Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
30-01-2013, 13:14:23

witam,laseroterapie,krioterapie,ćwiczenia
Forumowicz
30-01-2013, 14:35:55

witam WSZYSTKIE PERYSKOPKI.fizykoterapia [duże impulsy],hydromasaz calkowity podwodny,borowiny zawijanie cześciowe[to mi skreslił duże cisnienie]-na razie tyle nastepna seria w marcu.Znalazłem wniosek o rehabilitacje lecznicza w ramach prewencji retowej zus, a tam niema żadnych inf dot robienia wyników-myślę ,że to jest to co powinienem złozyć do zus.Na wyspie właśnie wyszło słońce,bo wcześniej lało.pozdrawiam piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
30-01-2013, 14:43:19

Witam wszystkich i pozdrawiam.
E 1313- doskonale rozumiem przez co przechodzisz nosząc kołnierz, bo niedawno pozbyłam się mojego po 8 tygodniach obcowania z mim dzień i noc. Jest to trudne do zniesienia, ale nie ma innej rady. Proponuję, abyś na miejsca, w które Cię obciera podłożyła np. gaziki lub watę- sama tak robiłam. W ciągu dnia nosiłam na kołnierzu bawełnianą chustkę lub apaszkę i też było lepiej. Ja śpię na poduszce Wellpur memory. Kupiłam ją w Jysku. Mimo, że jej nie lubię to na niczym innym nie umiem już spać, bo na niej chyba najmniej boli. Życzę wytrwałości. Odczujesz ulgę po zdjęciu kołnierza. Odliczaj dni wieczorem do końca. Pomaga myśl, że kolejny pozostaje za Tobą. Pozdrawiam.
Iwa
Początkująca
30-01-2013, 18:01:59

Witaj niematahari PO.Cieszę się, że tak szybko dochodzisz do formy.U mnie nie było tak latwo,mnie pierwszy raz pozwolili wstać po dobie,a po drugiej operacji po prawie trzech dobach.Czy operował Cię prof. Harat?.Daleko miałaś do domu i czym wróciłaś? Ja do tej pory jeżdziłam samochodem tzn.jako pasażer, ale teraz wybieram się pociągim,chyba będzie mi wygodniej.Pozdrawiam.
Malgos
Forumowiczka
30-01-2013, 21:10:38

eddiex 2013-01-30 13:08:29 witam wszystkich
mam pytanie jakie zabiegi rehabilitacyjne najczęściej Wam serwowano po operacji wstawienia implantów w odcinku szyjnym?
Pozdrawiam Edyta
neurolog - ewentualnie laser
operator - nic, tylko pływać na plecach. nawet izometrycznych ćwiczeń nie robić.
Ten laser pewnie za dużo nie daje, może raczej efekt placebo, ale to w końcu też jakiś efekt :).
Mój operator jest aż tak sceptyczny wobec tych zabiegów, ze twierdził "laser najbardziej pomaga .... temu kto go przepisuje" :).
Szkoły są różne, ja poznałam tę.
natomiast dzięki wskazówkom Zosi nawiązałam sama (bez lekarza) kontakt z osteopatą i regularnie pojawiam się u niego na rozluźnianiu powięzi - to są wyjątkowo delikatne zabiegi i naprawdę skutkują. Znikają napięcia, mniej pobolewa (bo prawdziwego bólu na szczęście w ogole raczej nie mam) - oczywiście po 2 tygodniach wyprodukowuję je na nowo i znów jest co rozluźniac :)
Asia
Początkująca
31-01-2013, 15:53:54

Dzięki Małgosiu za miłe słowa sama jestem szczęśliwa że,już jestem po i tak dobrze się czuję. Do Bydgoszczy mam 200 km więc syn mnie tam zawiózł i był cały czas ze mną Mieszkał w hotelu Zawisza i tu spotkała nas miła niespodzianka,hotel dał nam dużą zniżkę pod warunkiem,że dostarczymy ze szpitala zaświadczenie,że jestem hospitalizowana.W marcu jadę na kontrolę. Pozdrawiam .
Forumowicz
31-01-2013, 16:52:24

Dobry wieczór i mokry bo na wyspie leje,Wszystkim PERYSKOPKOM.Zas stal sie cud.Dzisiaj dzwonili w sprawie i je przyspieszyli druga seria już od 18 lutego,a nie jak wczesniej mowili ,że w marcu.Tak wiec wanna czeka na mnie, i fizykoterapia-duze impulsy.Niematahari u ciebie ta obniżka to tez taki cud.Sumując warto wierzyć.Pozdrawiam WSZYSTKICH i tych co czytaja.niunqa ta grzywka to z lewej do prawej czy odwrotnie?Wieczoru bez bólu.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
gość
31-01-2013, 17:28:27

Piotrze to dzięki mnie hi hi ponieważ ja już drugi raz przesuwam termin i miałam właśnie na 18,02.Niestety do szpitala mam na lutego
Wtajemniczona
31-01-2013, 22:03:08

czy u was dzisiaj też tak wieje, oj nie sprzyja ta pogoda dobremu samopoczuciu, coraz większą metopatką się staje, dzisiaj mega boli mnie glowa, bark, kark i pod łopatką, a psychicznie ble, wszystko mnie irytuje i denerwuje, robie się coraz gorsza i przykra dla wszystkich, nagorsze że dla najbliższych,już chciałabym być po,......głupawka trwa, brak snu też...
piotr to gdzie ty wkońcu mieszkasz? myślałąm że w świnoujściu a ty piszesz o wyspie....to miasto składa się z wysp, nigdy tam nie byłam, najdalej nad naszym morzem byłam w darłowie
niematahari super że u ciebie tak dobrze, mam pytanko dotyczące powrotu - jechaliście samochodem jako pasażer, czy jechaliście na siedząco czy na leżąco i czy w kołnierzu? ja mam do przejechania 430 km w dodatku nie mam bezpośredniego połaczenia jeśli chodzi o kolej, więc myślałam że wrócę z mężem atukiem
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Forumowicz
01-02-2013, 10:24:27

Dzień dobry WSZYSTKIM peryskopkom szczególnie tym bolesnym.Stokrotka gdzie mieszkam w Świnoujściu.Jak byś nie spojżała to lezy ono na trzech wyspach Uznam,Wolin i Karsibór.Z ladu stałego przez miejscowość wolin lub Dziwnów mostami na wyspę Wolin z tej wyspy wolin na wyspe Karsibórz mostem.Zwyspy Wolin na wyspę uznam promami wdo centrum miasta "BIELIKAMI" a od południa "KARSIBORAMI" w sumie 8 promów to wszystko.Tak więc mieszkam na 3 wyspach a co za tym idzie takich małych niezamieszkanych jestjeszcze41 sztuk zapomniał bym dodać ze na wyspach wieje i jest to moja ulubiona pogoda..Cyt to jestem w cepku urodzony bo mi zalezy by jak najszybciej zakończyc rehabilitacje do konca kwietnia i wtedy moze do pracy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Podejrzewam u siebie początki Parkinsona
Skończyłem 87 lat, Pewne objawy utraty sprawności są zrozumiałe. Znalazłem w sieci opis objawów wczesnego Parkinsona. Utraciłem powonienie, mój charakter pisma odpowiada opisowi symptomu Parkinsona. Nie odczuwam żadnych ubytków w sferze psychiki. Nie odczuwam problemów z pamięcią i sprawnością w prowadzeniu samochodu. Zwracam się do autorów postów na forum, .czy opisane objawy widzieli u znanych sobie osób ze stwierdzoną chorobą.
gość
RM glowy
Ognisko malacji12 X6 mam w prawej półkuli móżdżku W płacie czołowym prawym widoczny naczyniak zylni.
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama: