Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
23-09-2009, 18:24:56

dorakami 2009-09-23 17:52:23 A to dalsza część 14 księgi Pana Tadusza.........

Na koniec z trzaskiem sali operacyjnej drzwi na wściąż otwarto,
Wchodzi Neurochirurg w czapce i z głową zadartą,
Nie wita się i miejsca za stołem operacyjnym zajmuje,
Bo neurochirurg występuje w nowym charakterze
Rzeźnika, skalpel ma na znak urzędu,
I z tym skalpelem z kolei, jak mistrz obrzędu,
Wskazuje wszystkim miejsca i zadania,
Naprzód, jak najpierwsza anestezjolog,
Instrumentariuszka wzięła zaszczytne miejsce,
Obok po prawej stronie asystent Neurochirurga,
Na lewej siadł ordynator -obserwator,
Śród nich stażysta, lekarze,dalej inne panie,
Stają porządkiem, gdzie Neurochirurg ukaże
.....................................
ADA

ale heca...

ADA, masz talent... szkoda, że nie jestem Mickiewiczem, zakochałabym się od pierwszego rymu... w Tobie oczywiście, w Neurochirurgu nie...

Co z naszym spotkaniem w Warszawie? Kiedy ono ma być? 3 czy 10 października?

To ja - Spinka, nie zalogowałam się bo chcę być u Was Gościem... macie coś słodkiego do jedzenia? Albo jakieś procenty?
Wtajemniczony
23-09-2009, 18:42:51

zapraszam do dodania zdjecia widocznego przy nazwisku na FORUM.

Krotka instrukcja.

1. logujemy sie do portalu

2. przechodzimy do PROFILU

3. klikamy na napis MOJE ZDJECIE

4. dodajemy zdjecie

5. koniec, zdjecie dodane ;)

6. zdjecie w watku FORUM moze byc widoczne z opoznienien okolo 2 minut.
gość
23-09-2009, 18:59:33

u mnie sie wyswietla, ze zdjecie za duze....a juz zmniejszalam ile sie dalo, az wyszlo prawie niewidoczne...i tez za duze....wrr

tamara

p.s mam pytanie , czy antybiotyki pomagaja w leczeniu dyskopatii???? I w jakich sytuacjach???
Wtajemniczona
23-09-2009, 19:39:35

Spinka.........śpieszę na ratunek ma coś pysznego wczoraj sąsiad przyniósł spróbować jakieś cudo swojej roboty z suszonych owoców na spirytusie......pycha także zapraszam a coś słodkiego też się znajdzie...ADA dopisujcie 14 księgę, ja zaryzykowałam...........
Wtajemniczona
23-09-2009, 21:37:29

Ada, Camp to przeszłość, ale na dworze i w autobusiku jeszcze się nie rozstajemy przez 2 tyg

Agnieszko, tak jak mówię, żadnego rtg kontrolnego, nawet sugestii, nie mówiąc o rezonansie...zresztą operację miałam robioną na podstawie wyniku sprzed ponad roku

Co do roweru...w żadnej informacji NFZ nie podaje, że refunduje rowery rehabilitacyjne
Czy muszę mieć orzeczoną niepełnosprawność?nie da się bez tego? zapytam panią dr, czy mogę starać się o orzeczenie po jednej (!) tylko operacji

Gosieńko - nie trzeba było symulować i załatwiać lewych L4...ZUS dałby Ci wtedy spokój...

Janusz- nie pogratulowałam Ci jeszcze "zdziadzienia", robię to teraz

A swoją drogą ja jeszcze nie chciałabym mieć wnuków...jestem piękna i młoda...a tu jakiś stworek wolałby za mną BABCIU????
Żartuję, to zapewne cudowne uczucie...ale (zgodnie z reklamą...)zrobiłam córce test ciążowy po wakacjach, hihihihihihi

Śmigam po domu bez kołnierza, prawie cały dzionek i jednak szyjka pobolewa...szczególnie blokuje się przy skręcie w prawo...hmm, może jednak jakieś rtg???
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
gość
23-09-2009, 22:29:12

Spineczko , ja jestem za rychłym spotkniem i termin 3 października jak najbardziej mi odpowiada. Dziś (juz wczoraj) spontanicznie spotakłaysmy się z Emilką z Wrocławia -wiesz jak czują się ,,siostry w poczealni '' :):):) Tak też było i tym razem . Tym większego apetytu nabrałam na real .Jak Wielebny znjadzie chwilkę to może wklei zdjęcia .Miąłysmy bardzo mało czasu więc nie dało się pofantazjować .
Ale moze kiedyś jesli starczy nam wytwałości faktycznie udałoby się zorganiozwać jakiś ogólnopolski sabacik na Łysej Górzej :)
Pozdrawiam Zosia
Forumowiczka
24-09-2009, 03:49:18

renbaz 2009-09-23 23:37:29 Ada, Camp to przeszłość, ale na dworze i w autobusiku jeszcze się nie rozstajemy przez 2 tyg

Agnieszko, tak jak mówię, żadnego rtg kontrolnego, nawet sugestii, nie mówiąc o rezonansie...zresztą operację miałam robioną na podstawie wyniku sprzed ponad roku

Śmigam po domu bez kołnierza, prawie cały dzionek i jednak szyjka pobolewa...szczególnie blokuje się przy skręcie w prawo...hmm, może jednak jakieś rtg???

Wg szkoły, w której ja wylądowałam na takie Twoje śmiganie jest zdecydowanie za wcześnie. nawet jeżeli dobrze się czujesz, nawet jeżeli nic Cię nie boli i nie dokucza. Co robisz w domu gdy tak śmigasz? Hę? Śmiganie nie kojarzy mi się z "nicnierobieniem" . W autobusiku i samochodzie a nawet w pociągu też powinno być jeszcze dłużej niż 2 tygodnie... Zrób rtg dla siebie, dla swojego kręgosłupa, zobaczysz swój implant kolejny raz... a lekarz oceni czy jest symbioza...

ADA dzięki za poczęstunek, uratowałaś mnie od śmierci... głodowej.

To co dziewczyny? 3 października w Warszawie?
O której godzinie i gdzie? Może Starówka?
gość
24-09-2009, 05:44:07

Wielebny no ładnie mnie Zosia nazwała wedle życzenia stworzyłem album spotkania szyjek .
wczorajszy dzien był dla mnie paskudny wieczorem tak mnie bolał kręgosłup że moje domowe towarzystwo chciało pogotowie wzywać ale bunondol zrobił swoje i dziś ranek jest dobry Pozdrawiam wielebny
Początkująca
24-09-2009, 06:03:41

Janusz a nie mówiłam oszczędzaj sie . Barayan , Brayankiem ale Twoje zdrowie wazniejsze .

Renatko kochanie ja i lewe zwolnienie jeszcze jak żyje nigdy nie byłam na lewym zwolnieniu ( a może szkoda) .ZUS chce mi chyba dać zasiłek rehablilitacyjny ale ja chce wróic do pracy w przeciwnym razie zakład sam mnie zwolni a w obecnej sytuacji na rynku pracy nie moge sobie pozwolić . Nie czuje sie najgorzej wiec spróbuje wrócic od 1 pażdziernika jak nie dam rady pracować to wtedy bede sie martwić.

Miłedo dnia dla wszystkich Gosieńka
Forumowiczka
24-09-2009, 06:58:01

Gość 2009-09-24 00:29:12 Dziś (juz wczoraj) spontanicznie spotakłaysmy się z Emilką z Wrocławia (...) Tym większego apetytu nabrałam na real .
Ale moze kiedyś jesli starczy nam wytwałości faktycznie udałoby się zorganiozwać jakiś ogólnopolski sabacik na Łysej Górzej :) Pozdrawiam Zosia

Hej Zosiu , to fajnie że spotkałaś się z naszą siostrą Emilką. Proponuję warszawski real 3 października, będziemy świętować moją rocznicę ślubu cywilnego, jak będziecie chciały to możemy także kościelnego, która przypada 5 października . Okazja podwójna .
Co Wy na to? Możemy także omówić szczegóły ogólnopolskiego sabaciku... .

A teraz mam prośbę do Wszystkich (oprócz Zosi).
A właściwie mam pytanie...
Nazywacie Zosię Aniołem...

Jakim aniołem jest nasza Zosia?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: