Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
02-10-2017, 13:45:21

Basia, dokładnie tak jak piszesz. Uważać na siebie, ale się nie pieścić. Pracowałam z uciskiem i powracającą rwą barkową dwa lata. Teraz nie pracuje, co nie znaczy że nic nie robię :) Pilates, pewne elementy jogi to jest to! Zabiegi sobie wykupuję tak raz w roku ( wcześniej częściej ale doszłam do wniosku że większość to pic na wodę) Mi pomaga ciepło, nie zimno. Ciepłe kąpiele, w lecie słoneczko. Byłam w lipcu 28 dni w sanat. Miałam 96 zabiegów, dużo chodziłam, po kilkanaście km dziennie, wieczorem tańce(też gimnastyka). Po ok tygodniu, zmęczenie i bóle praktycznie wszystkiego, a później już tylko lepiej. wszystko wyćwiczone, wymasowane, rozchodzone. I tak ma być. Leżenie i unikanie ruchu szkodzi. Dodam, że mam dwupoziomową dyskop. szyjną, lędźwiową też, a o piersiowym nawet nie chcę wiedzieć. I nie zamierzam się operować!!!
cały czas przed... to już sześć lat ! ;)
gość
05-10-2017, 08:10:58

Pilates tak w ogole czy jakies konkretne cwiczenia?
gość
05-10-2017, 11:59:38

Gość 2017-10-05 10:10:58
Pilates tak w ogole czy jakies konkretne cwiczenia?
Pilates "tak w ogóle" ale pod siebie, stworzyć sobie zestaw, bez bólu, ja ćwiczę ok 15-20 minut
gość
05-10-2017, 13:37:46

Witajcie ja jestem po operacji L4/L5 dwa lata i 3 miesiące i niestety po mimo rehabilitacji uważania na siebie nastąpił nawrót ponownie na tym poziomie duża PJM typu bulging i widmo kolejnej operacji .Na razie rehabilitacja , wyciąg terapia manualna prądy borowina ćwiczenia .Zaczynają się silne bóle do nóg po obydwu stronach do tego w rezonansie na L3/l4 też pjm z widocznym pęknięciem "annular tear"
Zwyrodnienia MODIC II na L5/S1 tylna esktuzja i dehydratacje
Nie zawsze i nie każdemu pomaga rehabilitacja , naprawdę ćwiczę cały czas schudłam 10 kg a i tak pjm się pojawiają i dają o sobie znać .
gość
07-10-2017, 15:38:48

najwyraźniej wszystko nie dostosowane do wielkości uszkodzenia, no cóż masz jeszcze kilkadziesiąt dysków do zoperowania
gość
08-10-2017, 08:05:43

Lidiabe: podaj proszę nazwisko neurochirurga i fizjoterapeuty, gdzie chodzisz
gość
08-10-2017, 08:27:11

Nie ma zycia... czy to czas umierać bol zabija i nie gadajcie ze mozna zyc .... g...o prawda
gość
08-10-2017, 14:33:45

Chodzę do prof Sagana, fizjo nie mam. Cwiczę zestaw ułożony przeze mnie i pode mnie. Wiem co mi pomaga, korzystam czasem z zabiegów fizjoterapii, sanatorium. Cwiczenia wyszukiwałam w internecie na stronach fizjo, raz byłam na instruktażu, ale wszystko ułożyłam sobie sama metodą prób.
Lidia
gość
08-10-2017, 15:16:28

Tak myslalam czyli mimo ucisku na rdzeń nie zaleca operacji.... ???????tez chciałabym z nim sie skonsultować ale ciężko go złapać
gość
08-10-2017, 16:27:12

fizjo nie mam. (...) korzystam czasem z zabiegów fizjoterapii,
Raczej z zbiegów fizykoterapii, bo jak sama piszesz - fizjo nie masz.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: