Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-01-2012, 15:27:25

U mnie tętniaka wykryto przypadkowo, bo w trakcie rezonansu magnetycznego ale przysadki mózgowej. Oprócz tętniaka 3 mm, choruje jeszcze na gruczolaka przysadki mózgowej z którym są problemy. W 2008 roku zdiagnozowano u mnie gruczolaka bo straciłem prawie wzrok w prawym oku, gruczolak był bardzo duży (5,5cm X4,5cm) zastosowano u mnie terapie farmakologiczną. Niestety troszeczkę się zmniejszył i na tym się zatrzymało. W 2009 roku przeszedłem operacje przez zatokę klinową, lecz nie udało się zlikwidować go całkowicie i zostało mi go ok 3 cm. Po tej operacji wykryto u mnie tętniaka. W 2010 roku przeszedłem radioterapie która miała na celu zatrzymać wydzielanie prolaktyny, niestety to także się nie udało i prl nadal jest wysoka a gruczolak nadal dość duży. Aktualnie biorę 12 tabletek dziennie bromergonu, 4 tabletki tygodniowo Dostinexu oraz 1 tabletkę dziennie eutyroxu, W 2011 wykryto u mnie gronkowca, a od prawie 2 miesięcy mam problemy z nogami, tzn bardzo mnie bolą. Nawet wstając rano to już mnie nogi bolą. Mam nadzieje że na wtorkowej wizycie u endokrynologa się coś dowiem bo ostatnio jak byłem to coś wspominali o kolejnej radioterapii.
Arek 18 lat
gość
29-01-2012, 15:51:45

Arek nareszcie odezwales sie a ja tak martwilam sie co dzieje sie z Toba, pamietam tamte Twoje wpisy Arek 17, a Ty chlopie juz 18 !
Przywolywalam Ciebie , zebys odezwal sie , mialam dla Ciebie kolege z tetniakiem , wtedy byl jeszcze przed embolizacja, a w obecnej chwili jest juz po szczesliwie udanym zabiegu zamknieciu tetniaka na 100%.
Arek , pisales wowczas o przebytej operacji gruczolaka, o dostinexie i bromergonie. Czy nadal jezdzisz po dostinex do Czech?. Dobrze , ze piszesz o swoich problemach, nie zostawimy Ciebie samego , M zaraz sie odezwie pomoze , poradzi, jego tetniak tez byl maly. Pozdrawiam J.
gość
29-01-2012, 16:13:42

nadal po dostinex jezdze do czech:)
gość
29-01-2012, 17:04:13

Arek, jesli masz czas to kliknij na " tetniak 4 na 3 mm", nie bedzie klopotow bo jest jeszcze w wykazie watkow. Zalozyl go M i pisalismy ze soba jakies pol roku , on z tetniakiem i ja . Narazie , pozdrawiam i zycze dzisiejszego wieczoru bez bolu.
gość
29-01-2012, 17:18:28

jak wroce do domu to poczytam :)
Początkująca
29-01-2012, 18:05:04

chciałam przeczytać cały wątek, zawziełam sie. Ale..... nie mogę brak mi sił aby przebrnąć przez tyle tragedii.
Dla tych którzy odeszli zapalam wirtualną świeczkę {***}, a dla tych którzy walczą [ bądź ich bliskich ] piszę NIE PODDAWAJCIE SIĘ, WIERZCIE W NIEMOŻLIWE.
NIGDY NIE MOŻECIE STRACIĆ WIARY, NAWET NA SEKUNDĘ.
WALCZCIE ZA WSZELKĄ CENĘ .
Walczcie z lekarzami, wymuszajcie na nich skierowania do specjalistów.
Pozdrawiam Ev@
gość
29-01-2012, 19:31:05

Tak ,zastanawiam sie nad tymi sztukami walki wiele lat trenowałem capoeire tam nie ma zadnego kontaktu no jedyne to tam akrobatyka troche wspomnienia robia swoje
Początkująca
31-01-2012, 13:57:36

do ev@ bad angio MR wykonuje sie bez znieczulenia.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich ,ktorzy walcza....Ala
Początkująca
31-01-2012, 21:17:04

szlag mnie trafia. Dzis otrzymalam tel z IPiN ze NFZ nie podpisal z klinika OUN kontraktu na luty i wszystkie planowane zabiegi sa przeniesione na inne terminy. O terminie zabiegu bede powiadomiona za dwa tyg. Nastepne dwa tygodnie cisnienia, nerwow, zastanawiania sie co bedzie po. Chcemy miec to juz za soba. Corka angiografie bedzie miala w narkozie. wykonuja na biezaco tylko zabiegi ratujace zycie.
Pozdrawiam Ev@
gość
01-02-2012, 12:08:43

Witam kilka lat temu miałam zaklipsowanego tętniaka mózgu i mam nadal bóle głowy, lekarze mówią, że jest wszystko ok i tak ma być. Pomyślałam sobie o akupunkturze. Czy może ktoś już próbował takiej metody?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: