Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
18-12-2012, 20:56:30

o św. Rafale tez słyszałam :).
nie chcę używać nazwisk, ale słyszałam, ze ten najlepszy z neurochirurgów warszawskich jak sam musiał się zoperować to powierzył swój kręgosłup właśnie temu najlepszemu ze Sw.Rafała.
tyle, że dostać się na zwykłe konsultacje do tego dr ze Sw. Rafała graniczy z cudem - i to konsultacje prywatne, bo o tych z NFZ nie ma co nawet marzyć. Chyba pół Polski tam jeździ.
ale zapomnieliście też o Bytomiu. To też wiodący ośrodek.
Asia
gość
18-12-2012, 22:33:27

W Lądku byłam kilka razy, własnie w wojskowym, znam "Lotnika" i "Jerzego". Teraz są po remoncie, więc warunki przyzwoite, jedzenie też. Nie wiem czy wszyscy tak mają, ale ja ledwo nadążałam z zabiegu na zabieg.
Po najnowszej operacji byłam w Świeradowie i w porównaniu z Lądkiem - kompletna porażka.
to ja, Ania znana jako amadobo
Wtajemniczona
19-12-2012, 09:19:07

Witajcie wszystkie szyjki, we Wrocławiu mgła i brzydko, głowa już cała zdrętwiała, będzie ciężko.
Aniu dziękuję za informację że w Lądku jest OK, proszę napisz ile miałaś zabiegów i jakie. Piszesz że ledwo nadążałaś z zabiegu na zabieg, czy te zabiegi są wykonywane w różnych miejscach-budynkach?
Piotrze nic się nie martw nigdy nie jest za wcześnie, to twoja pierwsza wizyta kontrolna więc opowiedz jak się czułeś przez ten czas pooperacyjny i czy w Twoim przypadku tak może być. Ja w szpitalu ( wizyta w poradni 17-04-2013) byłam dwa razy u lekarza prowadzącego. Młody ale cierpliwy, wysłuchał co mnie boli, uspokoił, narysował jak teraz wygląda mój kręgosłup, gdzie są napięcia , gdzie będzie sztywno i które miejsca są narażone w przyszłości. Po tych wizytach człowiek się uspokaja że wszystko OK.
Co do rankingu dobrych neurochirurgów to strzał w dziesiątkę.
Pozdrawiam
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Forumowicz
19-12-2012, 10:30:47

Pozdrawiam WSZYSTKICH CIERPIĄCYCH.Już za 4 godziny wizyta.Dana po operacji przełyk to tak 5 dni bolał,ból odpłynoł ten kregosłupa,leki przestałem brać 6 dni po operacji.Ból który miałem odszedł oby nie wrócił.Drętwienie prawej ręki tj 3 palców odeszło choć teraz prawa ręka i te palce szybciej marzną,kark sztywny,głowę odchyliłem do tyłu no i ból.Cały kregosłup mi chrupie ale to zapewne z nic nierobienia.Śpie na prawym i lewym boku ale nie na poduszce ortopedycznej tylko na jaśku czasem zwinietym,a i na wznak ale ostrożnie.To wszystkie figury akrobatyczne chyba że jazda samochodem jak emeryt powoli aż czasem trąbią za mną.Komputer mnie nie męczy tylko musze mieć ekran na wysokości oczu.Odwiedzam strony gdzie pokazano przebieg takiej jak moja operacja,no i schemat nerwów z tyłu kręgoslupa,porównałem to z moimi zdjeciami rtg po operacji.Mój ortopeda był zachwycony bo powiedział że wszystko jest na swoim miejscu.Zobaczymy co powie operator.Pozdrzwiam PERYSKOPKI .piotr
Początkujący
19-12-2012, 11:36:34

Witam.Jestem tutaj nowy, szukam pomocy,informacji,stwierdzono u mnie wielopoziomową bezwzględną stenozę kanału kręgowego od c4do th1,widoczne są też uciski na rdzeń kręgowy, wykazano też uciski na korzenie rdzeniowe na poziomie c4 c5. w dniu 17 grudnia byłem u doktora Grzywocza w Śiemianowicach który stwierdził że muszę się zdecydowac na opereację która ma się odbyc w piekarach śląskich może ktoś był w tym szpitalu i był operowany przez pana Jerzego Grzywocza za wszystkie informacje będę wdzięczny .Pozdrawiam mój e-mail benir@onet.pl
Wtajemniczona
19-12-2012, 16:38:20

Benir jestem po operacji 7 tygodni i jak szukałam swojego operatora też trafiłam na doktora Grzywocza, nawet byłam do niego zarejestrowana tylko w Częstochowie.
Wcześniej byłam u dwóch neurochirurgów i z całym szacunkiem dla ortopedów stwierdzili ,że oprócz kości są jeszcze nerwy. Przychylili się do mojego drugiego wyboru czyli dr. Łatka w Opolu. Absolutnie nie twierdzę że dr Grzywocz jest zły, w końcu sama o nim myślałam. Może ktoś na forum był przez niego operowany i Ci coś podpowie.
Piotrze powiem w prost twoja 2 minutowa decyzja o operacji daje teraz efekty. Twoje samopoczucie jest rewelacyjne, ja niestety broniłam się za długo ( nie wzięłam pod uwagę naszego NFZ-tu, od objawów natychmiast pod nóż minął rok). Przez 2 tygodnie to tylko leki, było naprawdę b. ciężko. Przełyk czułam przez miesiąc, a ból w klatce piersiowej utrzymuje się do dziś.
Po 5 tygodniach dały znać o sobie szwy. Drętwieje mi prawa ręka a jak jestem cały dzień w pionie to wieczorem mam zdrętwiałą całą prawą stronę. Szyja sztywna i pobolewa. Nie mam odwagi odchylić głowy, śpię na poduszce ortopedycznej ale tylko na plecach, jak przekręcę się na bok to ciągnie. Na wizycie kontrolnej dowiedziałam się że wszystkie objawy miną ale nogą to będę ciągnąć jeszcze długo.
Piotrze mogę prosić o tę stronę ze schematem nerwów też sobie oglądnę.
Pozdrawiam
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Wtajemniczona
19-12-2012, 18:29:51

amadobo
A byłaś może w Korfantowie?Słyszałam,że tam stawiają na nogi?
Kasia
Początkujący
20-12-2012, 13:07:36

Witam wszystkich,
Mały update mojego statusu: z powodu choroby pacjenta operacja została przesunięta na luty.
Więc jestem jescze przed...W międzyczasie dostalem bardzo dobry kontakt do lekarza z innego szpitala - Piekary Śląskie.
Podobno bardzo dobra urazówka i chirurgia kręgosłupa.
Zlecili mi dodatkowe badania - jeszcze jedno MRI szyi, kontrolna TK reszty kręgosłupa (hmm, ze inni tego nie chceli do tej pory, to mnie az dziwi), EMG nerwów korzeni szyjnych do potwierdzenia, czy objawy spowodowane sa przez ucisk w szyi.
Jak pozbieram wyniki sie odezwę.
marti_76, mam nadzieje ze u Ciebie juz duzo lepiej. Pozdrawiam Cie Irku, no i pozostałe szyjki.
Zdrowych i Wesołych Świąt wszyskim z tego forum.
AS KR
Forumowicz
20-12-2012, 15:40:41

Witam wszystkie PERYSKOPKI te przed,w trakcie i po.Dana byłem wczoraj na kontroli i jak to powiedział mój operator implanty są na miejscu,stabilizacja sie trzyma i jest na 4 śróbach,z czego 2 są na c-6.Poza tym pytał o moje odczucia i jak się czuje.Zalecił na piśmie rechabilitację która ma doprowadzić do wzmocnienia ruchowego.Mam tylko uwazać na szyję i niedać nią krecic.Napisał o laserach,hydromasazu,okładach z borowiny,ograniczenia dotycza zakresu kinezyterapii[o ile dobrze przepisałem].Kolejną wizytę ustaliłem na 13 .02.13-bedzie to 3 mce po operacji 1 miesiąc swiadczenia rehabilitacyjnego.Tak wiec może bedzie dalsza rehabilitacja -sanatorium no i po zdolnosć do pracy o ile zgodzi sie neurochirurg.A mam informację o tańszym rezonansie magnetycznym robia go w Stargardzie Szczecińskim o ok 120 pln.Może komuś sie przyda ta informacja.Przekazałem doktorowi nasze ABC na co otrzymałem odpowiedz, że to esencja która mam przestrzegac a bedzie dobrze.Dana jak znajde to dam link do schematu. Pozdrawiam Wszystkich bolesnych.piotr
Forumowicz
20-12-2012, 16:16:14

Dana z ta ang. strona to bedzie klapa na razie jej niemam,ale mam inne polskie:ortopeda.biz.pl ;qintesencja.com;twojkregosluo.pl;Na razie moze to wystarczy.piotr

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: