Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
15-01-2014, 09:01:37

Piotrze, cieszę się razem z Wami. Wiara i nadzieja często dodają nam sił...
pozdrawiam ciepło i dużo optymizmu życzę :)
operacja: 30.09.13; discektomia C6C7 ze stabilizacją międzytrzonową LFC 5mm peek
Wtajemniczona
15-01-2014, 10:13:06

No i u mnie bardzo podobnie, dyskopatia pourazowa od c3 do c7. Po wypadku ok. półtora roku miałam lewostronny niedowład na skutek stłuczenia rdzenia. Teraz po operacji jest dobrze, w końcu nic mnie nie boli
Cierpiałam 6 lat i nie wiele można było zdziałać, a teraz jestem jak nowonarodzona . Wylany dysk na poziomie c5-c6 uciskał rdzeń i korzenie po obydwu stronach. Wiem, że sytuacja może się powtórzyć, bo na poziomie wyżej jest tylko ciut lepiej, ale póki co mam się super i nie narzekam.
W przyszłym tygodniu idę do osteopaty bo mam jeszcze spory niedowład rąk i neuropatię prawej ręki. Mój osteopata ma przychodnię rehabilitacyjną, więc mam nadzieję, że coś dla mnie wymyśli.
Dzięki informacjom od Zosi i innych Forumowiczów zaczynam starać się o pobyt na oddziale rehabilitacyjnym i o świadczenie rehabilitacyjne. , nikt, ani lekarze, ani ZUS sami z siebie takich informacji mi nie udzielili. Forum jest bardzo potrzebne, dziękuję.
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Początkująca
15-01-2014, 13:08:27

Dzień dobry :)
Piotr - cieszy to co napisałeś. Trwajcie w walce. Życzą Wam sukcesów oraz profesjonalnych specjalistów bo to w sumie najważniejsze. Jestem z Wami myślami. Wiem z autopsji ile to kosztuje emocji.
Pozdrawiam Szyjeczki niezależnie czy po czy przed :)
Ważne w całym procesie rehabilitacji jest bycie cierpliwym ale też dociekliwym. Nic nie boli bez przyczyny. Ważny również jest czas....Zosia napisała jakiś czas temu - dać czas czasowi...Często jest tak, że nerwy odradzają się długo. Odradzają się w bólach.
U mnie standard - czyli bardzo dobrze. Serwis mam 7 lutego i wówczas się dowiem czy implanty siedzą tam gdzie powinny oraz czy leci coś na innych poziomach. Myślę,że nic się nie dzieje ,chyba, że bezobjawowo.
Dobrego popołudnia dla Was.
Bogna
Wtajemniczona
15-01-2014, 14:27:51

Dawno mnie tak nic nie bolało, nawet kręgosłup.Od poniedziałku walczę z bólem ucha, była już nocna pomoc lekarska, laryngolog, jest antybiotyk i Ketonal i nic zaraz zwariuje, kolejnego dnia nie wytrzymam, nic mi nie przechodzi, został mi jeszcze ostry dyżur, dziś na Banacha, chyba jeszcze tam pojadę bo już nie mogę wytrzymać
ADA
gość
15-01-2014, 16:47:47

Witam wszystkich,właśnie wróciłem z pierwszego spotkania z panią rehabilitantką poleconą przez Szyjkę 74.Naprawdę zna się na rzeczy,miła rzeczowa wszystko dociera do człowieka bez problemu,tak mnie ponaciągała,powykręcała itp strzelały stawy jak karabin maszynowyPowiedziała że jest dobrze że mam zachowaną lordozę czyli szyjka prosta,a że jest problem na dwóch poziomach to wiedziałem.Na pewno sam zapracowałem na swoje dolegliwości ,złą postawa itp.Urazy z przeszłości tez mogły tu pomóc,upadek z rusztowania ,kilka wypadków tak kiedyś byłem szybki i wściekły i.Wracając do tematu jestem jak najbardziej zadowolony,ćwiczenia zalecone.Tak że pozdrawiam was ciepło jak najmniej bólu i zmartwień.Szyjka74 jeszcze raz dziękuje za polecenie pani A nie odwala kobieta fuszerki zna się na tym co robi
gość
15-01-2014, 16:50:34

Oj coś z dublowałem
Forumowiczka
15-01-2014, 18:03:27

Pozdrawiam ze śnieżnej Gołdapi
Jak to na początku rehabilitacji bywa, budzą się wszystkie uśpione demony. Moje stawy wyją z bólu, strzelają, zacierają się bez smarowania
Ale szyja po bólowym obciążeniu podróżą szczęśliwie wymasowana, wygrzana ma się już całkiem dobrze.
Jeżeli u cierpiących pooperacyjnie nic złego nie wyjdzie w diagnostyce nie traćcie nadziei. Wspierajcie się rehabilitacją, wypoczynkiem.
Jestem kolejnym przykładem na sukces operacyjny choć różnie bywało przez pierwsze miesiące a może nawet i lata.
Nadal polecam Gołdap jako dobry ośrodek rehabilitacyjny, dobrą bazę socjalną i bardzo przyjazny personel.
Dorotko współczuję bólu bo skąd by nie pochodził zawsze dokopuje.
Wtajemniczona
15-01-2014, 19:46:40

Zosiu,
Demonom mówimy "nie". mam nadzieję, że sprawne ręce, które leczą, odegnaja je w siną dal :) i korzystaj ze sniegu. na Dolnym Śląsku ani widu ani słychu. przynajmniej w Lcy. a sanki czekają...
Dino, p. A. jest cudowna osobą. cieszę się, że do Ciebie trafiła. mam nadzieję, ze pomoże :) ćwicz systematycznie. to naprawdę pomaga, zobaczysz efekty w krótkim czasie. i nie odpuszczaj, jak poczujesz się lepiej, bo dyskopatia to taka przyjaciółka na długie lata. zazwyczaj wierna jak pies niestety :(
Ada, przykro mi z powodu ucha. może zadziałają babcine sposoby? moja babcia ogrzewała gorącym kompresem,w środku ucha był wacik z olejkiem kamforowym. nie próbowałam nigdy, ale może?
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
gość
15-01-2014, 20:04:27

Nie pisałem wam ale mam też kolegę którego połamało w tym samym czasie co mnie ,tez ma za sobą leki zastrzyki i blokady do tego oprócz szyjnego ma i staw barkowy w rozsypce.Dzisiaj był u neurologa kobitka powiedziała że ją też łamie i boli rano,że trzeba się rozciągać ble ble ble itd Jak się na nią popatrzył z byka czerwony że mało nie wybuchł szybko mu dała z kierowanie na rezonans i więcej dyskusji nie było.Zadowolony dzwoni do pobliskiej pracowni celem z głoszenia że ma skierowanie na mri i co?na listopad to jakaś parodia,będzie jutro chłopak obdzwaniał po innych miastach gdzie termin jest jakiś normalny,u niego już palce ręki siadają
Wtajemniczona
15-01-2014, 20:07:49

Dino, w Wojskowym we Wrocku rejestrują na marzec. podobnie w Leczenia Chorób Płuc. niech dzwoni. nasze miasto zle opisuje, byle jak i skrótowo.
ps. u jakiego neurolga był Twój kol?
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: