Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
23-09-2009, 10:34:40

Witaj Patryciu może to nie ładnie zabrzmi ale nareści ktos ze Szczecina . Mam tyle samo lat co Twoja mam , mieszkam w Szczecinie i w czerwcu br byłam operowana w szpitalu wojskowym u neurochirurga Andrzeja Laskowskiego . Miałam przepukline na dwóch poziomach i w tej chwili miam wstawiony implant na poziomie C5/C6 ta druga przepuklina sie cofneła . Czuje sie dobrze najgorsze dolegliwości po operacji mnieły i naprawde mnimo tego ze starch jest ogromny to warto podac sie operacji ponieważ szkoda sie męczyć i cierpieć . Nerwy które obumierają przy tych schorzeniach sie nigdy nie odbudują , dlatego czym szybciej tym lepiej. W Szczecinie jest trzech bardzo dobrych neurochirurgów Laskowski Sagan i jeszcze trzeci Wetoszek . Do którego z tych lekarzy udałaby sie Twoja mam dostanie fachową pomoć .
Patrycjo jeśli potrzebujesz jeszcze więcej informacji na to służe pomocą , jedno jest pewnie ze Twoja mam musi najnajszybciej trafic do dobrego lekarza . Pozdrawiam Ciebie i Twoja mamę . Gosieńka
ps na froum mamy to wspaniałe wsparcie Zosia i Janusz którzy sa skarpcem wiedzy na temat szyjek i oni napewno sie do Ciebie odezwą .
Wtajemniczona
23-09-2009, 11:09:57

Witam wszystkich po długiej przewie

Gosieńko, padła mi grafika w kompie i na dwa dzionki musiałam go wynieść do serwisu (( wyrwali 500, ale działa )) a do laptopa dzieci nie dały mi się dorwać (muszę chyba wymyślić jakąś karę za niedopuszczanie mamusi do kompa)

Wczoraj byłam na Szaserów, ludzie nie było nikogo, żadnego pacjenta!!!! weszłam do gabinetu, jakbym była w Leśnej Górze ))
Pan dr spojrzał i stwierdził - rehabilitować się i POWOLI odzwyczajać się od CAMPA (a już go polubiłam), kazał chodzić na basen, jeździć na rowerze i jakoś się trzymać...żadnego RTG nic, cudowne ozdrowienie. Chociaż stwierdził oglądając moje rezonanse po raz kolejny, że powinnam poddać się operacji C2 i C3, ale ponieważ nie będzie ona zbyt prosta, to za jakiś czas, stwierdził, że mam bardzo złe podejście w mojej szyi i będzie ciężko (zbyt ostry kąt czaszkowo kręgosłupowy).
Dzisiejszą noc po raz pierwszy spałam bez kołnierza...kurcze całą noc leżałam na wznak, chyba podświadomie!!!
Ale fajnie jest bez kołnierza, tylko ździebko mi miękko i trochę robi mi się słabo, z wrażenia chyba i z braku mięśni

No więc biorę się za robotę i zaczynam śmigać na rehabilitację...

Słuchajcie, czy któreś z was próbowało "wyrwać" z NFZ-tu rower rehabilitacyjny??? Ja zamierzam...

Pozdrawiam
Renata
gość
23-09-2009, 11:33:19

Renatko, jesli masz ustalony stopień niepełnosprawnośc/ symbol 0R najlepiej/i, to rower Ci się należy jak mojemu psu ciasteczko. Zapłacisz wtedy za niego najwyżej 20%
Dzisiaj chłop zrobił mi awanturę, bo szepnęłam, że moze jednak nie pójdę na tą operację
Początkująca
23-09-2009, 12:01:40

Dzien dobry P.Gosiu.
Dziekuje za informacje o dobrych lekarzach:)
Takie informacje sa na wage zlota w dzisiejszych czasach. Dzisiaj zaniose mamie wynik i poszukam tych lekarzy na internecie.Mam nadzieje ze nie bedzie problemow na umowienie sie na wizyte.Jesli chodzi o operacje to juz wczesniej rozmawialam z mama i ona jest "za" oby tylko u dobrego specjalisty.Jeszcze raz dziekuje za podpowiedz do kogo mozna sie zglosic
Odezwe sie jak bede cos wiecej wiedziec.
Serdecznie pozdrawiam i DUZO,DUZO ZDROWKA ZYCZE.
gość
23-09-2009, 13:00:09

Patrycjo jak już zapewne przeczytałaś dużo pstów widzisz jak czuje się mama moim zdaniem są już uciski nerwowe i pewno lekarz będzie chciał operować by zmniejszyć uciski które powstały ale to tylko moja dywagacja na ten temat musi wypowiedzieć sie lekarz jak widzisz znalazłaś dobrą duszyczkę w Szczecinie która na pewno Tobie i Mamie podpowie gdzie iść Pozdrawiam Janusz
Forumowiczka
23-09-2009, 13:01:50

renbaz 2009-09-23 13:09:57
Pan dr spojrzał i stwierdził - rehabilitować się i POWOLI odzwyczajać się od CAMPA (a już go polubiłam), kazał chodzić na basen, jeździć na rowerze i jakoś się trzymać...żadnego RTG nic, cudowne ozdrowienie. Chociaż stwierdził oglądając moje rezonanse po raz kolejny, że powinnam poddać się operacji C2 i C3, ale ponieważ nie będzie ona zbyt prosta, to za jakiś czas, stwierdził, że mam bardzo złe podejście w mojej szyi i będzie ciężko (zbyt ostry kąt czaszkowo kręgosłupowy).

Wg mojej wiedzy powinnaś wykonać dwa pooperacyjne zdjęcia rtg (poza tym, które zrobili Ci w szpitalu przed wypisem) : pierwsze miesiąc po operacji, drugie trzy miesiące po. Oba powinien ocenić neurochirurg, który Cię operował. Oczywiście są różne szkoły... Czy lekarz dokładnie objaśnił Ci trudność, którą widzi w przyszłości z Twoimi C2/C3 ? W taki sposób, że zrozumiałaś?

Moja wizyta u ortopedy traumatologa, który okazał się także chirurgiem przebiegła zgodnie z porannym planem czyli pomyślnie .

A teraz coś, czego nie chce mi się wysyłać mailem do dziesięciu osób i dlatego umieszczam na forum:

Wyprobowalem (-am?)- doprawdy zdumiewajace co z tego wychodzi! Ale trzymajcie sie zasad gry, bo inaczej nie ma zadnej zabawy. Od kiedy zreszta to zrobilem otrzymalem po 3 tygodniach pieniadze na swoje biuro – dokladnie tyle, co chcialem – wreszcie mam wspaniale biuro!!! To naprawde czyste szalenstwo!

Wydaje sie glupie, ale dziala. Sprobuj.

Temat: horoskop chinski.

Rok zelaznego smoka zwiastuje ci bogactwo i szczescie

Postepuj wedlug instrukcji. Nie zartuj sobie z tej gry, bo sie nie uda i bedziesz zalowac, ze ja kiedykolwiek podjales.

Przeznacz na to 3 minuty i sprobuj. Bedziesz zdumiony.
Osoba, ktora to wyslala twierdzi, ze jej zyczenie spelnilo sie w 10 minut -
- po przeczytaniu tego listu, ale nie zartujcie sobie z tego!!! Ta gra daje zabawne rezultay. Nie czytaj na glos, po prostu wykonaj. Potrzebujesz tylko 3 minut – to warte proby.

Przede wszystkim wez kartke i pioro.

Czytaj tylko jedna linijke na raz i nie na glos, bo zepsujesz zabawe.

Najpierw wypisz numery od 1 do 11 jeden pod drugim.

Przy numerach 1 i 2 wypisz dwa numery (od 1 do 11), ktore lubisz.

Przy numerach 3 i 7 wypisz imiona dwoch osob plci przeciwnej.
Wybierajac imiona, mysl o osobach ktore w danym momencie znasz i idz za pierwszym odruchem.

Nie patrz co jest dalej, bo inaczej nie zadziala.

Wypisz jakiekolwiek imiona (przyjaciol, rodziny...) przy numerach 4, 5 i 6.
Wybierajac imiona, mysl o osobach ktore w danym momencie znasz i idz za pierwszym odruchem.

Nie smiej sie, bo potem bedziesz zly ze sie za to zabrales.
Wypisz tytuly 4 piosenek przy numerach 8, 9, 10 i 11.

Teraz wyraz swoje zyczenie..

A oto rozwiazanie:

Musisz powiedziec o tej zabawie tylu osobom ile wynosi liczba przy numerze 2.

Kochasz osobe pod numerem 3.

Podoba ci sie osoba pod numerem 7, ale nic z tego nie wyszlo.

Przejmujesz sie sprawami osoby pod numerem 4.

Osoba pod numerem 5 zna cie bardzo dobrze.

Osoba pod numerem 6 jest twoja szczesliwa gwiazda.

Piosenka pod numerem 8 odnosi sie do osoby pod numerem 3.

Tytul piosenki pod numerem 9 jest dla osoby pod numerem 7.

Tytul piosenki pod numerem 10 mowi duzo o tobie.

Piosenka pod numerem 11 mowi ci co myslisz o zyciu.

Wyslij to 10 osobom w ciagu godziny po przeczytaniu. Jesli to zrobisz twoje zyczenie sie spelni a jesli nie zrobisz tego, stanie sie cos wrecz przeciwnego. Rzecz dosc niezwykla, lecz wyglada na to, ze dziala.
Wtajemniczona
23-09-2009, 15:22:23

Reniu to super ,że już masz CAMPA za sobą ja kontrola za tydzień, zobaczymy co mi powie i jak wyjdzie zdjęcie RTG,ale na pewno musisz jeszcze uważać, powiem wam ,że ja też przyzwyczaiłam się do swojego kołnierza czuję się w nim bezpiecznie..............a jak będzie po zdjęciu to się okarze.ADA
Wtajemniczona
23-09-2009, 15:52:23

A to dalsza część 14 księgi Pana Tadusza.........

Na koniec z trzaskiem sali operacyjnej drzwi na wściąż otwarto,
Wchodzi Neurochirurg w czapce i z głową zadartą,
Nie wita się i miejsca za stołem operacyjnym zajmuje,
Bo neurochirurg występuje w nowym charakterze
Rzeźnika, skalpel ma na znak urzędu,
I z tym skalpelem z kolei, jak mistrz obrzędu,
Wskazuje wszystkim miejsca i zadania,
Naprzód, jak najpierwsza anestezjolog,
Instrumentariuszka wzięła zaszczytne miejsce,
Obok po prawej stronie asystent Neurochirurga,
Na lewej siadł ordynator -obserwator,
Śród nich stażysta, lekarze,dalej inne panie,
Stają porządkiem, gdzie Neurochirurg ukaże
.....................................
ADA
Początkująca
23-09-2009, 16:57:51

Patycjo , prosze Ciebie nie zwracaj sie do mnie na pani my tu wszyscy na forum mówimy sobie po imieniu . Do mojego wczesniejszego pisania małe sprostowanie Wetoszek to ortopeda a trzecie nazwisko dobrego neurochirurga to Ślusarczyk .Ja do Laskowskiego poszłam prywatnie bo na kase chorych czeka sie ponad 2,5 miesiąca wizyta kosztowała mnie 100 zł i po diagnozie w ciągu tygodnia byłam już w szpitalu na operacji. W szpitalu już nic nie płaciłam . Opieka bardzo dobra jak w Lesniej Górze , lekarze i pielęgniarki cudowne.

Renatko super ze już bez kołnierza , ja nie miałam problemu aby sie od niego odzwyczaić .

ZUS zaprosił mnie na spotkanie i mam je 29 września, ciekawa jestem czego ode mnie chcą .

Gratuluje następnej poetce , macie talent .
Pozdrawiam Gosieńka
gość
23-09-2009, 17:14:15

Drogie szyjeczki szyki i szyjunie o 20.15 Brayanek przybywa do domu szczęśiwy ksiądz dziadek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: