Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
26-08-2020, 12:11:53

tltester 2020-08-26 12:16:28
Przydałoby mi się coś co psychicznie mnie na nogi postawi.
Proszę bardzo. Na moim przykładzie.
W sobotę pojechałem na wieś do swojej posiadłości. Trochę pokosiłem ale to pikuś, kosiarka traktorek.
Teraz idziemy do sadu. W części to stary sad, śliwki węgierki zaniedbane, wyrosły na 5 metrów. Przyszło mi do głowy aby je strząść , no bo jak inaczej. Wziąłem długą tyczkę zakończoną hakiem i do roboty. Tyczka w ręku, głowa mocno zadarta do góry. Myślę, że całość zbioru trwała około 30-25 minut.
Tyle wystarczyło abym już trzeci dzień chodził jak mocno naćpany. Zawroty, piski w uszach, ...
Ale to nic. Emocje są na swoim miejscu więc idzie przeżyć. Lepiej już było, teraz będzie tak jak będzie. No i dobrze.
Tltester ..... damy radę.
( jak ja ze szwagrem byłem w partyzantce to nie takie rzeczy się przeżywało).
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Wtajemniczony
26-08-2020, 12:13:24

Kawo, obyś miał rację, że przyżyjemy i oby nie było gorzej.
Wtajemniczona
26-08-2020, 15:03:17

Cześć wszystkim. Udało się zalogować :)
Moj opis:
Zniesienie lordozy szyjnej, z tworzeniem patologicznej kyfozy. Szerokie centralno-lewostronne wypukliny c4/c5 i c5/c6 powodują znaczny ucisk worka oponowego, zwłaszcza lewych zachyłków bocznych. Osteofity redukują otwory m-kregowe, głównie lewe. Na poziomie c6/c7 dokanałowe uwypuklenie krążka modelujące worek oponowy. Zaznaczone zwyrodnieniowe zaostrzenie krawędzi trzonów kręgów. Intensywność sygnału z rdzenia kręgowego prawidłowa.
A objawy to bóle głowy, szczególnie z lewej strony i potylice. Pieczenie/bóle karku, barków, między łopatkami. Ostatnio drętwieją mi ręce i lewa noga. Czytałam wasze objawy więc pozwoliłam sobie napisać moje :)
Byłam dziś u neurochirurga i dostałam skierowanie na operację - wymiana dysku c4/c5.
Boję się, ale czytam o waszych przeżyciach przed i po no i jakoś mi trochę raźniej :D
uff sie rozpisałam
Forumowiczka
26-08-2020, 16:58:17

KasiaSwiebodzin 2020-08-26 17:03:17
Cześć wszystkim. Udało się zalogować :)
Byłam dziś u neurochirurga i dostałam skierowanie na operację - wymiana dysku c4/c5.
Boję się, ale czytam o waszych przeżyciach przed i po no i jakoś mi trochę raźniej :D

Kasiu ja też jeszcze operacji nie ma za sobą i też się przerazliwie boję, ale to normalny objaw. Przyznam, że trafiając tutaj też mi się zrobiło jakoś tak lżej i raźniej. Można mniej więcej się dowiedzieć co Cię może czekać (chociaż każdy organizm jest inny i inaczej reaguje) ale to zawsze inaczej jest. Kiedy masz mieć operacje?
Wtajemniczona
26-08-2020, 17:39:59

Jeszcze nawet się nie umówiłam, bo już rejestracja w szpitalu była nieczynna. Od rana będę wydzwaniać. Mam wpisane pilne ale podobno terminy są długie. Jutro się okaże.
A Ty kiedy masz i gdzie? Ja w Zielonej Górze.
Forumowiczka
26-08-2020, 17:54:22

Ja jutro mam neurochirurga i się dowiem wszystkiego. Już mogłam w czerwcu być operowana ale zrezygnowałam. Tyle, że u mnie doktor mówi że zadzwoni i około miesiąc czekałam ostatnio na jego telefon (a zadzwonił że za tydzień operacja jeśli dalej jestem zdecydowana) . Więc nie długo ale nie wiadomo jak to się ma do obecnej sytuacji.... Ja Mielec :)
Forumowicz
26-08-2020, 18:41:36

Daagula 2020-08-26 19:54:22
Ja Mielec :)
Bardzo dobrze.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
gość
26-08-2020, 20:01:42

Daagula, jeszcze się okaże, że w jednym czasie bedziemy mieć zabiegi. Ja idę 11 wrzesnia, wiec wszystko jest możliwe. Pewno jutro poda Ci dokładna datę, zresztą jutro się widzimy u doktoraDorka
gość
27-08-2020, 08:11:25

Dorka, Daagula
A jesteście normalnie "na chodzie"? Pytam bo ja już tyle miesięcy w domu i jestem wyłączona z życia. Jak jest dobrze to trochę pochodzę np. spacer ponad 1km i nawet podjadę gdzieś autem (chwila do sklepu itd) i więcej nic, bo organizm nie daje rady :/ pracowałam przy biurku 8h dziennie. Przez korone przeszłam w marcu na tryb domowy ale po miesiącu bóle głowy nie pozwoliły mi już pracować. A później to już chyba fizjoterapeuta za mocno robił i było coraz gorzej. Od lipca mam inną fizjo i dzięki niej zaczęłam spacerować i wsiadać do auta ale to i tak niewiele jeszcze mogę zrobić.
KasiaSwiebodzin
Forumowiczka
27-08-2020, 08:21:21

Kasiu ja mam bóle ręki, między łopatkami i sztywności karku ale ogólnie daje rade, czasem jak się schyle to czuje mrowienie w palcach( wczoraj strasznie mnie reka bolała, normalnie jakby ktoś mi ją miażdżył ) ja mam ucisk na rdzeń na dwóch poziomach, od stycznia tak chodzę czasem jest lepiej czasem gorzej. Ale ból niewielki a przewlekły też już jest męczący

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: