Aniu, jakie korzyści dla Ciebie są z tego stopnia lekkiego? Jakieś ulgi, ułatwienia, warunki pracy? jestem kompletnie zielona w tych tematach. Pracujesz? [addsig]
07-08-2008 o 16:24, SyNowizna :
Witam, dzisiaj odebralem wyniki z MRI odcina piersiowego:
Sygnal MR krazkow miedzykreg. w odc. piers. zachowany prawidlowo. Drobne wyciagniecia krawedzi tylnych trzonow na poziom.
Th8-Th10 modeluja przednia sciane worka oponowego.
Na poziomie Th9/Th10 widoczna posrednia plaska wypuklina tarczy miedzykreg. wypuklajaca sie na lewo od linii posrodkowej w obre swiatla kanalu kregowego na gleb. 2,5 mm z modelowaniem przedniej sciany worka oponow. oraz posrednio powierzchni rdzeni kreg.
Nerwy rdzeniowe w otowrach miedzykreg. bez cech ucisku.
Rdzen piersiowy bez zmian ogniskowych, modeluje sie od przodu na ograniczeniach kostnych kanalu kreg. i wypuklinie tarczy miedzykreg. na poziomach Th8-Th10.
Sygnal szpiku kostnego w obrebie struktur kregoslupa piers. zachowany prawidlowo.
Prosze kogos, aby mi to przelozyl na bardziej zrozumialy jezykSzczegolnie z ta wypuklina, czy to cos powaznego..
Pozdrawiam.
18-08-2008 o 07:25, ewcia65 :
Emilko
Miałam operowane C6-C7 i teraz C4-C5 ,została mi jeszcze jedna przepuklina C5-C6. Mój operator twierdził przed operacją, że bóle jakie odczuwam mogą być związane z poziomem C4-5. Pytałam dlaczego nie mogę mieć operowanych od razu dwóch poziomów to stwierdził że operuje się tylko jeden poziom. Będąc w Korfantowie w marcu tego roku Ordynator oglądał mój rezonans i powiedział że kręgosłup jest w fatalnym stanie i każda operacja go osłabia jeszcze bardziej. Niestety powiedział mi też że rehabilitacja za dużo też już nie pomoże,facet był szczery aż do bólu ale myślę że dobrze. Powiedział prawdę. Emilko czy znasz dobrych terapeutów bo wiem że jesteśmy z jednego miasta. Ja dostałam namiary na osteopatę - dr.Mularczyk. Neurolog mówiła mi, że studiował w USA i że ponoć jest dobry bo rehabilitantki z mojej przychodni korzystają z jego usług. Niestety lekarz ten przyjmuje tylko prywatnie a to w chwili obecnej nie na moją kieszeń. Może znasz osteopatę który jest dobry i przyjmuje na NFZ ? Będę bardzo wdzięczna o podanie mi jakiś adresów. Jeśli nie będzie to dla Ciebie problemem to proszę o kontakt na moją pocztę: ewcia6526@wp.pl
Pozdrawiam Ewa
18-08-2008 o 07:25, ewcia65 :
Emilko
Miałam operowane C6-C7 i teraz C4-C5 ,została mi jeszcze jedna przepuklina C5-C6. Mój operator twierdził przed operacją, że bóle jakie odczuwam mogą być związane z poziomem C4-5. Pytałam dlaczego nie mogę mieć operowanych od razu dwóch poziomów to stwierdził że operuje się tylko jeden poziom. Będąc w Korfantowie w marcu tego roku Ordynator oglądał mój rezonans i powiedział że kręgosłup jest w fatalnym stanie i każda operacja go osłabia jeszcze bardziej. Niestety powiedział mi też że rehabilitacja za dużo też już nie pomoże,facet był szczery aż do bólu ale myślę że dobrze. Powiedział prawdę. Emilko czy znasz dobrych terapeutów bo wiem że jesteśmy z jednego miasta. Ja dostałam namiary na osteopatę - dr.Mularczyk. Neurolog mówiła mi, że studiował w USA i że ponoć jest dobry bo rehabilitantki z mojej przychodni korzystają z jego usług. Niestety lekarz ten przyjmuje tylko prywatnie a to w chwili obecnej nie na moją kieszeń. Może znasz osteopatę który jest dobry i przyjmuje na NFZ ? Będę bardzo wdzięczna o podanie mi jakiś adresów. Jeśli nie będzie to dla Ciebie problemem to proszę o kontakt na moją pocztę: ewcia6526@wp.pl
Pozdrawiam Ewa
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.