Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
20-12-2013, 15:43:07

Aniu, ten RM faktycznie mógłby wyglądać lepiej, ale też nie ma raczej na razie powodów do dużego niepokoju.
Skoro neurochirurg zaleca rehabilitację, musisz chyba szukać dobrego fizjoterapeuty, a jest to dużo trudniejsze niż znalezienie dobrego neurochirurga :(. O moich poszukiwaniach niedawno pisałam. Mimo wszystko trzeba próbować. Może jakieś sanatorium z polecanych przez szyjki?
pozdrawiam
Basia
Początkująca
20-12-2013, 16:37:48

witam jestem w domu jest ok tylko udo jeden miesien bez czucia i okropny palacy bol ciezko pisac jeszcze pozdrawiam
C5 C6 operacja 10 grudnia 2013
Forumowiczka
21-12-2013, 07:25:55

Witajcie :)
Zaglądam złożyć Wam życzenia - jak najlepszej formy i obyście spotykali ludzi, którzy Was rozumieją (czego i sobie życzę).
W Świąteczny czas wiele tradycji i każdemu takich spotkań, jakie lubi.
PS.
basiax - rzadko to zaglądam i dopiero teraz odczytałam Twój priv z listopada do mnie. Jeśli chcesz pogadać/zapytać o coś to zapraszam mailem:
myspine@gazeta.pl
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
Forumowicz
22-12-2013, 09:08:13

Dzien dobry WSZYSTKIM BOLESNYM przed ,po i w trakcie.Na zachodzie bez zmian.Wynik żony po świętach...tak wiec czekanie pozostaje......No tak ..kręgosłup trzyma sie dobrze.Ostatnio ładowałem wode w dużych bańkach po prawie 20 kg-ale naszym sposobem dałem rade i nic nawet nie uciskało.Tuliły sie aż miło.Anianit ten twój opis mocno długi no i te poziomy---ale skoro masz mieć rechabilitację to jest nadzieja odsuniecia krojenia i tego sie trzymaj,a my wszyscy z tobą...pozdrawiam WSZYSTKICH piszacych,czytających też...
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
22-12-2013, 10:10:21

basiax 2013-12-19 szukajcie dobrych fizjo, choć może to być droga długa i bolesna. W ciągu ostatnich 3 msc. zaliczyłam 7 - 1 b. dobrze zdiagnozował, ale nieefektywna koncepcja ćwiczeń, 4 doprowadziło do powiększenia dolegliwości bólowych, 1 pomógł trochę w długim czasie i 1 pomógł bardzo i szybko.
Basiax bardzo proszę o nazwisko tego fizjoterapeuty co Tobie pomógł albo chociaż delikatną sugestię ;) kto to jest. Mam za sobą 4 podejścia do rehabilitacji nieudane po operacji i wciąż szukam bez skutku. Pliiiizzz.
Magda maj-wrzesień 2012: p a n i k a wrzesień 2012: implancik sztywny C5-C6 Warszawa bromba6@poczta.onet.pl
Wtajemniczona
22-12-2013, 11:23:04

Cześć Szyjki,
wszyscy przedświątecznie zabiegani i ostatnio jakoś cicho tu u nas było.
Piotrek czy 20 kg to nie za dużo jak na jedna szyjkę? ale z drugiej strony to napawa optymizmem, że za jakiś czas przyniosę siatki z zakupami ze sklepu:)
Anianit skoro dr zalecił rehabiltację przed MRI to może pokaż mu jeszcze wynik.
u mnie 39 doba po zabiegu. część objawów sie wycofała. niektóre wracają jak bumerang. nie wchodzi w rachubę pochylanie i odchylanie głowy, na boki w miarę ok. ugotowałam wczoraj obiad i obsłużyłam zmywarkę. moja przyjaciółka rwa wróciła niestety i połozyła mnie na moja podusię. podziwiam tych, którzy moga normalnie funkcjonować po. ja codziennie podejmuje próby powrotu do normalności i kończy się to niepowodzeniem niestety.
Spinka, baaardzo pozytywne dzwoneczki :)
przeczytałam stare posty. może ktoś ma pomysł na szyjkowe spotkanie w realu jak będzie cieplej?
Życzę wszystkim bezbolesnych Świąt. i radości i optymizmu :)
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
Forumowiczka
22-12-2013, 12:48:09

szyjka74 2013-12-22 12:23:04
Spinka, baaardzo pozytywne dzwoneczki :)
przeczytałam stare posty. może ktoś ma pomysł na szyjkowe spotkanie w realu jak będzie cieplej?
Skąd Ty jesteś Szyjko - bo zapomniałam niestety...
Spotkanie można zorganizować bez problemu, mam już jakąś tam w tym wprawę, tylko chętni muszą być! :)
To teraz pozytywny bałwan, hehehe, jako że bałwanów nigdy dość, codziennie jakiegoś spotkać można - w domu, w pracy, na ulicy, w internecie i tak dalej...
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
Wtajemniczona
22-12-2013, 12:56:18

hehe bałwanie nakrycie głowy stosowne do "zimowego" grudnia. za chwile zazieleni sie pewnie na głowie :):):)
jestem z Legnicy (Dolny Śląsk). na ten czas słąbo u mnie z jazdą komunikacją wszelaką, bo potem muszę zaliczyć poziom. ale nadzieja ma mówi do mnie, ze jak tylko się ociepli i plastik w szyi stanie się mna, to będę gotowa. z checia spotkam innych i uwierzę,że może być normalnie ;)
w jakim mieście się spotykaliście?
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
Forumowiczka
22-12-2013, 13:09:33

Najczęściej w Warszawie, był taki czas, że tu u nas, w stolicy, był wysyp świeżo operowanych, którym weterani (a właściwie weteranki ;) ) starały się pokazać, że jeszcze będzie w miarę ok.
Mnie się zdarza także w Trójmieście - od kilku lat co roku jeżdżę tam na Sylwestra i staram się wtedy spotkać z jedną z naszych forumowych, doświadczonych mocno szyjek. Jeśli tu zajrzy i będzie chciała to może się ujawni ;)
W tym roku jesteśmy już umówione :)
Co do bałwana to masz rację, wiosna na i w głowie mu potrzebna a nawet zaproponowałabym więcej
Wtajemniczona
22-12-2013, 13:22:12

Do Wawy mam kawałęk. ale mam rodzinę w Centralnej. więc jak tylko puszczą lody, któryc jeszcze nie ma to przypomnę spotkaniową ideę :) ciekawam, kto z weteranów lub świeżynek się odezwie. ale pomysł jest przedni.
jestem króciutko po. moje miasto ponad 100 000czne. a na każdym kroku, wśród medyków, spotykam się ze zdziwieniem, że jestem z implantem. nie bardzo wiedzą co maja mówić. przeważnie robią poważną minę i kiwają głową, że od teraz to już nigdy nie będzie dobrze.
więc:
po pierwsze: nasze forum jest bezcenne, bo oswaja itp.
po drugie: takie spotkanie musi być lepsze od psychoterapii i leczyć wszelkie zwątpienia :)
spotykaliście się li tylko na kawę czy był to weekendowe "rozmowy o dyskopatii szyjnej"?
a z tymi bałwanami to masz rację Spinko. wokół pełno takowych.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Reklama: