Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
19-09-2017, 06:16:42

Witam ponownie, na stronie 2043 pisałam o wyniku mojego MR, niestety jeśli chodzi o rehabilitację to odbijam się od drzwi. Nikt nie chce się jej podjąć czytając rezonans. Nie wiedziałam nic wcześniej o chorobie, szczególnie ze miałam rezonans robiony 2 lata wcześniej i nie było tam takich zmian.Od mniej więcej roku zaczęły się nasilac problemy. Chodziłam od jednego lekarza do drugiego i oni czytając rezonans sprzed 2 lat, nie dawali mi skierowania na kolejny tylko leczyli objawowo o żadnej rehabilitacji tez nie było mowy. Za to pomysłów co do chorób cała masa i co jeden to lepszy. Pozdrawiam
gość
19-09-2017, 08:44:12

Problem sie poglebil coz i tsk czeka lani ns operacje po niej musi byc rehabilitacja.
gość
19-09-2017, 09:34:45

A 2 lata temu jakie Pani miała objawy o obraz mri?
gość
19-09-2017, 17:39:32

Miałam robiony MR zaraz po wypadku samochodowym jeszcze w kołnierzu.
gość
20-09-2017, 08:15:35

Aaaa wypadek to uraz rozpoczal degradacje szyi. Ucisk na rdzeń jest wskazaniem do operacji wiec rehabilitanci moga nie chcieć zajac sie pania napewno oszczedzanie sie jedt wskazane dziwię sie ze operacja dopiero w przyszłym roku. No coz tak to w Polsce działa
gość
20-09-2017, 08:28:23

No, niestety operacja w przyszłym roku z uwagi na zły stan zdrowia. Nie związany z urazem szyjnym
gość
20-09-2017, 15:33:54

Ups to powodzenia i cierpliwosci.
gość
22-09-2017, 12:46:48

Ból zniecheca do leczenia
gość
26-09-2017, 08:23:17

gość
26-09-2017, 16:35:27

Gość 2017-09-09 16:04:41
Tu jest ucisk na rdzen i operacja jest wskazana
Też mam ucisk na rdzeń- od 6 lat I swoim zaparciem co do ćwiczeń, zmianie trybu zycia ucisk się zmniejszył, na tyle że znany profesor porównując dwa rezonansy powiedział: przy takiej poprawie nie miał bym serca pani operować. To były najpiękniejsze słowa które kiedykolwiek usłyszałam od lekarza :) Nie operowałam się, ćwiczę, nie dźwigam itp Dolegliwości mam, a jakże ale raz większe raz mniejsze. Bynajmniej nie takie żebym musiała brać leki (a najadłam się ich hohooo) Kiedy poczułam ulgę po tym że jest poprawa, wyrzuciłam z głowy to że grozi mi paraliż czterokonczynowy, i jest ok :D
cały czas przed... to już pięć lat ! ;)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Reklama: