Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
22-12-2013, 18:31:11

Szyjko, mój operator widział MR zanim ja dostałam wynik. Wtedy właśnie (telefonicznie) poinformowal mnie, że są przepukliny i ucisk na lewą stronę (odczuwam to nieustannie)... Powiedział mniej więcej tak: proszę się jeszcze wstrzymać miesiąc, półtora (nie wiem z czym), proponuję rehabilitację... a potem zobaczymy...
Tylko co?... że kolejne cięcie?
operacja: 30.10.13; discektomia C6C7 ze stabilizacją międzytrzonową LFC 5mm peek
Początkująca
22-12-2013, 18:32:59

ja jak dojdę do siebie bo 10 dni po operacji :) jestem z okolic piły :)
C5 C6 11 grudnia 2013 Kalisz pr H.Kasprzak
Początkująca
22-12-2013, 18:44:22

Dagiii :) Piła niedaleko :) może latem, to i ja będę już OK
operacja: 30.09.13; discektomia C6C7 ze stabilizacją międzytrzonową LFC 5mm peek
Forumowiczka
22-12-2013, 19:06:33

No, widzę, że już się koleżanki umawiają :)
Dzwonki są, Bałwan jest, Koszyk czyli prezent też, brakuje nam Anioła...

;)
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
Początkująca
22-12-2013, 19:18:28

piękny Aniołek Spineczko :)
operacja: 30.09.13; discektomia C6C7 ze stabilizacją międzytrzonową LFC 5mm peek
Forumowiczka
22-12-2013, 19:40:16

Spotkanie trzeba planować odpowiednio wcześniej - zwykle robiliśmy to tak, o ile dobrze pamiętam, że powstawała lista chętnych osób, którą co jakiś czas kopiowaliśmy w wiadomościach żeby nie zgubiła się wśród starych wpisów...
Ktoś musiałby się tym zająć i pilnować.
A choinka jeszcze w lesie? ;)
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
Wtajemniczona
22-12-2013, 22:01:00

Spineczko, mianuje Cie naszym nadwornym szyjkowym wklejaczem swiatecznych animacji:)
Co do sprawowania pieczy nad lista, moge sie tego podjac jak tylko bede stabilna.nie zawsze mam sile tu zagladac. Czasem podusia bierze gore. Ale moc pozytywnego myslenia da rade:)
Biorac pod uwage nas, swiezynki, mysle, ze wiosna to dobry czas.szczegolnie dla mnie. Mam ponad 400km do przejechania. Nie wiem, jak inni. Kto sie przylaczy do spotkania szyjek w realu?
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
Forumowiczka
23-12-2013, 04:54:55

Dziękuję, to zaszczyt dla mnie! :)

Postaram się w ciągu dnia zajrzeć z pracy.
Początkująca
23-12-2013, 10:42:13

Dzień dobry Szyjkowe Grono :)
WOW :) Jak Świątecznie na forum :)
Spinka stanęła na wysokości zadania. :) Dziękujemy bardzo Spineczko:)
U mnie po staremu - czyli dobrze a w porywach nawet bardzo dobrze. Czasem coś "strzeli" w moim "liftingowym" kręgosłupie ale co robić - prawo wieku też ma swoje znaczenie. Wszelkie objawy dyskopatii poszły sobie precz i moim marzeniem jest żeby tam zostały jak najdłużej :)
Nie ukrywam, że tak do końca grzeczna nie jestem....gonię w pracy równo. Cóż takie czasy. W lutym mam kontrolne rezonanse - mój neuro zaprosił mnie na przegląd serwisowy. U mnie to troszkę skomplikowana sprawa - sporo urządzeń mam wmontowanych i konieczne jest sprawdzenie czy wszystkie działają....
Czasem mam jazdę bez trzymanki - dzwonię na bramkach nawet w zakładach pracy dla których rekrutuję pracowników. Ostatni dzwoniłam w Fabryce telewizorów - sprawdzili torbę z laptopem, segregatory, osobistą torebkę, kieszenie płaszcza, buty i co? przechodzę przez bramkę i dzwonię...w końcu panowie z ochrony uwierzyli, że nie połknęłam telewizora tylko moja część zamienne wmontowana w mój organizm daje sygnał. :) Biorę to na humor ale czasem nie jest mi miło. Nic to oby tylko takie problemy były.
Dbajcie o siebie i bez szaleństw - zwłaszcza świeże Szyjki. Wasz czas nadejdzie na życie bez bólu :)
Piotr - trzymam kciuki za wyniki histo - ufam, że będzie OK i tego Tobie i Twojej żonie życzę z całego serca. Wiem z doświadczenia, jaki teraz dla Was stan napięcie. Proszę nie marnujecie energii na gdybanie - przyda się na działanie :)
Pozdrawiam serdecznie całe Szyjkowe Grono i tych piszących i tych tylko czytających. Niech się Wam darzy :)
Bogna
Wtajemniczona
23-12-2013, 11:41:55

Bogda, jak dobrze czytać Twoje rzeczowe wypowiedzi. to stawia do pionu :)
Spinka szalejesz. Anioł cudny :) czy Ty sypiasz Kobieto? mi się poprzestawiało wszystko.wstawanie przed 6.00 na razie mnie omija. jedna z zalet L4 :)
zauważyłam cos nowego. wiele miesięcy przed zabiegiem byłam wciąż śpiąca. mogłam tak 16 godzin bez przerwy spać. żadna kawa nie pomagała. ani duże ilości magnezu.ani badanie na anemię. teraz wystarczy mi to, co w nocy. czy to rzeczywiscie były uciśnięte przez osteofity tętnice szyjne?i jakies niedotlenienie? Kto tak miał? a, i przeszły mi zawroty głowy. na stałe chyba. więc naturalna "bania" ominie mnie w święta...
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: