Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
16-09-2015, 13:36:32

Witaj Grajur! Można powiedziec że idziemy łeb w łeb! Ja swoją bliznę "maziam" żele silikonowym na blizny już od około 1 miesiąca. Trzy razy dziennie smaruje a przy tym chwilę masuję. Żel ma 3 właściwości: zmniejsza, rozjaśnia i wygładza blizny. Z efektów jestem zadowolona dodatkowo skóra po zastosowaniu żelu jest mięciutka i gładka jak p..... niemowlęcia.
Pozdrawiam wszystkich Roana
Początkujący
16-09-2015, 13:50:44

Witam wszystkich
jestem po wizytach u 4 neurochirurgów co do slusznosci operacji nikt nie ma watpliwosci.
mam przepukline w szyjnym na dwoch poziomach z tym tylko ze jedna uciska na rdzen i zrobił się sekwestr, na mr widac jak jest ten dysk w kanale kregowym na dlugosci 1/3 moze troche wiecej ponizszego trzonu i ten ostatni neuro mi stracha napedzil poniewaz powiedzial ze trzeba usunac dyski i trzon zeby dokladnie wyczyscic bo boi sie ze inaczej tego dokladnie sie nie zrobi.
powiedzial ze wstawi sie caly trzon plus srubki i plytke co mnie juz calkiem rozbroilo.
boje sie tego jak nie wiem, co mam zrobic i jakie decyzje podjac?
czy ktos tak juz miał?? jak sie potem funkcjonuje jak sie zyje ??
czy mozna wrocic do normalnego zycia?
zbadal tez mnie na odruchy neuro i nie mam zadnych ubytkow caloe szczescie jeszcze,
z dolegliwosci to mam zawroty i czzasami w rece i nodze mrowki, troszke delikatnego bolu w karku i sztywnosc czuje.
pomocy, pozdrawiam
JAK ZNALEŹĆ ZOSIE z tego forum bo chcialbym z nią popisać??
Początkująca
16-09-2015, 18:12:55

do cwiety7
Pozdrawiam
Też pewnie będę mieć operację (wymiana 3 kręgów, ucisk na rdzeń) - gdybyś chciała, mój adres: sieciarz@wp.pl, może łatwiej będzie nam razem...
Na razie zawieszam pisanie - ręka mi "siadła" i bardzo boli, muszę dać jej odpocząć.
anka1966
Forumowiczka
16-09-2015, 21:33:13

Cwiety7, sama się znalazłam:) Czytam od czasu do czasu forum z sentymentu ale jestem mało aktywna ponieważ temat już dla mnie mało aktualny ze względu na upływ czasu, dosyć dobre samopoczucie i funkcjonowanie szyjne w przeciwieństwie do lędźwiowego i innych stawów:(
Ja w sytuacji bezwzględnych wskazań jestem zwolenniczką działań przyczynowych a nie tylko objawowych. Jeżeli takie podejście może być dla Ciebie pomocne to służę kontaktem na priv zocha_59@o2.pl
Jakiś czas temu na forum pisała Ania po wielopoziomowej korporektomi. Spróbuję uzyskać aktualne informacje.
100anna1 czy oczekujesz na wymianę 3 kręgów czy wymianę dysków na 3 poziomach?
Vika45 widzę, że idziemy łeb w łeb z ilością i zakresem operacji, a od pierwszej szyi też za kilka dni stuknie mi 11 lat.
Piotr, Ty to jesteś zawodnik extraklasa:) morza szum, ptaków śpiew, wschód słońca, blask księżyca i świat może być piękny:)
Pozdrawiam wszystkich cieszących się sukcesem w leczeniu i zmagających się z dolegliwościami życząc wyboru jak najlepszej drogi do uzdrowienia. Z.
Początkujący
17-09-2015, 06:39:43

super Zosi że się pojawiłaś:)
mój meil cwiety7@interia.pl
jeśli Ci sie uda to poproszę o te info od Ani po wymianie tych kręgów jak wyglada zycie po tym?
sam nie wiem co mam robić:(
Forumowicz
17-09-2015, 13:37:58

Witam WSZYSTKICH z nad morz dzisiaj letnia pogoda byłem z zona zobaczyc czy szumi no i regaty jachtow.Chumor dopisuje -jestem na zwolnieniu no i dostaje zastrzyki-jakby mnie przewialo czy coś.ZOSIA dobrze cie slychac/czytać/......a czy temat malo aktualny no nie wiem LUDZIE SA AKTUALNI to na pewno.Ale jak by co to skrobnij coś czsem to i bedzie rażniej.Pozdrawiam serdecznie.........Bognaj to tez moze i czyta...??????..........Trzymajcie sie polamancy-takie zywe puzle.....piotr....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
17-09-2015, 16:37:06

Witam wszystkich!
Od razu przyznaję się do nowego nałogu, tj. w pierwszej kolejności po odpaleniu kompa zaglądam na forum Ukłony dla sławetnej Zosi i podziękowania za dużo rad, bardzo przydatnych na każdym etapie- co prawda trzeba było przebić się przez te prawie 2000 stron, ale cóż można było robić ....;)
Na razie to uczę się cierpliwości, pokory i niestety, nie idzie mi to łatwo. Z osóbki bardzo zabieganej i pełnej pomysłów zawodowych, towarzyskich,tanecznych, sportowych tzn. wybranych dyscyplin, druciarsko-szydełkowych i namiętnego czytania wszystkiego co popadło trzeba było przeistoczyć się w kogoś nic nie robiącego. Powoli zaczynam się zastanawiać, czy nie trzeba ubezpieczyć palców wskazujących, bo mogą mi się przeciążyć
A zadanie na dzisiaj- kontynuacja smarowania bliznasilkiem mojej wampirowej szyjki;} No to do dzieła. Pozdrawiam
Początkująca
17-09-2015, 18:12:28

Pozdrawiam wszystkich
Zosiu, mam mieć wymianę "po całości", czyli 3 kręgów (lekarz mówił o dyskach ruchomych, tzw. klatkach w CZMP w Łodzi) - jeden "poszedł" mi po wypadku, dwa - z biegiem czasu "się popsuły" i uciskają rdzeń C5-C6, C6-C7.
Ja wytrzymam ból, drętwienie rąk i inne przypadłości, ale nie daję rady z osłabieniem, ciągłym zmęczeniem i "podcinaniem" nóg. Dlaczego dyskopatia w odcinku szyjnym wpływa na nogi? Gdzie Rzym, a gdzie Krym???
Pozdrawiam i idę dalej nic nie robić
Anka
anka1966
Wtajemniczony
18-09-2015, 08:59:41

Witajcie należałoby się przypomnieć,u mnie cały czas bardzo dobrze,pracuje codziennie 300-500km w pracy,ostatnio miałem przykry epizod z potężnym zawrotem głowy podczas jazdy,nie wiem czy to od szyi czy czegoś innego ale szok był i wróciła pani nerwica teraz mam DD czyli depersonalizacja-derealizacja taki objaw obronny naszego umysłu,straszne świństwo ale powoli wychodzę bo wiem co to jest,tak że głowa do góry można żyć z dwoma przepuklinami ,cuda się zdarzają bo od dłuższego czasu zapomniałem o nich.Przed operacją mamy wiele możliwości a po już raczej nie.Przypomnę że miałem terminy u dwóch znanych neuro na operacje dwupoziomową .Tak że życzę trafnych wyborów więcej wiary w siebie i dużo cierpliwości.Wole być na razie przed.
Forumowiczka
19-09-2015, 13:32:30

Cwiety, wysłałam Ci na @ kontakt do Ani po korporekomii.
Usunięcie trzonów kręgowych to korporektomia.
Usunięcie dysków to dyscektomia.
Dyski znajdują się między trzonami kręgowymi i skoro mowa o ruchomych to czeka Cię dyscektomia.
W obu przypadkach po usunięciu musi być zastosowana implanacja zastępcza.
Przy ucisku rdzenia w odcinku szyjnym na ubytki neurologiczne narażane są obszary poniżej poziomu ucisku więc nogi nie są z tego wyłączone.
Pozdrawiam Z.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: