Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
17-12-2012, 21:14:40

marti_76 Czy ktoś z was brał antybiotyki?
W Bytomiu dają Zinnat przez 3 dni w zastrzykach (albo dożylnie? Kurcze zupełnie zapomniałam – chyba dożylnie). Nie wiem czy jak utrzymuje się gorączka to wtedy dają dłużej – u mnie było wszystko ok i po 3 dniach przerwano. Chyba takie mają tam zasady pooperacyjne. Teraz - po twojej historii widzę, ze ma to sens.
Asia
gość
17-12-2012, 21:24:38

Buraczek- ja wszystkie zlecenia TK i MRI mam od mojego lekarza.Robiąc ten MRI który pokazał mi ten ropień i krwiak 6 na 3 cm czekając na płytke w poczekalni wynik odrazu idzie na komputer mojego lekarza i dlatego tak szybko szpital.. bo tak jak stałam dostałam wiadomość,że mam się wstawić na oddział do mojego operatora.Poszłam bo to nie daleko i już zostałam.Na drugi dzień mąż przywiózł rzeczy a na następny jechałam na zabieg.Wszystko trwało szybko.Przyjechałam na badanie a dwie godziny później leżałam już na oddziale i to strasznie mnie zdołowało...Dobrze,że organizacja jest tak szybka -lekarz-MRI-diagnoza.Nawet nie chce mi się myśleć jak szybko on rósł i jak jeszcze mógł urosnąć...
Forumowiczka
18-12-2012, 07:47:32

Marti dobrze że z takim powikłaniem przynajmniej opiekę miałaś właściwą.
chociaż może być i tak, ze stan tez był poważny..... lepiej nie wiedzieć.
Dobrze że się skończyło pozytywnie. teraz już będzie ok.
trzymaj się i zapomnij o tych okropnościach
Asia
Początkująca
18-12-2012, 09:10:05

Marti, ja to też przerobiłam. Re operacja była w piątej dobie. Od razu miałam szyję grubości słupa a w czwartej dobie ze szwa zaczęło wypływać źródełko jakiegoś płynu. przeżyłam po dwóch latach miałam kolejny zabieg na szyjce a potem wiele innych....
Wczoraj właśnie wycinali mi paskudną bliznę po szyjkowym zabiegu.Nie wiem czy teraz będzie ładniej to wyglądało ale mam nadzieję,że nie będzie tak unerwiona i nie będzie bolała.Znowu chodzę z tym seksownym opatrunkiem na szyi!
Vika
gość
18-12-2012, 13:52:09

Cześć,
Wpadłem tak na chwile. Teraz w Kraku to pokroili chyba as_kręgosłup, super gość. Znany osobiście, zabieg w Kraku na Botanicznej.
Andy, napisz odezwij się, jak było, jak jest po.

Szczera prawda, obecnie w Kraku niema dobrych operatorów od kręgosłupa nie tylko szyjnego. Najlepsi, to zespół neurochirurgów w szpitalu św. Rafała.
Proszę bez komentarzy i ironii, potwierdzone oraz sprawdzone.
W Polsce liczy się Wa-wa oraz Łódź.
Cieszę się, że prawie wszyscy dochodzicie do zdróweczka w tempie godnym mistrzów olimpijskich.
Tak trzymać, niegodności przetrzymać... i wszystko będzie dobrze.
============================
Żona ma pretensje do męża:
- Dlaczego ty mówisz "mój dom", "mój samochód" itd.... W małżeństwie wszystko jest wspólne i czego szukasz w tej szafie?
- Naszych kalesonów - odpowiedział mąż
============================
miłego,irek
krak62
Wtajemniczona
18-12-2012, 14:32:02

Witam wszystkich,
Marti przykro że Cię to spotkało ale najważniejsze że zostałaś szybko zdiagnozowana. Teraz będzie tylko lepiej!!!!
Piotrze pytałeś o rehabilitację mogę Ci przedstawić stanowisko mojego operatora. Byłam wczoraj na wizycie prywatnie było bardzo miło , wszystko goi się ładnie , niczym szwu nie smarować. Zaskoczył mnie tylko stwierdzeniem że zjawiłam się u niego za wcześnie - 7 tydzień po. Dostałam skierowanie na boczne RTG kręgosłupa i zaprosił mnie jak miną 3 m-ce. Podpytałam się o rehabilitację bo ten temat i mnie b. interesuje. Odpowiedź krótka ale treściwa typu można rozpocząć rehabilitację nawet w pierwszy dzień po, lecz pod nadzorem dobrego- znającego się na rzeczy rehabilitanta. Szkoda zniszczyć już wykonaną pracę ! Marne miał zdanie o NFZ-cie. Mam poczekać, dochodzić do pełni sił , wtedy zobaczymy jak przyjmują się implanty i zdecydujemy co dalej. Muszę przyznać miał rację , w tym dniu byłam również w szpitalu na kontroli i spotkałam dziewczynę, która przyszła na konsultację po 2 tygodniowej rehabilitacji - "wyła" z bólu.
W szpitalu dostałam skierowanie na MRI i skierowanie na stacjonarną poszpitalną rehabilitację. Jutro wysyłam dokumenty i czekam na termin. Czas oczekiwania parę miesięcy więc wszystko pasuje.
Czy ktoś był na rehabilitacji w 23 Wojskowym Szpitalu Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnym w Lądku Zdroju, jak tam jest?
Pozdrawiam
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Wtajemniczona
18-12-2012, 14:39:43

Krak62 masz rację że dobrych operatorów od kręgosłupa i nie tylko to jak na lekarstwo ale zapomniałeś o Bydgoszczy i Opolu.
Pozdrawiam
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Forumowicz
18-12-2012, 16:00:41

Dobry wieczór PERYSKOPKI.Dziekuje za informacje Dana to wiem czego można się spodziewać no i o co pytać operatora 19.12.12.Mam kontrolę którą,on uzgodnił,może wcześnie, ale to nie ja zdecydowalem.A i dołączyć chcę do głosu Dany co do operatorów.Ten ze Szczecina jest rewelacyjny .Jestem trzeci z mojej rodziny,a szykuja się następne dwie do operacji.Tak więc napewno mamy dobrych neurochirurgów.W takim razie może to MY sami stworzmy ranking tych dobrych.To lużna myśl do weteranów forum.Pozdrawiam WSZYSTKICH BOLESNYCH.Aby moc była z WAMI i noc była bez bólu.piotr ten po 35 dzień.
gość
18-12-2012, 16:07:13

Witam właśnie wróciłam z ukochanego zus,wizyta koszmar ale skończyło się na świadczeniu na 6 miesięcy.Teraz oprócz szyjki trzeba zająć się boreliozą .Pozdrawiam.
Forumowicz
18-12-2012, 18:53:11

krak62 2012-12-18 14:52:09

Najlepsi, to zespół neurochirurgów w szpitalu św. Rafała.
potwierdzam chociaż święty jeszcze nie jestem , na razie byłem pasowany na przeklętego

W Polsce liczy się Wa-wa oraz Łódź.
- Synu! Znalazłem wczoraj w twoim pokoju prezerwatywę!
- To całkiem możliwe, dziadku.
- Jak to "dziadku"?!
- No bo ja jej wczoraj nie znalazłem
=========
Żona do męża :
- Tyle razy ci mówiłam, maksymalnie 2 piwa i o 22 w domu.
- Kurde, znowu mi się pomieszało..
===========
W kolejce stoją 6-letni syn i ojciec. Przed nimi stoi gruba baba - tak ze 150 kg minimum. Synek mówi do ojca:
- Tato, patrz jaka ta baba jest ogrooomnaaaa...
Ojciec się zaczerwienił, głupio mu się zrobiło i mówi:
- Synku, nie można tak mówić o ludziach.
- Ale ona jest taka gruuubaa... nigdy nie widziałem takiej grubej baby.
- Dobrze, ale to niegrzecznie w ten sposób mówić o innych.
W tym momencie kobiecie przy pasku odzywa się komórka - pi, pi, pi...
A synek z przerażeniem:
- Tato! Uważaj! Będzie cofać!
buhaaha poplułem monitor
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: