Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
29-05-2009, 08:16:00

Aniu, jakie korzyści dla Ciebie są z tego stopnia lekkiego? Jakieś ulgi, ułatwienia, warunki pracy? jestem kompletnie zielona w tych tematach. Pracujesz? [addsig]
Spinka
gość
29-05-2009, 09:57:00

Witam!
Czy mielopatia jest konieczna do operacji?Czy moze ktos coc na ten temat wie
gość
29-05-2009, 13:52:00

Jeszcze raz witam odpowiadam na pytanie tak pracuję a jakie korzyści będą dla mnie to napiszę w poniedziałek bo wtedy idę odebrać decyzją . Ale myślę że nie wielkie lepiej by było jakbym dostała stopień umiarkowany zobaczymy .Pozdrawiam Ania
gość
29-05-2009, 20:30:00

Zosiu!
Dziękuje Ci za tyle ciepła i otuchę zbolałego ducha .
Jesteś kochana.
Znajdujesz czas dla nas wszystkich.
Tobie również życzę dużo zdrówka.
I wiele radości z życia .
Ja już w środę (3 czerwca) będę +/- znała opinię neurochir. i będę miała wynik TK. Szkoda,że nie jest to wynik z rezonansu. Ale na rez. magn. musiałabym długo czekać (nawet prv) a tu trzeba szybko ustalić czy jest zrost i co dalej...
Podobnie do Twojej opinii - mam ochotę ruszyć w Polskę - jednak czekam na ten wynik jak na zbawienie...Mam dość skorupy na szyi
Chcę usłyszeć,że nie będzie konieczności montażu innych elementów w mojej szyi. KONIEC i KROPKA.

Pozdrawiam wszystkich CIERPIĘTNIKÓW i OZDROWIEŃCÓW !

Pa! Do środy .

Dakarda
gość
31-05-2009, 09:06:00

07-08-2008 o 16:24, SyNowizna :
Witam, dzisiaj odebralem wyniki z MRI odcina piersiowego:

Sygnal MR krazkow miedzykreg. w odc. piers. zachowany prawidlowo. Drobne wyciagniecia krawedzi tylnych trzonow na poziom.
Th8-Th10 modeluja przednia sciane worka oponowego.
Na poziomie Th9/Th10 widoczna posrednia plaska wypuklina tarczy miedzykreg. wypuklajaca sie na lewo od linii posrodkowej w obre swiatla kanalu kregowego na gleb. 2,5 mm z modelowaniem przedniej sciany worka oponow. oraz posrednio powierzchni rdzeni kreg.
Nerwy rdzeniowe w otowrach miedzykreg. bez cech ucisku.
Rdzen piersiowy bez zmian ogniskowych, modeluje sie od przodu na ograniczeniach kostnych kanalu kreg. i wypuklinie tarczy miedzykreg. na poziomach Th8-Th10.
Sygnal szpiku kostnego w obrebie struktur kregoslupa piers. zachowany prawidlowo.

Prosze kogos, aby mi to przelozyl na bardziej zrozumialy jezyk Szczegolnie z ta wypuklina, czy to cos powaznego..

Pozdrawiam.
gość
31-05-2009, 14:28:00

18-08-2008 o 07:25, ewcia65 :
Emilko
Miałam operowane C6-C7 i teraz C4-C5 ,została mi jeszcze jedna przepuklina C5-C6. Mój operator twierdził przed operacją, że bóle jakie odczuwam mogą być związane z poziomem C4-5. Pytałam dlaczego nie mogę mieć operowanych od razu dwóch poziomów to stwierdził że operuje się tylko jeden poziom. Będąc w Korfantowie w marcu tego roku Ordynator oglądał mój rezonans i powiedział że kręgosłup jest w fatalnym stanie i każda operacja go osłabia jeszcze bardziej. Niestety powiedział mi też że rehabilitacja za dużo też już nie pomoże,facet był szczery aż do bólu ale myślę że dobrze. Powiedział prawdę. Emilko czy znasz dobrych terapeutów bo wiem że jesteśmy z jednego miasta. Ja dostałam namiary na osteopatę - dr.Mularczyk. Neurolog mówiła mi, że studiował w USA i że ponoć jest dobry bo rehabilitantki z mojej przychodni korzystają z jego usług. Niestety lekarz ten przyjmuje tylko prywatnie a to w chwili obecnej nie na moją kieszeń. Może znasz osteopatę który jest dobry i przyjmuje na NFZ ? Będę bardzo wdzięczna o podanie mi jakiś adresów. Jeśli nie będzie to dla Ciebie problemem to proszę o kontakt na moją pocztę: ewcia6526@wp.pl
Pozdrawiam Ewa
Mularczyk jest bardzo ok. polecam jeszcze jednego specjalistę z Wałbrzycha - Darek Janik
gość
31-05-2009, 14:30:00

18-08-2008 o 07:25, ewcia65 :
Emilko
Miałam operowane C6-C7 i teraz C4-C5 ,została mi jeszcze jedna przepuklina C5-C6. Mój operator twierdził przed operacją, że bóle jakie odczuwam mogą być związane z poziomem C4-5. Pytałam dlaczego nie mogę mieć operowanych od razu dwóch poziomów to stwierdził że operuje się tylko jeden poziom. Będąc w Korfantowie w marcu tego roku Ordynator oglądał mój rezonans i powiedział że kręgosłup jest w fatalnym stanie i każda operacja go osłabia jeszcze bardziej. Niestety powiedział mi też że rehabilitacja za dużo też już nie pomoże,facet był szczery aż do bólu ale myślę że dobrze. Powiedział prawdę. Emilko czy znasz dobrych terapeutów bo wiem że jesteśmy z jednego miasta. Ja dostałam namiary na osteopatę - dr.Mularczyk. Neurolog mówiła mi, że studiował w USA i że ponoć jest dobry bo rehabilitantki z mojej przychodni korzystają z jego usług. Niestety lekarz ten przyjmuje tylko prywatnie a to w chwili obecnej nie na moją kieszeń. Może znasz osteopatę który jest dobry i przyjmuje na NFZ ? Będę bardzo wdzięczna o podanie mi jakiś adresów. Jeśli nie będzie to dla Ciebie problemem to proszę o kontakt na moją pocztę: ewcia6526@wp.pl
Pozdrawiam Ewa
Mularczyk jest bardzo ok. polecam jeszcze jednego specjalistę z Wałbrzycha - Darek Janik
gość
31-05-2009, 15:12:00

Daktaro chciała bym się dowiedzieć dlaczego u ciebie jest problem ze zrostem ja mam inplant tytanowy po operacji czułam się o wiele lepiej jak w tej chwili (operacja była 4 miesiące temu ) i tak myślę czy może być u mnie coś nie tak właśnie ze zrostem albo mój organizm nie chce przyjąć ciała obcego jak wiesz coś na ten temat to proszę odpisz a może Zosia ma jakąś wiedzę na mój problem dziękuję i pozdrawiam Ania
gość
31-05-2009, 17:20:00

Witaj Aniu!
Operowana byłam 19 stycznia br.
Po 3 m-cach od operacji zdjęcie rtg wykazało, iż nie uzyskałam pożądanego zrostu Cage'a (klatki poliwęglanowej - czyli moich 2 impalntów). W miejscu, gdzie powinien na poziomie C5-C6, C6-C-7 wystąpić tzw. zrost implantu z resztą ciała... jest "czarna dziura" Ponadto pierwszy implant wypadł z trasy i wblokował się w kanał rdzeniowy górną krawędzią. Powiedziano mi,że jeżeli nie nastąpi poprawa w ciągu następnego 1,5 m-ca - top grozi mi wstawieni płytki ...

Do tego stałe bóle, ciągle na prochach, zespół Hornera...i depresja .

Takie życie....
gość
31-05-2009, 17:24:00

Przepraszam - zapomniałam się podpisać....

w-wym post . pisała Dakarda we własnej osobie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: