Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29015)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
27-12-2012, 14:18:25

mam profilowaną z gabki miękkiej,małżonka ma taką co zapamietuje kształt.W moim przypadku śpi się dobrze, żonie tez śpi sie dobrze.Co do tych zakrzepowych to o ile pamietam dostawałlem zastrzyk w walor piwny codziennie ale co to dokładnie było niewiem.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
27-12-2012, 14:40:52

Witam wszystkie szyjki,
Ja dzisiaj zarejestrowałam się na kontrolne: MRI- 14.05.13 i RTG boczne 04.02.13. wszystko zgodnie z zaleceniami operatora. Mój operator o rehabilitacji to nawet słyszeć nie chce, więc jestem ciekawa jak będziecie się czuć po swoich zabiegach (Cyt i Piotr). Idę 17.04.13 do innego neurochirurga ponoć dobry diagnostyk, zobaczymy co on powie.
Pati , ja dostałam jeden zastrzyk przeciwzakrzepowy wieczorem przed operacją. Co do poduszki to mam:
WellPur LAKE TAHOE 35x60 z pianki termoelastycznej o regulowanej wysokości, składa się z 3 części, preferuje niższą więc wyjęłam środkową część.
WellPur LAKE SUPERIOR 37x54x8,5 jest tak fajnie profilowana z wycięciem pod szyję. Ja nie miałam kołnierza więc na początku kiedy nie można ruszać szyją zdaje egzamin.
WellPur ACADIA 24x11x13 to taki wałeczek, super do samochodu, mnie wypisali 20 h po operacji a do domu 100 km, zdała egzamin. Teraz też jest bardzo często używana jako podpora szyjki podczas oglądania TV.
Pozdrawiam i życzę nocki bez bólu bo pogoda się zmienia.
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Początkująca
27-12-2012, 16:57:14

Najlepsze życzenia Świąteczno-Noworoczne
I mały prezencik dla tych co maja mocne nerwy, są już po posiłku względnie zaczynają już realizować swoje noworoczne postanowienia i przechodzą na dietę, bo jeść po tym widoczku się odechciewa
http://www.ortopeda.biz.pl/leksykon/dyscektomia_szyjna.pdf
Taki, co lubi wcześnie wstawać - ranny ptaszek w głowę
gość
27-12-2012, 19:25:51

Witajcie :)
Najlepszego Wszystkim :)
co do poduszki, wybierać należy razem z fizjoterapeutą/doświadczonym sprzedawcą jeśli ma spełniać swoje zadanie "doskonale" ;)
na forum przewijający się wątek- proponuje wpisać w naszą wyszukiwarkę: poduszki ortopedyczne i rady same wyskoczą (mam nadzieję) ;)
pozdrawiam :)
Początkująca
27-12-2012, 19:51:23

dzięki bardzo za odpowiedzi,wprawdzie śpię już od 3 lat na poduszce termoelastycznej,właściwie to nawet ostatnio zmieniłam, bo już tak nie pracuje, jak nowa.Nie jest jednak profilowana. perpetuum, przejrzałam ten artykuł, no powim że to jest coś
pati ;-)
Forumowicz
29-12-2012, 08:59:22

Witam WSZYSTKIE PERYSKOPKI.Dana czy te zawroty głowy i to że czuje sie jak po kilku głębszych to normalne.Wczoraj przelezałem cały dzien,a dzisiaj tylko troche lepiej,bo moge napisac.Nic nie piłem a buja mną jak przy sztormie.Pozdrawiam wszystkich bolesnych.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
gość
29-12-2012, 13:36:53

Witam.U mnie bez zmian dalej mnie przydusza,może nie tak bardzo jak poprzednio,ale jest dalej coś nie tak.Wyciągałam szwy po drenach i poleciało troche ropy...Do operatora jadę 8 stycznia a Mri mam prawdopodobnie 10 stycznia i wtedy będę coś więcej wiedzieć..Czuje,że krtań jest przesunięta bo dziwnie przełykam ślinę-ciekawa jestem czy mogli uszkodzić mi krtań,że nie wraca na swoje miejsce,bo w ostatnim MRI wyszło,że jest ona dalej przesunięta tylko nie pisze ile..?
Wtajemniczona
29-12-2012, 14:43:41

Witam,
Piotrze czy to normalne? Nie wiem, wydaje mi się że to następne objawy które będą nas nawiedzać. Z każdym tygodniem czuję się lepiej ale i też pojawiają się nowe objawy tak jak opisujesz. Czy mną buja jak przy sztormie? Jak się zaczyna to leżę grzeczniutko w łóżku. Myślę że duże znaczenie ma też pogoda i szaleńczo zmieniające się ciśnienia. Nasze szyjki są osłabione i może też tak być, że skręty które wykonujemy uciskają jakieś miejsca. Po operacji nasz kręgosłup trochę inaczej pracuje.
Marti jestem z tobą, bądź dobrej myśli.
Pozdrawiam
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Forumowicz
29-12-2012, 15:22:48

Dzięki Dana za odpowiedz.Zastanawiam sie czy nie jechać do szpitala tylko czy oni tam zaradza.Dopiero po1800 moze sprobuję.Troche mniej zaczeło bujać jeszcze zobacze.Marti trzymaj sie-jesteśmy niecierpliwi i chcielibyśmy szybko i dobrze,I dla mnie jest za wolno ale musimy-WYTRWAĆ-czego Tobie i WSZYSTKIM bolesnym życze.Trzymajcie sie PERYSKOPKI.piotr
Forumowiczka
29-12-2012, 21:17:40

ja tak tylko dla zmniejszenia emocji (nie dla zaniechania konsultacji lekarskiej) - z tego co słyszałam, zawroty głowy mogą się utrzymywać jakiś czas po operacji, nawet 2-3 miesiące, bo mogą być po prostu efektem zmiany ciśnienia w kanale kręgowym na skutek jego otwarcia.
Tak powiedział operator mojej koleżance.
jeszcze raz powtarzam - nie piszę tego po to, żeby sprawę olać, tylko żeby nie wpaść w drugą skrajność - obsesję strachu.
Skonsultujcie te objawy ale pamiętajcie o tym, że mogą być też przejściowe, bo jak się na nich skupicie i wciąż będziecie analizować to można się nakręcić i wywołać sobie coś gorszego.
Potęga naszego umysłu jest przeogromna :)
Sama tego tez niestety doświadczam. Ale rad innym chętnie udzielam, tylko sama się do nich nie stosuję :)
Asia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: