Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
22-12-2012, 09:24:24

Pozdrawiam WSZYSTKIE PERYSKOPKI w szczególności te bolesne.I mnie bolało ,zatem wiem jak to jest kiedy nam dekielek zrywa.Irek z tym rowerem to klasyka opowiem drugiej bratowej jest pracownikiem poczty na pewno sie ucieszy.Mój 39 dzień po operacji samopoczucie jest dobre,ale nic nierobienie czasem daje znać o sobie.Mati piszesz że przy zdejmowaniu cos tam znalazł."coś"niema cos bez dokładnej diagnozy.Dlaczego bo do mnie na wyspe przyjeżdza pani neurolog i meżowi kolezanki który uskarża sie na zawroty glowy i mrowienie czaszki na zakonczenie wizyty powiedziała że to moze stwardnienie rozsiane-chora kobieta to musi byc.Chłop załapał doła jak z tad do Japonii i z powrotem.To ma byc diagnoza.Poradziłem by zmienił lekarza na dobrego specjalistę ale w Szczecinie.Trzymaj sie Mati.piotr
Wtajemniczona
22-12-2012, 13:50:45

Witam wszystkich,
Marti jak masz jakieś wątpliwości to jedź do operatora, bo to coś, może być normalne (to już druga operacja) a myśli i strach zniszczą Ci święta. Będziesz cały czas o tym myśleć, i zaliczysz jeszcze większego doła. Trzymam za Ciebie kciuki i życzę uśmiechu przy wigilijnym stole.
Pati piękny prezent w nowym roku, wiem jak to jest kiedy człowiek czeka i chce być już po. Jeszcze trochę wytrzymaj, po operacji będzie coraz lepiej. Życzę Ci dotrzymania terminu przez operatora.
Piotr lekarze którzy stawiają taką diagnozę nie powinni używać tytułu lekarz. Nic dziwnego że chłop złapał takiego doła. Mam koleżankę która choruje na stwardnienie już 30 lat i urodziła 2 dzieci. Objawy które opisałeś są niewystarczające.Niech zmieni lekarza i to jak najszybciej.
Jestem już 8 tygodni po i to nic nierobienie daje znać o sobie. Zaliczam strasznego doła, nawet choinki nie mogłam przystroić, żadnej bombki powiesić. Siedzę w domu i oglądam świat przez okno, nie wychodzę ,jeszcze nie czuję się na siłach.
Pozdrawiam świątecznie
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Początkująca
22-12-2012, 17:15:08

Witam świątecznie!
Zdrowia,zdrowia i szczęścia w Nowym Roku oraz bezbolesnych Świąt.
gość
22-12-2012, 17:41:26

Cześć Kochani :)
Ja tak sobie tutaj wchodzę cichutko i poczytuję. Termin do neurologa mam na 25 marca 2013, więc 15 stycznia składam wniosek o przedłużenie świadczenia. Po Nowym Roku idę do mojego doktorka po pomoc, bo rzuty już mam na lewą nogę i po sprzątaniu, choć naprawdę starałam się oszczędzać, to niestety jestem ledwo żywa.
WSZYSTKIM bez wyjątków -Wesołych Świąt i dużo, dużo zdrówka a przede wszystkim zdrowych szyjek :)
Pozdrawiam,
Ewa
Życie nie jest łatwe, ale jest po to żeby się nie poddawać.
Forumowicz
22-12-2012, 17:57:52

Dobry wieczór PERYSKOPKI.Niunqa te porzadki to mogłaś sobie podarowac,choć nieobchodze żadnych świat to teraz zdrowie jest na 1 miejscu.Żona w pracy od 1000 do 2000.Porządki biore na 3 razy, i lezenie na 3 razy.Z tym ,że u mnie jest dobrze-peryskop sie obraca"gra gitara" jak mówi mój braciak.Życze ci w tym czasie choć chwili-nocy bez bólu.Poza tym uwazaj na siebie.Pozdrawiam z mroznej wyspy.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7, stabilizacja C-5-C6-C7 implanty;Peek Prevail operacja;13.11.2012.
gość
22-12-2012, 22:39:22

Jeśli chodzi o Lądek, to w zasadzie wszystkie zabiegi są na miejscu. Jesli ktoś ma zlecone kąpiele siarczkowe, a mieszka w dolnych budynkach, musi się przespacerować do Lotnika. Podobnie z borowiną - to wędrówka do Wojciecha, oddalonego o jakieś 100 metrów.
O ile wiem, zabiegów tam nie żałują, zależy jak widzi to lekarz. Ja za każdym razem miałam jakoś wyjątkową ilość "pieszczot".
Co do Korfantowa, byłam tam 2 razy, kilka dni temu wysłałam kolejne skierowanie. Rehabilitacja bardzo dobra, basen i ćwiczenia w nim czynią cuda. Zabiegów dorzucają jak się poprosi. Warunki mieszkaniowe różne - są duze pokoje 5osobowe,raczej trudno trafić do mniejszego - coś za cos.
W mojej ocenie to jeden z lepszych ośrodków, jeśli komuś zależy na rehabilitacji, a nie życiu towarzyskim i superwarunkach /dla warunków jedzie się do Popielówka albo Wlenia/.
Dodatkowa uwaga - najlepiej ściągnąć z ich strony /OCR Korfantów/ specjalny druk skierowania
to ja, Ania znana jako amadobo
Wtajemniczona
23-12-2012, 14:26:44

Ja jeszcze nie byłam na takiej rehabilitacji(oprócz takiej co lekarz ogólny mi wypisał-sanatorium,ale to byłam dwa razy w życiu.Mam pytanie :jak długo to trwa bo tak róznie piszą e necie i np na taki wyjazd do Kofrantowa albo Lądka to długo trzeba czekać?
Z tego nicnierobienia to chyba już zesztywniałam. nie wiem co bedzie po 6 miechach,jak na razie to wyćwiczyłam obracanie szyjki razem z całym ciałem i boję się,że mi tak zostanie.
Kasia
gość
23-12-2012, 19:07:32

Wszystkim dużo zdrowia i jeszcze raz zdrowia na ten nowy 2013 rok
Forumowicz
23-12-2012, 22:12:32

Dobry wieczór PERYSKOPKI.Kazulu wydaje mi się ,że dobrze że ćwiczysz.Przykladem jest moja mama ,która tak ćwiczyła,ą że sie bała to obracanie jej zostało na poziomie całym ciałem. W moim przypadku to ostroznie ćwicze całym ciałem i delikatnie kilka stopni dalej,jest postęp.Wynik trochę wiary-no i myśl pozytywnie,życzę Tobie.Poza tym kazdy znas jest na razie skazany na to sztywnienie,a wielu i na cos więcej. pozdrawiam.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7, stabilizacja C-5-C6-C7 implanty;Peek Prevail operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
24-12-2012, 00:45:31

Witam wszystkich nie mogę spać to trochę informacji dla Kazulu.
Najczęściej w przypadku leczenia uzdrowiskowego zaleconego przez NFZ turnus trwa 21 dni, natomiast skierowanie w ramach prewencji rentowej wystawionej przez ZUS turnus trwa 24 dni, wyjazd rehabilitacyjno-uzdrowiskowy turnus trwa 28 dni.
Na skierowanie z ZUS czekasz 1-2 miesiące, rehabilitacja jest bezpłatna powinna odbywać się przez 6 dni w tygodniu, co najmniej 5 zabiegów leczniczych dziennie.
Skierowanie do sanatorium z NFZ-etu wypisze Ci lekarz POZ lub neurochirurg. Takie skierowanie przysługuje Ci raz na 18 m-cy i czas oczekiwania jest różny 1 rok i dłużej, jak Ci się poszczęści to pojedziesz wcześniej ze zwrotów. Sanatorium jest częściowo odpłatne, zabiegi powinny odbywać się przez 5 dni w tygodniu, 3 zabiegi dziennie.
Możesz skorzystać z leczenia ambulatoryjnego (rehabilitacji), wtedy turnus leczniczy trwa od 6 do 18 dni przez 5 dni w tygodniu, średnio po 5 zbiegów dziennie, płacisz za nocleg i wyżywienie, zabiegi za darmo.
Rehabilitacja ogólnoustrojowa w warunkach stacjonarnych, skierowanie wystawiane jest przez lekarzy specjalistów: ortopedów, neurologów, neurochirurgów, turnus od 3 do 6 tygodni przez 5 dni w tygodniu, średnio po 5 zbiegów dziennie. Rehabilitacja jest bezpłatna.
Zrobiłam rozeznanie w rehabilitacji poszpitalnej – średnio ok. roku od zakwalifikowania. Sanatorium od roku do 5 lat w zależności gdzie. Prywatnie od zaraz.
Nie sprawdzałam Korfantowa ale Lądek w 23 Wojskowym Szpitalu Uzdrowiskowo - Rehabilitacyjnym : Rehabilitacja NFZ 1 rok, sanatorium ok 2 lat. Jak jest w innych uzdrowiskach w Lądku to nie wiem.
Co do ćwiczenia szyjki to powolutku, raz w prawo raz w lewo i coraz większy obrót, do tyłu jeszcze nie miałam odwagi.
Pozdrawiam
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: