam
Początkująca
09-04-2010, 09:14:05

Małgosiu mnie też zatrzęsło jak przeczytałam wypowiedz Bena traktuje to jako jakiś wyzysk niestety żeby znależć odpowiednią prace żeby nie przeciążyć kręgosłupa trzeba mieć ten papier z komisji wiele bym dała żeby czas sie wrócił i byłabym zdrowa i nie musiała korzystać z tych "przywilejów" pozdrawiam
gość
09-04-2010, 09:31:32

Ewo,
trzymam kciuki od samego rana, a gdybyś chciała sobie ze mna pogadać wirtualnie, zapraszam na gg - numer jest w spisie obecności szyjek
Szanowny Panie Benie,
wprawdzie mnie zdenerwowałeś okrutnie, jednak jako osoba kulturalna nie użuję tych zwrotów, które wprawdzie znam...
Jako szef z pocałowaniem ręki przyjąłbyś pracownika z orzeczonym stopniem niepełnosprawności, bo widzę, że dla Ciebie sprawy finansowe są bardzo istotne. Poczytaj sobie odpowiednie przepisy, a będziesz wiedział, o co mi chodzi.
Dla wielu z nas grupa inwalidzka nie równa się rencie. Ja pracowałam póki mogłam, a kiedy mnie bardzo mocno przycisnęło, poszłam na wcześniejszą emeryturę /już widzę Twój komentarz o emerytach - darmozjadach/. Grupe inwalidzką mam, bo nie daje wprawdzie pieniędzy, jednak mozna ułatwić sobie zycie w wielu dziedzinach.
Nie płacę abonamentu rtv, który bym musiała uiszczać, choć nie oglądam naszej ukochanej polskiej telewizji, pozostając wierną fanką obcojęzycznej telewizorni. Radia też rzadko słucham, bom przygłucha.
Mogę uzyskać dofinansowanie na przedmioty niezbędne mi /kule, pasy ortopedyczne, aparaty słuchowe/ - bez których nie funkcjonuje normalnie, a na które nawet gdy pracowałam nie było mnie stać. Mogę dostosować mieszkanie do swoich potrzeb, gdybym znowu siadła na wózku.
Mogę czasem skrócić sobie kolejke oczekujących w ośrodkach rehabilitacyjnych - intensywna rehabilitacja powoduje, ze wstałam z wózka i chodzę bardzo ładnie.
Dzięki karcie parkingowej nie muszę zostawiać samochodu gdzieś daleko i wlec się przez pół miasta do celu. Uprzedzając uwagi o rozpasaniu i gonieniu za wygodą - mam zakaz prowadzenia samochodu ze względu na niedowłady nóg i rąk, które ujawniają sie w różnych momentach, więc szoferuje mój mąż.
Na koniec - gdy mnie całkiem powali, a mąż też nie Pudzianowski, komisja wpisała, ze przysługuje mi opieka pielęgnacyjna.
Może nazwiesz to ppostawą roszczeniową, sprawa Twojego wyczucia.
Myślę sobie, że los póki co traktuje Cię wyrozumiale i mimo pobytów w szpitalu /pisałeś o incydencie z taksówką/, nie doświadczyłeś jeszcze stanu, w którym człowiek jest jednym wielkim kłębkiem bólu liczącym czas do kolejnej porcji morfiny, ktora zreszta nie bardzo pomaga.
Ja tego doświadczyłam, czego Tobie mimo wszstko nie zyczę.
Początkująca
09-04-2010, 10:16:59

Aniu dziękuję za wsparcie i wiesz co może pomyślisz że jestem ciemna ale jestem nowa na tym profilu i nie wiem gdzie szukać tego spisu szyjek a chętnie bym popisała i wymieniła się doświadczeniami
gość
09-04-2010, 10:33:12

Ewo, podaję namiary vika45@wp.pl-jeśli będę mogła to pomogę
Vika
Początkująca
09-04-2010, 10:41:50

Dzięki Vika z tego co czytałam też dużo przeszłaś na pewno skorzystam z tych namiarów
gość
09-04-2010, 12:01:54

Witajcie widzę że Ben wylał kubeł zimnej wody na siebie lecz skoro wmawia nam cwaniactwo to proponuję mu jako lekarstwo na jego kręgosłup prace fizyczną przy rozładunku węgla na bocznicy kolejowej łopatą to możesz potraktować z swoistą rehabilitację zobaczymy jak będzie się czuł twój kręgosłup ? Zastanawiam się jak można posądzać kogoś o cwaniactwo nie znając sytuacji ani samopoczucia . Ben nie mam pojęcia jak można tak przyziemnie myśleć stawiając nas w sytuacji wymuszających od państwa ulgi widać burżuazję stać na prywatnych lekarzy to co w związku z tym szukasz na tym forum pocieszenia zabawy czy rady . Więc skoro Pracodawca masz środki na leczenie prywatne i na pewno znajdziesz lekarzy którzy za kasę poinformują ciebie o stanie twojego zdrowia a co za tym idzie odpowiednią rehabilitacje ale bardzo Proszę nie baw się i nie wyśmiewaj ludzi dla których nieraz to orzecznictwo po za rentowe ułatwia im życie . Jestem Ciekawy czy ty jako Pracodawca nie korzystasz z ulg które Tobie przysługują i z środków unijnych przekazanych na cele przedsiębiorczości a to też swego rodzaju ulga > Przemyśl swoje słowa Pozdrawiam Janusz
gość
09-04-2010, 14:01:41

EWO
Jesli zdrowie straciłaś w wyniku wypadku samochodowego nie z Twojej winy, to masz prawo domaac sie odszkodowania i zadosćuczynienia od ubezpieczyciela sprawcy wypadku ( czyli Twojej szefowej). Poza tym masz tez prawo do renty na zwięksozne potrzeby, o ile oczywiscie stan zdrowia sie do tego kwalifikuje. Jest to renta zwykle znacznie wyzsza niz ta ZUSowska. Tylko warunkiem jest posiadanie dowodow, ze sprawca byla szefowa no i oczywiscie ze wypadek spowdowal uszczerbek na zdrowiu. Takie odszkodowania mogą byc b. wysokie, walcz o swoje!!!
Początkująca
09-04-2010, 14:30:16

Witam Drogie Szyjki.
Dla potrzebujących wklejam listę z adresami. Jeżeli kogoś brakuje, to proszę się dopisać.
Pozdrawiam Osia.

1. PIRANIA1 - Olsztyn
2. JANUSZ - Toruń - janusz-kur2@wp.pl - Skype: skromniak2 - gg: 7435779
3. ZOSIA - Warszawa - zocha_59@o2.pl
4. GOSIEŃKA - Szczecin - gosienka44@op.pl - Skype: gosienka4444 - gg11465861
5. SPINKA - Ożarów Mazowiecki / Warszawa - myspine@gazeta.pl - Skype: sun.on.line
6. ANNA - Goleniw - aniasz14@vp.pl - gg: 9324368
7. JANO (Janeczek) - Krakw
8. RENBAZ (Renata) - Warszawa renbaz@tlen.pl - gg: 12835246
9. ELŻBIETA - Legionowo - elaka0@wp.pl
10. MARTTKA - Białystok
11. AIRWOMAN (Agnieszka) - Warszawa
12. BOŻENA - Wrocław - ixodida@neostrada.pl
13. FURION30 (Marcin) - Zabrze m_semenowicz@onet.eu Skype:grekoo30 - gg:10867934
14. DOROTA - Ostrołęka e.d.g@wp.pl - Skype: dorka1130 gg: 10208155
15. Ania - Białystok - andrzej97@autograf.pl
16. Amadobo (Ania) - Wrocław - gg: 3348670
17. Piesmaxik (Ewa) - Ostrda - eb125@wp.pl
18. Tamara - Białystok-Duchowaprzygoda@onet.eu
19. Emila -Wrocław - emila1967@wp.pl
20.ADA(Dorota) - Wyszkw -dorakami@op.pl - gg 3996241
21. krak62 (Irek) - Krakw - ir62@o2.pl
22. Staszek - Poznań - Staszekwol@poczta.onet.pl
23. Bartuzi - Konstancin-Jeziorna - mail: bartosz_olszewski@o2.pl
24. Osia (Małgorzata) – Warszawa – 1431wima@gmail.com
25.Maciej N.- Grodzisk Mazowiecki- bremnes@onet.eu gg 1492276
26.Paweł -Płock- numajanko@wp.pl - gg 7000709
27.Goja 35-Warszawa - gosiajaw74@o2.pl -skype : gosiaczek681, - gg 10417374
28. Piotr - Mielec, slapio@poczta.onet.pl, gg 488200
29.Vika Z.Gdańsk -vika45@wp.pl
30.Katarzyna M. -Warszawa -sinhaya@onet.eu - GG : 5826700
Pozdrawiam Osia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: