Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-04-2012, 18:14:45

ala1968 2012-04-03 10:26:24 Witam.Mialam
wykonaną embolizację tętniaka.Pozdrawiam....Ala
Dobry wieczór. Dziękuję bardzo za informację pozdrawiam !
gość
04-04-2012, 20:58:45

Witajcie czy któres z was po embolizacji i badaniu kontrolnym jesli wykaząło 100 % zamkniecia wróciło do sportu lub go uprawia teraz? wykonuje prace fizyczne?
gość
09-04-2012, 21:50:08

Gość 2012-04-04 22:58:45 Witajcie czy któres z was po embolizacji i badaniu kontrolnym jesli wykaząło 100 % zamkniecia wróciło do sportu lub go uprawia teraz? wykonuje prace fizyczne?
Witam, z tego co mi lekarz zalecił to uprzedził mnie przed wykonywaniem ciężkiej pracy fizycznej jak to określił mebli nie może Pan dzwigać i dodał można podnosić przedmioty, rzeczy ale o wadze 10 -15 kg i to w ten sposób, że nie schylam się lecz robi się przyklęk całym ciałem biorę przedmiot i wstaje razem z nim NIE SCHLAM SIĘ GŁOWĄ W DÓŁ. I ja do tego się stosuje raz podniosłem przedmiot co ważył około 30 kg zaczęło się mi kręcic w głowie jak również poczułem , że opadam z sił więć nie dziękuje nie dźwigam i to Tobie też radze nie wykonywać ciężkiej pracy fizycznej.
gość
09-04-2012, 21:55:39

ala1968 2012-04-02 12:42:56 Witajcie,chcę sie podzielić dobrą wiadomoscią .W tym tygodniu po roku nieobecnosci [spowodowanej pęknieciem tętniaka i krwotokiem podpajęczynówkowym] wracam do pracy zawodowej.Tak więc,warto wierzyc,że się uda.....Pozdrawiam i trzymam kciuki za innych walczących i ich najbliższych...Ala
Witam i życzę powodzenia. W podobnym okresie po operacji zaklipsowania tętniaka wróciłem do pracy i powiem, że poczułem się dużo lepiej psychicznie. Jak się wpadnie w wir pracy i obowiązków to się zapomina o przebytym zabiegu, operacji i wszystkich rzeczy z tym związanych.Trzymam kciuki
gość
09-04-2012, 21:56:07

ala1968 2012-04-02 12:42:56 Witajcie,chcę sie podzielić dobrą wiadomoscią .W tym tygodniu po roku nieobecnosci [spowodowanej pęknieciem tętniaka i krwotokiem podpajęczynówkowym] wracam do pracy zawodowej.Tak więc,warto wierzyc,że się uda.....Pozdrawiam i trzymam kciuki za innych walczących i ich najbliższych...Ala
Witam i życzę powodzenia. W podobnym okresie po operacji zaklipsowania tętniaka wróciłem do pracy i powiem, że poczułem się dużo lepiej psychicznie. Jak się wpadnie w wir pracy i obowiązków to się zapomina o przebytym zabiegu, operacji i wszystkich rzeczy z tym związanych.Trzymam kciuki
gość
09-04-2012, 21:56:11

gość
10-04-2012, 20:47:06

Gość 2012-04-09 23:55:39
A ile jestes po embolizacji ?
gość
11-04-2012, 11:43:45

Moj tata jest dowodem na to ,ze nie zawsze nalezy sluchac lekarzy i decydowac sie na operacje zalozenia stenta na tetniaku mózgu. miesiac temu moj tata przeszed ten zabieg, wszystko bylo dobrze, tata czul sie wrecz swietnie, wypisano go ze szpitala. 4 dnia po wypisie dostał udaru mozgu spowodowanym rozwarstwieniem tetnicy, w 3 dobie zmarl...wszyscy specjalisci mowili ze powinien isc na ten zabieg, ze tetniak to tykajaca bomba, ale gdyby sie nie zdecydował,o tata by jeszcze byl z nami...
trzeba pytac lekarza o wszystko, powinien mowic o mozliwych konsekwencjach a nie tylko kierowac na zabieg, w szpitalu odhaczyli sobie udany zabieg, statystyki sobie poprawili, ale co potem dzieje sie z pacjentem juz ich nie obchodzi..
gość
12-04-2012, 07:03:57

Przykro mi z owodu twohego taty ja dostałem 5 dni po embolizacji tzw .mikroudaru zgłosiłem sie do spzitala zaopiekowali ise porobili badania przeszło i to w tym samym w którym robili zabieg mnie sie pytano czy napewno chce ten zabieg powiedzieli jakie są powikłania itp
gość
12-04-2012, 21:20:42

Gość 2012-04-10 22:47:06
Gość 2012-04-09 23:55:39
A ile jestes po embolizacji ?
Jestem po zaklipsowaniu już dwa lata i trzy miesiące.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: