Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
29-01-2013, 18:07:53

Dobry wieczór PERYSKOPKI WSZYSTKIE.Dzieki technice telefonicznie zarejstrowałem się do lekarza rodzinnego.Tak wiec tabletki na nadcisnienie bedą moim elementem stałym ale to pikuś,moze pan pikus.Teraz sie zacznie polka.Rodzinny niebardzo wiedział co chce uzyskac jesli chodzi o skierowanie o które go prosiłem.Musze przynieść druk to wypełni ,ale bede muśiał zrobić podstawowe badania :rtg klatki,ob mocz ,morfologie i chyba ekg.Niezły pasztet.Zastanawiam się czy to konieczne.Pozdrawiam wszystkich i..................i pertskopki do góry -będzie lepiej.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
29-01-2013, 18:23:36

Od powrotu ze szpitala nie mogę sobie poradzić z odpowiednim ułożeniem w czasie snu, oczywiście w kołnierzu. Mam obtarty podbródek i opuchnięte obojczyki. Kołnierz będę nosiła do końca marca, a już teraz mam ochotę go pociąć na drobne kawałki. Jaką poduszkę (ortopedyczną?) powinnam sobie kupić czy może wałek. Gdzie w Warszawie znajdę sklep z ofertą dobrej jakości.
Wtajemniczona
29-01-2013, 19:33:42

Witam wszystkie szyjki,
Niematahari to super że tak dobrze się czujesz, aby tak dalej, nie szalej i się oszczędzaj, a takim stanem pocieszysz się długo.
Ewa nie martw się na zapas, jak pracodawca okaże się mało czuły na cierpienie innych to i żalu nie ma. Zgodnie z przepisami urlop Ci się należy.
Stokrotko będziemy trzymać kciuki .
Piotrze a o jakie skierowanie prosiłeś rodzinnego? Mój rodzinny wypisał mi skierowanie do sanatorium od ręki, a chciał poszpitalne, ale miałam wątpliwości czy może. Żadnych wyników nie robię, mam je na wypisie ze szpitala ponoć to wystarczy, rtg klatki mam. Idę jutro do rehabilitanta, dobre panie z rejestracji pamiętały o takim połamańcu jak ja. Zwolniło się miejsce i mnie przepisały.
Pozdrawiam
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
gość
29-01-2013, 19:52:55

witam szyjki
nadrabiam zaległosci z 3 tygodni w czytaniu bo przesiedziałam je w szpitalu...niestety nie z szyjka jeszcze. udało mi się dostać w końcu na badania bo niektóre z objawów były jednak zbyt naciągane by je do szyjki przypisać. no i wyszło, lekarka już ruchem desperacji zrobiła mi badanie poziomu wit B12... norma w moim wieku powinna być około 500 u mnie jest 96 czyli duzo poniżej minimum. niestety okazuje sie że mój organizm nie przyswaja tej witaminki i od tego sypie sie układ nerwowy co tłumaczy różne zaburzenia typu brak koncentracji kłopoty z pamięcią krótkotrwałą pieczenie języka i pląsawiczne ruchy palcowi inne. biore serię zastrzyków (auć :( ) i wychodzi na to ze juz bede skazana na nie .... trudno przynajmniej nie ma strachu ze za 5 lat sie na białaczke pochoruje przez to :/ Pisze o tym dlatego ze jedynie mój upór doprowadził do tych badań.... 1 lekarz utwierdził mnie w przekonaniu ze coś jest nie tak z tymi objawami...inni usiłowali zbyc na różne sposoby.... może nie od razu ale kiedyś mogłabym juz sie tak latwo z tego nie wykpić, wiec szyjki walczcie o siebie jeśli uważacie ze coś jest nie tak....!
pozdrawiam
kasia
Forumowiczka
29-01-2013, 20:46:21

Kasiu podałaś bardzo przydatne informacje. naprawdę. nie wiedziałam zwykły brak jakiejś witaminy tak może szkodzić.
Nie przejmuj się tamtym kciukiem na "nie" - jestem pewna, że ktoś nie wycelował na "tak" i teraz już nie potrafi tego zmienić. Czasem tak się zdarza.
Asia
Wtajemniczona
30-01-2013, 10:12:42

kasiafo
to dobrze że wkońcu ktoś się jednak poznał i masz leczenie, fakt nie przywiązują dzisiejsi lekarze uwagi do braku miktro i makroelementó oraz witamin w naszym organiźmie a niestety jak zachwiana gospodarka to się sypie wszystko,
ja 3 lata temu byłam u neurologa z powdu notorycznycj bóli głowy które już wtedy trwa ły trzy lata, po ostukaniu mnie młoteczkiem pani dr stwierdziła że to pewnie od kręgosłupa zainkasowała 80 zł i tyle nawet nie chciała dac mi skierowania na choćby TK, powoiedziała żebym poszła do ortopedy i na rehabilitacje, bo jak się ma krzywy kręgosłup - to czego się spodziewać, lepiej nie będzie tylko gorzej, i tyle ją obchodziło a może jakby 3 lata temu miała zrobione MRI lub TK to nie doszło by do drętwienia palców i bólu barku...?
ostatnio też zaczęly wypadać mi włosy ale moja rodzinna od razu mi zrobiła badania tarczycy, dobrze że są dobre a na to wypadanie biore biotebal (wit H) której niedobory to też cały wachlarz....
zaczynam już chyba dostawać głupawki, znowu nie śpie, staram się nie myśleć ale sie to nie udaje
dziekuję wszystkim za trzymanie kciuków
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Forumowiczka
30-01-2013, 10:32:01

Stokrotka spoko :) głupawka jest jak najbardziej na miejscu. wszyscy ją mieliśmy przed :)
Asia
Wtajemniczona
30-01-2013, 10:47:37

e1313 nie miałam kołnierza więc nic mądrego nie doradzę, ale mogę pocieszyć. Przy moim łóżku leżą 3 poduszki i wałek a bywały takie noce, że nic mi nie pasowało.
Stokrotko wydawało mi się że największą głupawkę przechodziłam przed, teraz po operacji stwierdzam, że załatwienie rehabilitacji w ludzkim terminie to mega głupawka, można się zakręcić jak "świński ogonek".

Pozdrawiam wszystkie szyjki a w szczególności te przed, nie martwcie się przed wami nie jedna głupawka
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
gość
30-01-2013, 10:58:18

Dzień dobry wszystkim obolałym i walczącym z dyskom***m i bólem. Właśnie wróciłem z ZUSU gdzie zapadł wyrok 2 miesięcy świdczenia rehabilitacyjnego.Jakiież było zdziwienie gdy powiedziałęm że rehabilitacja odnisła skutki w postaci bólu w odcinku piersiowym i szyjnym.Pani doktor miała wątpliwości ale wszystkie rozwiał wynik rezonansu.Tak więć czekam na rehabilitacje po rehabilitacji i powiem wam że ciarki mnie przechodzą jak pomyśle że ktoś ma się do mnie dotknąc.Teraz chodzę ostrożnie bo każdy ruch sprawia dyskomfort i ból a nie wiem co będzie jak się wezmą za mnie.Pozdrowionka dla wszystkich trzymajcie się.
gość
30-01-2013, 12:08:29

witam wszystkich
mam pytanie jakie zabiegi rehabilitacyjne najczęściej Wam serwowano po operacji wstawienia implantów w odcinku szyjnym?
Pozdrawiam Edyta
EDI

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: