Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
22-09-2009, 17:39:08

Dodatkowe przeprosiny wysłałem Gosieńko na priv
Forumowiczka
22-09-2009, 18:17:32

krak62 2009-09-22 18:52:07 Januszu ksiądz nie pije? To ty dzisiaj mszy nie odprawiałeś?
Popraw się co na to ojciec dyrektor.

Irek

Ojciec dyrektor jest na spotkaniu z Komitetem Zarządzającym. Negocjują jak się zintegrować a nie jest to sprawa prosta . Robię notatki cały czas. Ojciec prosi o wsparcie i wypicie za pomyślność jego sprawy... bo nie idzie mu najlepiej... ...
Do dzieła Parafianie!!! Do dna !!!

gość
22-09-2009, 21:56:35

Witam,

Tamaro ja mam jak to ujęłaś doświadczenie poduszkowe. Od pół roku śpię na poduszce ortopedycznej i jestem bardzo zadowolona. Jeśli interesują Ciebie szczegóły zajrzyj na str.178 forum. Podałam tam wszystkie dane dotyczące mojej poduszki. Ja od dzieciństwa spałam bez poduszki - całkowicie na płaskim. Póżniej zaczęłam używać czasami jaśka, ale dopiero ta konkretna poduszka pozwala mi spać lub przynajmniej odpocząć w nocy. Muszę tylko uprzedzić, że trzeba się do niej przyzwyczaić. Dwie pierwsze noce były okropne, a później już tylko lepiej. Dzisiaj śpię tylko na niej. Bardzo mi pomaga, ale oczywiście każdy ma swoje "doświadczenia" i swoje zdanie na ten temat.
Dorota
Forumowiczka
23-09-2009, 03:51:07

Dzisiaj jest środa czyli dzień niezwykle pomyślny. Dlatego wcześnie wstałam i planuję konsultację ortopedyczną.
Wybieram się do ortopedy traumatologa żeby wypowiedział się w sprawie barku. Co mam dalej robić... bo czasami bark mnie boli. Oczywiście nie tak jak przed operacją ale odczuwam...
Zwykle w środy załatwiam konsultacje lekarskie, lekarze chyba lubią wtedy leczyć .
Pijcie za pomyślność wizyty i do zobaczenia!
Spinka
gość
23-09-2009, 04:45:18

dobrze, zajrze na temat poduszek, bodla mnie to wazne, tymczasem najlepiej spi mi sie na plaskim lub na czyms wyjatkowo miekkim.
DZIEKI za podpowiedz!!!

Spinka ja sie napije za Twoja pomyslnosc....kurde, nawet za duzo pomyslnosci. Ale dopiero jutro przy ognisku, bo mam miec gosci z konmi, oni bede jezdzic po puszczy, ja niestety nie, bo jeszcze nie czuje sie na silach.

Ja tylko jezdze po miekkim mpiaseczku, bokonik wtedy tak plynnie sie rusza, zadnych wstrzasow, i mi jest wtedy o niebo lepiej. Musze zmienic siodlo na mieciutkie, bo mam za twarde.
A tak to jezdze na oklep i dziwna sprawa....ale mi to WYRAZNIE pomaga!!!!!!
tamara
Początkująca
23-09-2009, 05:57:53

Spinka trzymam kciuki i jestem ciekawa co Ci powiedzą bo mnie prawy bark tez dalej boli i tez mniej jak przed operacją ale odczuwam go praktycznie non stop. Staram sie teraz oszczędzać ale jak przyjdzie czas aby wszystko robić co bedzie wtedy ? Będe na prochach tak jak niektórzy z was .

Renatko ile Ci zostało jeszcze noszenia kołnierza , ostatnio milczysz ?

Za oknem pochmurnie a ja idę do kosmetyczki poprawic sobie humor . Gosieńka
Początkująca
23-09-2009, 07:58:27

Prosze pomozcie.!!!Dzisiaj odebralam wynik mojej mamy i nie mam ani zielonego ani czerwonego pojecie o co w nim chodzi.Oto opis:
Badanie KT szyjnego odcinka kregoslupa wskazuje na poziom C5)C6 obecnosc asymetrycznej wypukliny z przewaga str.lewej,oraz lewostronny prog kostny wypuklajacy sie dokanalowo,ktory uciskajac worek oponowy zwezaja swiatlo kanalu kregowego w wym.strzalkowym do szer. 8,5mm.Na wysokosci C4)C5 plaska wypuklina,nieco uciskajaca worek oponowy-szer. kanalu kregowego w wym.strzalkowym wynosi 11,0mm. Prosze jesli ktos chociaz troszke wiedzialby cos na ten temat to prosze o pomoc
gość
23-09-2009, 08:52:13

Witaj Patrycjo jeśli możesz dodaj do tego trochę szczegółów jakie objawy ma Twoja mama i co skłoniło aby poszła zrobić te wyniki jeśli już sam wynik nie jest różowy my tu jedynie możemy polecić lekarzy ewentualnie rehabilitantów z którymi mamy na co dzień do czynienia a wypowiedzieć sie na temat tego wyniku może jedynie lekarz neurolog lub dobry neurochirurg on na pewno nie będzie sugerować się tylko opisem ale też będzie oglądał zdjęcia to są fachowcy i tak jak już wspomniałem możemy polecić lekarzy Pozdrawiam Janusz
gość
23-09-2009, 09:52:21

znaalzlam rezonas z roku 2003!!!!!!!!!!!

LORDOZA szyjna znisiona z tendencja do tworzenia wtornej kyfozy C5 -C6

krzywizny kregoslupa splycone

wypuklina krazka C5-c6 tylna lateralizujaca na strrone lewa zmodelacja worka oponowego oraz czesciowa redukcja szerokosci otworu miedzykregowego.

MR KREGOSLUPA LEDZWIOWO -KRZYZOWEGO:
odcinek Ls zachowany prawidlowo
kanal centralny na poziomie TH 9-10 ZAAKCENTOWANY - WSKAZANIE BADANIE ODCINKA C-TH
no i ostatnio ten dol najbardziej mi dokucza, chyba trzeba bedzie zrobic przeswietlenie...

TAMARA
Początkująca
23-09-2009, 09:54:01

Witaj Januszu.
Mama ma 51 lat.Przez ostatnie pol roku narzeka na bol rak,barkow i odcinak szyjnegoi ale jakos ten bol znosila.Lykala tabletki i chodzila do pracy.Od jakiegos miesiaca przestala sypiac z bolu tabletki nie pomagaja.W nocy strasznie sie kreci nie moze znalesc sobie wygodnego miejsca i konczy sie to zasypianiem na fotelu.
Byla u lekarza(ma juz 3,5 tyg zwolnienia)miala rehabilitacje ale to nie pomoglo i lekarz skierowal ja na badanie komputerowe.
A pytam sie o ten wynik dlatego ze jesli po wizycie u lekarza okarze sie ze jest to cos powaznego to mama moze mi o tym nie powiedziec
A dodam ze jestem ze Szczecina
Pozdrawiam goraco

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
Reklama: