Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
25-12-2012, 15:46:55

Dziekuje za odzew Dana,mysle podobnie .Co do objawów po operacyjnych,zwalam to na pogode,no i mierzyłem ciśnienie jest dość wysokie.Wyszedłem na spacer na godzinke do portu i jest lepiej.Żona chora siedzi w domu.Co do mego widzenia to zaczyna sie poprawiac.To dobrze terz zaczolem sie bac czy to jakiś nawrot bo za wzrok odpowiadaja nerwy na wysokości c-1/c2-tj zawroty glowy,a c-2/c-3 dolegliwości oczu.Idac dalej to u nas wszystko powyzej c-5 pracuje przynajmniej 1,5x cieżej.Pozdrawiam.Cyt niema ooooooojedni świetuja inni mają wolne i odpoczywają.Życze wieczoru i nocy bez bólu.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
25-12-2012, 15:58:39

Mam skleroze ale to nie objaw po operacji.Pozna oby powrot do pracy byl bezbolesny i plynny.Pozdrawiam .dal znać.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
25-12-2012, 17:45:48

kochane szyjeczki zycze wam duzo zdrwka i spelnienia marzen, czytam was ale ostatnio krocho u , mnie z czasem, przed swietami mialam zapieprz w pracy niestety jak sie u siebie pracuje nie ma to ,tamto teraz jestem w odwiedzinach u syna w uk wiec nie zawsze mam dostep, pohoda tu boska, ciepełko +10 ptaszynki spiewaja, fajnie przed swietami rozmawialam z moim dr, po nowym roku jade do olsztyna na podanie sterydu w kreslup ledzwiowy i wtedy sie dowiem kiedy moja szyjeczka bedzie operowana, z cieplutkieo londynu - pozdrowionka
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Wtajemniczona
25-12-2012, 18:11:23

Świętujemy, świętujemy aż za bardzo, znowu szyja i głowa drętwe. Święta rodzinne, to trzeba się poświęcić i odwiedzić najbliższych.
Piotrze , całe szczęście że przynajmniej C1/C2 i C2/C3 mam nie naruszone, reszcie coś dolega.Wszystkie objawy z tych kręgów to tylko dochodzenie do zdrowia. Zostałeś zoperowany 2 tygodnie później, to teraz Cię czeka dziwne zachowanie głowy, takie ja przy omdleniach, ale i to przeżyjemy.
Fajnie że możesz pozwolić sobie na godzinny spacer, ja jeszcze nie.
Poznan gładkiego przejścia z nicnierobienia do pracy, uważaj na siebie.
Życzę wszystkim świątecznych nocy bez bólu.
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Forumowicz
27-12-2012, 06:07:22

Dzień dobry WSZYSTKIM PERYSKOPKOM.Dzień mokry na wyspie pada.Dzisiaj mam wizytę u lekarza w sanatorium co do zakresu zabiegów.Ciekawe co mi przepisze mądra głowa.Miłego dnia bez bólu.Ciekawe gdzie podziała się cała reszta twardzieli.Zapewne twardo milczą.piotr
gość
27-12-2012, 08:45:39

Witaj,ja zabiegi mam zaplanowane na styczeń,krioterapie,laser i ćwiczenia.Pozdrawiam
Forumowicz
27-12-2012, 11:09:40

Jestem po wizycie,mają do mnie dzwonić 7.01.13 i wtedy sie dowiem ile i jakie.Chcieli mnie przekonać ,że najwcześniej to marzec.,ale w dokumentach jest pilne i fakt ,że po operacji.Zobaczymy.Pozdrawiam piotr
Początkująca
27-12-2012, 11:28:59

Dzień dobry wszystkim szyjką , ja przygotowuje się do zabiegu, mam nadzieję że termin na 2.01 nie ulegnie zmianie,bardzo się boję, ale taż wiem , że muszę to zrobic jak najszybciej. Mam serdeczną prośbę, czy ktoś może mi polecic dobrą poduszkę ortopedyczną, jest tyle tego na rynku, że nie wiadomo co wybrac... Może ktoś ma już wypróbowaną i może polecic .Bardzo proszę o radę. A i jeszcze jedno pytanko , czy po zabiegu w standardzie podaje sie leki przeciw zakrzepowe?np heparynę ?
pati ;-)
gość
27-12-2012, 12:29:19

Ja mam ortopedyczną z gąbki twardej i jest ok.kosztuje ok 55 zł ma być wyprofilowana a nie musi być droga
Wtajemniczona
27-12-2012, 14:17:31

Pati, a przed operacja nie spisz na wyprofilowanej poduszce? Dla mnie ona byla i przed i po zbawienna. Sama mam dwie poduszki, jedna taka zwykła z gąbki, a druga memory pilow. Jednak ta memory jest dla mnie nie wygodna (niby miekka w dotyku, a jak sie klade to jakbym głowe miała na kamieniu). Jeszcze nie przespałam na niej ani jednej nocy, a mam ja od 2 lat. Widziałam w sklepie ortopedycznym poduszki qmed, na allegro sa one oczywiscie tansze. Ale jakos sama nie wiem czy warto ją kupić, bo w dotyku jest taka sama jak ta moja memory ktora lezy orginalnie zapakowana ;)
Co do lekow od zakrzepów to codziennie w szpitalu dostawałam jeden, ale przy wypisie dr powiedzial ze nie musze lezec w lozku (jak przy lędźwiowym), wiec nie sa wymagane.
Bede trzymac kciuki 2.01:)
Do Suwałk przyszło ocieplenie i cały snieg sie topi, straszna plucha, kalosze potrzebne na spacer i trzeba uwazac bo lodowisko sie robi na chodnikach.
Trzymajcie sie cieplo
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: