Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
10-01-2012, 18:12:30

buraczek 2012-01-10 16:31:34 uwaga chwalę się :)
Byłam dzisiaj pierwszy dzień w pracy po chorobowym.
Szyjka spisała się na 4,5, wprawdzie parę razy trochę szarpnęło w ręce ale za to czadu dał mi lędźwiowy.
Asia
Asia
Ho ho ho też się chwalę byłem po raz 6 w tym roku w pracy, dzisiaj 5h ale lędźwiowy mnie nie boli .....
Początkująca
10-01-2012, 18:17:10

Witam serdecznie. Kochani czy ktos miał robione badanie przewodnictwa nerwowego w konczynach gornych? Dzis mi powiedziano ze nie mozna wykonac tego badania, robi sie je tylko w konczynach dolnych. Prosze piszcie co wiecie, pozdrawiam, cirpiaca Ania
anna
Forumowiczka
10-01-2012, 18:28:50

halotoja
Jeśli chodzi o plastry - kinesiotaping, jest parę przeciwwskazań: wrzodziejące rany, grzybica,
ostre infekcje (one trochę rozgrzewają, a to przy infekcjach niekoniecznie jest wskazane), tętniaki, złośliwe formy raka (przeważnie można stosować, ale warto poczekać na decyzję lekarza), ostra faza reumatyzmu, rozrusznik serca (nie wiem dlaczego), zakrzepice.
Joa
Asiu czyli stany pooperacyjne nie byłyby przeciwwskazaniem?
Wiadomo, że muszę zapytac lekarza (tylko jak?- bo juz nie dali mi następnego terminu wizyty). Tak jeszcze mysle, może któras z moich znajomych Szyjek ze szpitala ma jeszcze jakis kontakt z poradnią, moze ona by zapytala.......
Początkująca
10-01-2012, 18:40:53

"W pewnym wieku" , mam alergię na te słowa, jakbyśmy miały co najmniej po 100 lat
Początkująca
10-01-2012, 18:50:35

No RAF, jak zwykle wymiata, pracuje prawie od dnia powrotu ze szpitala, prowadzi firmę kilkunastoosobową, jest zawsze na forum, no i jeszcze nic go nie boli.
Raf, jak Ty to robisz?
Początkująca
10-01-2012, 18:54:50

raf: też się chwalę byłem po raz 6 w tym roku w pracy, dzisiaj 5h ale lędźwiowy mnie nie boli .....
Szczęściarz!
Ja byłam tyle samo dni w pracy, ale mnie niestety n***

Asiu, nie spotkałam się z tym,by taping był przeciwwskazany w stanach pooperacyjnych. Te plasterki wspierają procesy lecznicze, a nie leczą same w sobie. Ale niektórych po aplikacji - nawet przez parę godzin może boleć głowa. Przeważnie jednak wszystko przebiega bez dodatkowych objawów, a ulgę w miejscu bólu przynoszą natychmiast
Joa
Joa
Początkująca
10-01-2012, 19:02:38

Asiu, będę w styczniu u neurochirurga, jeśli chcesz mieć informacje z wirygodnego żródła, mogę zapytać o to.
Pozdrawiam
Joa
Joa
gość
10-01-2012, 19:18:50

belisa64 2012-01-10 19:17:10 Witam serdecznie. Kochani czy ktos miał robione badanie przewodnictwa nerwowego w konczynach gornych? Dzis mi powiedziano ze nie mozna wykonac tego badania, robi sie je tylko w konczynach dolnych. Prosze piszcie co wiecie, pozdrawiam, cirpiaca Ania
Nie miałam robionego takiego badania, ale chyba wprowadzono Cię w błąd. Przecież takie badania robi się m.in. przy zespole cieśni nadgarstka.
Znalazłam coś takiego:
http://www.zdrowie.med.pl/uk_nerwowy/badania/szyb.html
http://www.zdrowie.med.pl/uk_nerwowy/badania/emg.html
Bardzo mi przykro Aniu, że aż tak się zmagasz z tymi bólami.
Pozdrawiam i życzę ulgi i dużo słońca
anTosia
gość
10-01-2012, 19:30:57

"Badanie ENG/EMN jest wykorzystywane do diagnostyki schorzeń neurogennych (t.j.polineuropatie,mononeuropatie, w tym szczególnie mononeuropatie z ucisku, np. zespół cieśni nadgarstka, uszkodzenie nerwu twarzowego i trójdzielnego, choroba neuronu ruchowego-stwardnienie zanikowe boczne (SLA),uszkodzenie korzeniowe (radikulopatia), uszkodzenie splotów: barkowego i lędźwiowo-krzyżowego)." (cyt.)
http://www.emg.warszawa.pl/badanie-emg,3.html
anTosia
Forumowiczka
10-01-2012, 19:44:16

halotoja 2012-01-10 20:02:38 Asiu, będę w styczniu u neurochirurga, jeśli chcesz mieć informacje z wirygodnego żródła, mogę zapytać o to.
Pozdrawiam
Joa
BAAAArdzo chcę!!!!!
Z nieba mi spadłaś z tą propozycją!
Zresztą podejrzewam, że nie tylko ja będę czekać na to co ci powie lekarz, bo z tego co widzę, problem z bólami lędźwiowego po zmianie ustawienia szyjnego jest mocno powszechny.
jakbys mogła zapytac, czy mozna je nalepiac to byloby super!
wiem że one nie leczą, tylko pomagają ale jak sie ma dopiero początki to zawsze cos. Na zaawansowany stan w szyi nie były w stanie mi pomóc, ten lędźwiowy sie dopiero zaczyna. Może jak wyćwiczę prawidłowe ruchy i postawe to da sie to zatrzymac, a mysle że odczucia obecnosci tych plastrów w tym pomoga.
Asia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: