Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
23-12-2013, 11:52:39

Jak szaleć to szaleć ;)
Na razie w pracy szaleję tak, że szok! Hahaha...
Z Szefem :)
O śnie napiszę wieczorkiem, z domu.
Tymczasem...
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
Początkująca
23-12-2013, 12:17:32

Szyjko mój neuro tłumaczył mi, że dyskopatia szyjna powoduje zwężenie w kanale kręgowym a co za tym idzie, płyn rdzeniowo - mózgowy nie przepływa swobodnie. Zwężenia powoduję wzmożone ciśnienie płynu rdzeniowo - mózgowego a to wzmożone ciśnienie powoduje ucisk i temu towarzyszą bóle głowy oraz senność. Jak jest - wie tylko ten kto tego doświadczył. Ja miałam potworne bóle głowy i mogłam spać non stop....po operacji przeszło jak ręką odjąć. Nawet jak bym chciała sobie zwyczajnie pospać to nie da rady...oczy jak latarnie i peryskop w górę. W sumie to super. Zycie trzeba przeżyć a nie przespać. :)
Bogna
Początkująca
23-12-2013, 14:24:33

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH SZYJEK DUŻO RADOŚCI ,MIŁOŚCI I WIARY W LEPSZE JUTRO
Wtajemniczona
23-12-2013, 16:19:51

Kochani, tak tu się zrobiło świątecznie...
Spineczko dzięki za urocze obrazki - pożyczyłam bałwana...
Widzę, że humory dopisują, mnie też. Dziś mój fizjo maltretował jeszcze moją łopatkę i szyjkę . Właściwie już nie mam bólu i napięć, a jeśli się pojawiają, to wystarczy trochę ćwiczeń, mały automasaż i ciepła kąpiel. Jeszcze pracujemy nad takim wrednym mięśniem pod prawą łopatką, który skurczył się 10 lat temu i, jak dotąd, żadnemu z wielu masażystów i fizjo nie udało się go rozruszać. Pokładam w moim fizjo wielkie nadzieje, bo bark wyleczył mi błyskawicznie, a bolał już 6 miesięcy (przewlekle zapalenie kaletki podbarkowej). Dziś mu zapowiedziałam, żeby spodziewał się telefonów od zbolałych dyskopatów - już przekazałam pierwszym chętnym numer telefonu :).
To okropne ile człowiek musi się nacierpieć i wydać kasy zanim znajdzie (lub jeśli w ogóle znajdzie) profesjonalnego fizjo. Liczę, że uchroni mnie przed operacją, jak koleżankę, która go poleciła. Jeśli jednak operacja okaże się niezbędna, to na pewno pomoże mi po.
Tymczasem życzę Wam bezbolesnych Świąt!
Pozdrawiam
Basia
Ps. Na spotkanie w Warszawie i ja się piszę :).
Początkująca
23-12-2013, 17:59:07

A ja tradycyjnie wierszyk Wam niosę
Garniec miłości i stertę radości
Zdrowia dobrego, szczęścia wszelakiego
Od Gwiazdki prezentów co duszę radują
A od Dzieciątka moc błogosławieństw
dla wszystkich Szyjek, co się kurują.
Żeby Nowy Rok przyniósł uśmiech na gębusi,
żeby nic nie bolało, bo boleć nie musi.
Pozdrawiam wszystkich świątecznie i bardzo serdecznie
anTosia
Forumowicz
23-12-2013, 18:31:04

Dzień dobry WSZYSTKIM bolesnym PERYSKOPKOM.Wynik zony miał byc dzisiaj no ale koniec roku tak wiec bedzie za tydzień lub dwa.Zrobilismy spacer tako ok 10 km coś niebywałego jaki po mielismy apetyt i obowiazkowe lezakowanie.Dziekuje za wasze słowa wsparcia.Takie spotkanie to dobra żecz.Spotkać sie z ludzmi którzy rozumieja i sie nie wściekaja na ten sam temat.Siebie nazywam predatorem-sztucznym człowieczkiem gdy mam chumor.Bognaj aktualnie staram się dzialać i jak najmniej sie zrzymać na sluzbe/niekoniecznie/ zdrowia-bo żeby się leczyc to trzeba mieć iście KOŃSKIE.Zbieram dokumenty na ozeczenie niepelnosprawności,a w drugiej kolejności na ozeczenie o niezdolności do pracy.......raz jeszcze ..pozdrawiam goraco.......piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowiczka
23-12-2013, 18:40:26

szyjka74 2013-12-23 12:41:55
Spinka szalejesz. Anioł cudny :) czy Ty sypiasz Kobieto?
Sypiam, sypiam :)
Zwykle regularnie, staram się słuchać organizmu - gdy jest przemęczony i senny - pozwalam spać choćby do południa albo ratuję się dodatkową drzemką popołudniową w weekend.
Ale bywa, że kilka godzin snu w nocy wystarczy.
Jedno jest pewne - trzeba bronić się przed depresją. Sen to profilaktyka.
Bałwan uszczęśliwiony.
Jest dobrze ;)
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
gość
23-12-2013, 18:57:59

Zdrowych i wesołych świąt ,samych słonecznych dni bez bólu dla wszystkich ,bogatego Mikołaja z prezentami na saniach!!!
Początkująca
23-12-2013, 20:36:18

Witajcie kochani...
Święta zbliżają się wielkimi krokami...tylko brak śniegu.
Chciałam złożyć całemu ,,szyjkowemu''gronu najserdeczniejsze życzenia ...
zdrowia bo ono najważniejsze, radości z życia i w życiu,
samych pogodnych dni a jeśli nadejdą chmury oby szybko odeszły, spełnienia marzeń oraz wszystkiego naj...
Wesołych Świąt !
Serdecznie pozdrawiam Benia
Operacja 26.09.2013 stabilizacja międzytrzonowa typu PEEK firmy NUBIC -implanty C5/C6 i C6/C7.
Wtajemniczona
23-12-2013, 21:04:50

Ale tu świątecznie! Az się szyjka prostuje :)
donoszę ze upiekłam jedno mięsko drugie sie marynuje. śledzie zrobione. dla szyjki to juz za dużo i daje po barkach aż do łapek niestety :( idę odleżeć.
Piotrek, dużo siły dla Was. oczekiwanie jest ciężkie, przynajmniej dla mnie. ale dacie radę!
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: