tak male tetniaki obseruje sie, niestety.
Tak tez mialo byc w sytuacji mojej corki na poczatku maja tetniak ok 5x3,5 mm,mial byc obserwowany i nastepne badanie kontrolne za pol roku. Ale tetniak urosl w przeciagu poltora miesiaca o 2mm niestety pekl. Wiec profilaktyka leczenie powinna byc wprowadzana odrazu.
Corka w czwartek bedzie miala angiografie + ewentualnie bedzie embolizowane jak trzeba bedzie dolozyc sprezynek. Strasznie sie boje.
Powracaja wspomnienia sprzed 7 miesiecy, z nerwow robi mi sie niedobrze, strach paralizuje mnie straszliwie. Musze sie trzymac bo ona takze sie boi.
Prosze pomyslcie w czwartek o 15 -to letniej nastolatce. I zacisnijcie choc na chwile kciuki. Ona ma przed soba cale zycie, nawet w nie nie weszla a juz takie obciazenie w postaci
wylewu.
Moze ktos Was drodzy forumowicze jest w stanie polecic nam dobrego psychologa z Warszawy.
Corka cierpi na bole glowy, uprzedzano nas ze krew zrobila dosc duze spustoszenie w glowie, dodatkowo po embolizacji moga wystepowac bole. Ma objawy neurologiczno - laryngologiczne, chodzi o to ze jak szybko ruszy glowa, musi jej sie ustabilizowac obraz jaki widzi, bo wszystko przed oczami jej lata.
Niestety jestesmy troche w sytuacji patowej bo wylewy u dzieci i mlodziezy to sporadyczne przypadki i lekarze dziecicy nie maja poprostu duzego doswiadczenia.