Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
12-04-2012, 22:06:44

Witajcie .Ja jestem dokladnie rok po embolizacji pekniętego tętniaka......wrocilam do pracy i wierzę,że będzie wszystko dobrze.Pozdrawiam Ala......Zyczę powodzenia innym.
gość
02-05-2012, 09:50:41

Obecnie boli mnie glowa z tylu taki pulsujacy bol glowy . Wczesniej mialem robione badana tomografia komputerowa zatok bo bolaly mnie zatoki . Czy na tym badaniu pokazalo by cos gdybym mial tetniaka ?? I czy z prawidlowym badaniem dna oka tez moze byc tetniak ??
gość
02-05-2012, 09:51:42

Obecnie boli mnie glowa z tylu taki pulsujacy bol glowy . Wczesniej mialem robione badana tomografia komputerowa zatok bo bolaly mnie zatoki . Czy na tym badaniu pokazalo by cos gdybym mial tetniaka ?? I czy z prawidlowym badaniem dna oka tez moze byc tetniak ??
gość
22-05-2012, 08:56:10

Mam podobny przypadek. Mój tata w sobotę miał operację tętniaka mózgu. Tata nie ma pełnej świadomości, mówi nieskładnie. Myśli, że jest w domu, to znowu za chwilę zdaje sobie sprawę że jest w szpitalu. Zasypia i od nowa trzeba mu to samo tłumaczyć. Mimo, że jest parę dni po operacji, martwię się, że będzie tak jak w opisanych wyżej przypadkach. Ile może potrwać powracanie do całkowitej świadomości?
Ewelina
gość
27-05-2012, 20:35:39

Witam to zależy od miejsca w którym był tętniak i to jaki ma organizm twój tata 3mam kciuki by bło ok ;)
pytanko kto z was po embolizacji/klipsowaniu uprawia sport?
gość
04-06-2012, 19:08:46

Tętniak znajdował się w płacie czołowym. Tata był w bardzo dobrym stanie zdrowia. Mija już 2 tydzień po operacji, niestety tata tak szybko nie wróci do stanu z przed operacji jeśli w ogóle kiedyś to nastąpi. Jest sprawny ruchowo ale niestety nie ma pamięci teraźniejszej, jest taki zagubiony, mówi "od rzeczy". Dla mnie jak i dla pozostałych członków rodziny to tragedia. Ciężko nam zrozumieć obecną sytuację. Najprawdopodobniej poszło coś nie tak podczas operacji, a lekarze zamiast informować nas, wszystko ukrywają. Mamy ogromny żal do lekarzy którzy operowali i prowadzili leczenie w pierwszych dwóch tygodniach. Oby nowi lekarze okazali się lepsi.
gość
06-06-2012, 20:48:00

Gość 2012-06-04 21:08:46 Tętniak znajdował się w płacie czołowym. Tata był w bardzo dobrym stanie zdrowia. Mija już 2 tydzień po operacji, niestety tata tak szybko nie wróci do stanu z przed operacji jeśli w ogóle kiedyś to nastąpi. Jest sprawny ruchowo ale niestety nie ma pamięci teraźniejszej, jest taki zagubiony, mówi "od rzeczy". Dla mnie jak i dla pozostałych członków rodziny to tragedia. Ciężko nam zrozumieć obecną sytuację. Najprawdopodobniej poszło coś nie tak podczas operacji, a lekarze zamiast informować nas, wszystko ukrywają. Mamy ogromny żal do lekarzy którzy operowali i prowadzili leczenie w pierwszych dwóch tygodniach. Oby nowi lekarze okazali się lepsi.
Witam ja równiez po zakllipsowaniu mówiłem od rzczy z tego co mówiła mi żona ponieważ pamięć powróciła mi po 7 siedmiu dniach od zbiegu. Po zabiegu nic nie pamietam aż do 7 doby. Powrót do pełnej sprawności może troszeczkę trwać. A gdzie tata był operowany?
Wszystko będzie ok trzymam kciuki.
gość
07-06-2012, 08:20:25

W Koperniku w Łodzi. Lekarze twierdzą, że powrót do świadomości w jego przypadku zajmie bardzo długo :(
gość
11-06-2012, 15:49:58

Hej witajcie mam pytanie czy ktoś miał może robiony rezonans magnetyczny mając klipsy tytanowe w głowie (klipsy na tętniaku)?
gość
11-06-2012, 21:12:03

Gość 2012-06-11 17:49:58 Hej witajcie mam pytanie czy ktoś miał może robiony rezonans magnetyczny mając klipsy tytanowe w głowie (klipsy na tętniaku)?
Tak ja miałem i to dwa razy to jest metal szlachetny, nie łańcuzek inna rzecz, którą trzeba zdjąć prze badaniem, magnez go nie przyciąga.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
Reklama:
Reklama:
Reklama: