Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
11-10-2017, 06:39:31

Ja cierpię z bolu od roku i rehabilituje dlugi czas i ciągle boli i paraliżuje. Kiedy jest czas na decyzję o operacji ....?????...nikt nie wie
gość
11-10-2017, 10:40:20

Gość 2017-10-09 17:24:20
Odwrotnie! Nie korzystasz z FIZJOterapeuty (terapii manualnej, czy ćwiczeń pod okiem terapeuty), a korzystasz z zabiegów FIZYKOterapii - prądy, terapulsy, laser, itp.
No i dziękuję za pomoc, choruję od kilku lat, zdrowie ratuję, ale ZAWSZE mi sie mylą te dwa terminy :D
Pozdrawiam
gość
12-10-2017, 16:35:29

To prawda ból uniemożliwia normalne życie, ale tak jak ktoś już tutaj napisał najgorzej to nie robić nic, bo wtedy na pewno choroby się nie pokona. Dzięki T. za wszystkie rady i za pomoc są dla mnie cenne na starcie zmagań z tą chorobą. Co do oszczędnego trybu życia to już taki rozpoczęłam. Jestem na zwolnieniu chodzę na rehabilitację i polecam szpital neuropsychiatryczny w Abramowicach w Lublinie mają tam nowy ośrodek rehabilitacji kręgosłupa bardzo dobrze funkcjonujący z wieloma zabiegami, które pomagają w dyskopatii takie jak :masaż podwodny aqua vibron i ćwiczenia i inne.Tak szczerze to oni mi dopiero pomogli i życzliwe tam osoby, bo ból był codziennie a teraz tak raz na tydzień i mam nadzieję, że będzie jeszcze rzadziej, gdyż jeszcze rehabilitacja trwa. A po zwolnieniu i tak będę musiała szukać jakiejś pracy z domu, bo nie potrafię już 8-10 godzin wysiedzieć w biurze bez żadnej przerwy z tą chorobą. Także na pewno życie trzeba przewartościować i szkoda się robi, że nie można żyć intensywnie tak jak kiedyś, ale trzeba się oszczędzać dla najbliższych...ja np. sama wychowuję syna i muszę się podleczyć, żeby pracować i opiekować się nim, gdyż przed zwolnieniem to siedziałam w pracy przed komputerem i płakałam z bóluDobrze, że powstało takie forum gdzie wzajemnie można się wspierać w tej chorobie i wymieniać doświadczeniami.
gość
12-10-2017, 16:53:22

Praca w domu...??? Ja ciągle płaczę i nie widzę sensu życia.... boli i boli
gość
13-10-2017, 14:34:59

Weroniko, cieszę się, że rehabilitacja przynosi efekty i masz chociaż przerwy w bólu - to trochę możesz odpocząć, a to już dużo.
Dobrze, że trafiłaś do dobrego ośrodka i rehabilitantów, którzy znają się na swojej robocie.
Postaraj się jeszcze zadbać o komfort pracy i mam nadzieję, że dasz radę jeszcze długo obejść się bez operacji.
Dużo spaceruj, rozciągaj kręgosłup i będzie dużo lepiej. Pozdrawiam, T.
gość
14-10-2017, 20:33:01

Optymizm... #
gość
15-10-2017, 08:19:27

Tak, optymizm, to połowa sukcesu w leczeniu. Trzeba działać, coś robić, by sobie pomóc. Jęczenie nie pomoże, to tylko mały dodatek podczas bólu.
gość
15-10-2017, 09:07:44

To zależy od sytuacji.... są granice wytrzymałości u mnie zostana zaraz przekroczone. To koniec życia została tylko wegetacja, nic tego nie zmieni
gość
16-10-2017, 15:26:02

Gość 2017-10-15 11:07:44
To zależy od sytuacji.... są granice wytrzymałości u mnie zostana zaraz przekroczone. To koniec życia została tylko wegetacja, nic tego nie zmieni
Też tak myslałam, ból niesamowity ręki, nieczułe palce, leki na których nie mogłam wychodzić z domu. To był koniec mojego życia. Wegetacja, cztery ściany domu, ech.... co ja wtedy myslałam... Ale pomalutku ból zaczynał odpuszczać, po prawie dwóch latach walki!!! Odstawiłam leki, został ból ciągły, dokuczliwy, denerwujący, wróciło czucie w ręku, jazda samochodem cieszyła jak gwiazdka z nieba :D I życie pomału wróciło do normy, innej normy. Ale da się żyć. Także bierz dupę w troki i rób coś z sobą, żeby zająć czymś innym głowę. Psychika ma bardzo duży wpływ na nasze zdrowie fizyczne. Jak z nią sobie poradzisz to i poradzisz z kręgosłupem, trzymam kciuki!!!
cały czas przed... to już sześć lat ! ;)
gość
16-10-2017, 17:31:18

Mam przeciazony kręgosłup.... jak zwierzęa przetracony kręgosłup to sie go usypia a co z człowiekiem

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Reklama: