Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
23-12-2013, 22:13:10

Witajcie Kochani!!
Czytuję Was cały czas, choć w zdecydowanej mniejszości - nieoperowanych a rehabilitujaych się na razie wciąż z niezłym skutkiem - ale pamiętam zawsze o pierwszym "źródełku" wiedzy wszelakiej i wielkiego wsparcia mimo nieraz odmiennych poglądów
Życzę Wam Wszystkim Kochani dużo zdrowia i optymizmu a dla wierzących (i nie;) Mocy płynącej z Góry i wiary, ze jak Pan Bóg zamyka drzwi to otwiera okno... - wszystkie wydarzenia są po coś i po prostu....damy radę!!! Byle wspólnie!!!
Serdeczności!!!
Ela
Forumowiczka
23-12-2013, 23:55:25

Niech wszystko co dobre, szczęśliwe i radosne będzie z Wami w Święta Bożego Narodzenia.
Cierpiącym ukojenia i cierpliwości,
Oczekującym nadziei
Zosia
Początkująca
24-12-2013, 08:30:41

Wwitam..wczoraj dostałam taki mały prezencik od zusu....wezwanie na 7.01.14..chyba za długo juz choruję..boję sie na kogo trafię bo różne sa przypadki...jak np.mój operator który wysyła mnie do pracy.tylko jak pracowac gdy niebyło zadnej rehabilitacji.....ech ..zycze wszystkiego dobrego Kochani,spokojnych i przedewszystkim zdrowych ...bezbólowych Świąt...:)
Grazik L. grazik1312@wp.pl 6.09.2013 mikrodiscektomia C5/C6 C6/C7 stabilizacja międzytrzonowa peek. operator-dr.Jagielski
Forumowiczka
24-12-2013, 08:47:06

O, witaj Zosiu - Anielico!
Nie za dobrze Ci? ;)
Masz tu Diabełka, ha!

Zajmij się nim bo niegrzeczny diabelnie...
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
Wtajemniczona
24-12-2013, 10:10:02

O rany! Zaglądałam i było spokojnie, a teraz parę stron do nadrobienia. Aniołki, choinki, nastroje świąteczne, aż chce się czytać, więcej i więcej.
Szyjka 74 uległyśmy wypadkowi w tym samym roku, lecz ja szybciej zapoznałam się z salą operacyjną. Minął już rok, jest coraz lepiej. Mój parowozik dojeżdża do stacji, niestety przesiadkowej bo w kwietniu planowany 3 poziom do zrobienia. Piotr to taki super ekspres, czy go ktoś dogoni? Wszyscy w swoim tempie wracamy do normalności i nie należy się przejmować że czegoś nie możemy zrobić! Nie dziś to jutro, chociaż dogonić ekspresowe wyczyny Piotra było by fajnie. Depreche wyślij na długi urlop.
Co do snu to potwierdzam, przed operacją to bez przerwy, obecnie parę godzin i wstaję jak do pracy, tylko po co?.
Szyjko nie tylko w twoim mieście nie wiedzą co zrobić z takimi jak my. Jestem z Wrocławia i też spotkałam się z różnymi reakcjami. Mało, „wyspecjalizowani” orzecznicy ZUS, przyznający rentę nie mogli pojąć, że nasza operacja to nie tylko szyja, ale różnego rodzaju inne dolegliwości. Nie mają racji ci którzy twierdzą, że nigdy nie będzie dobrze, będzie inaczej.
Co do spotkania jestem za (Dolny Śląsk)
Piotrze przyznali mi umiarkowany stopień niepełnosprawności na 2 lata. Na rentę jestem jeszcze za młoda (30 lat pracy) i mam wszystkie klepki na miejscu he he – takie uzasadnienie.
Dla całego grona szyjkowego a w szczególności dla Piotra i jego żony.
Niech te Święta i wieczór Wigilijny upływa Wam w radości, przy zapachu gałązek świerkowych i kolęd polskich, przy serdecznych życzeniach od wszystkich gości.
Co do gości, idę kończyć przygotowania do wigilii, bo w tym roku wszyscy zasiadają przy moim stole.
Pozdrawiam Was wszystkich Świątecznie.
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
gość
24-12-2013, 11:07:54

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam
własnego, skrawka nieba, zadumy nad płomieniem świecy,
filiżanki dobrej, pachnącej kawy, piękna poezji, muzyki,
pogodnych świąt zimowych, odpoczynku, zwolnienia oddechu,
nabrania dystansu do tego, co wokół, chwil roziskrzonych kolędą,
śmiechem i wspomnieniami. marzeń o które warto walczyć.
radości, którymi warto się dzielić, przyjaciół z którymi warto być
i nadziei bez której nie warto żyć no i zdrowia, zdrowia, zdrowia,świetnym forumowiczom i ich rodzinom - lidia
Początkująca
24-12-2013, 13:33:06

Dobrych Świąt dla Was.
Pozdrawiam serdecznie.
Bogna
Początkująca
24-12-2013, 20:26:01

Kochane Szyjki, dołączam do świątecznych życzeń...
Niech się spełnią świąteczne życzenia
- te łatwe i te trudne do spełnienia.
Niech się spełnią te duże i te małe,
te mówione i te nie mówione wcale.
Bezbolesnych dni...
operacja: 30.09.13; discektomia C6C7 ze stabilizacją międzytrzonową LFC 5mm peek
Początkująca
24-12-2013, 20:48:08

Kochani, piękna jest radość w święta, ciepłe są myśli o bliskich, niech pokój, miłość i szczęście otoczy dzisiaj nas wszystkich.
Początkująca
24-12-2013, 21:26:40

hej jestem tu nowa. Acia czyli Asia
to moje mri szyki pomocy
zniesienie fizologicznej lordozy szyjnej.
osteofity na tylno bocznych krawedziach trzonow kregowych. zmiany zwyrodnieniowe w stawach miedzykregowych c6-c7
niewielka centralna bardziej zaznaczona po prawej protruzja krazka miedzykregowego c2-c3 z uciskiem sciany przedniej worka oponowego.
niewielkie centralne bardziej zaznaczone po lewej protruzje krazkow c3-c6 z uciskiem sciany przedniej worka oponowego oraz niewielkim zwezeniem zachylkow bocznych po tej stronie.
niewielka centralno prawoboczna protruzja krazka c6-c7 z uciskiem sciany przedniej worka oponowego i zwezeniem zachylka bocznego po tej stronie.
po za tym sygnal z trzonow i rdzenia kregowego prawidlowy. patologicznej masy w kanale kregowym otworach miedzykregowych ani przykregoslupowego nie wykazano.
jak to rozumiec??
wyniki teraz bardzo sie martwie. w tym roku przeszłam dwie operacje usuniecia glejaka who 1 z plata potylicznego (neuronavigacja). byłam tyle razy przeswietlana rezonansem tomografem ze nie wiem.
a mam dopiero 22 lata. confusedcry

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: