Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
09-01-2012, 20:26:34

Wstydam sie bo noga boli przy pachwinie.
Forumowicz
10-01-2012, 05:36:28

Witam wszystkie szyjeczki na dzień dobry powiem tak w T...u pada śnieg . czas na moją codzienną rehabilitacje
Intryguje mnie ta noga w pachwinie cóż szeroki rozstawczy ktoś za mocno pociągnął
ks Janusz
gość
10-01-2012, 14:19:13

Wielmozny, noge kregarz mi wyrwal ze stawu, jak wyciagal. Rafael poleca swoje uslugi naprawcze w nocie 9-1-godz 20:55 nowatorska metoda z uzyciem nozy, ostrzalek, beczek ( z prochem?)
Czy ostrzenie odbywa sie na oczach pacjentki , czy dopiero jak jest pod dzialaniem srodkow odurzajacych?
gość
10-01-2012, 14:19:14

Wielmozny, noge kregarz mi wyrwal ze stawu, jak wyciagal. Rafael poleca swoje uslugi naprawcze w nocie 9-1-godz 20:55 nowatorska metoda z uzyciem nozy, ostrzalek, beczek ( z prochem?)
Czy ostrzenie odbywa sie na oczach pacjentki , czy dopiero jak jest pod dzialaniem srodkow odurzajacych?
gość
10-01-2012, 14:24:49

Wyslalo sie wedlug powiedzonka " kto szybko daje , dwa razy daje", chociaz moj malz.jest raczej sceptyczny
Forumowiczka
10-01-2012, 15:31:34

uwaga chwalę się :)
Byłam dzisiaj pierwszy dzień w pracy po chorobowym.
Szyjka spisała się na 4,5, wprawdzie parę razy trochę szarpnęło w ręce ale za to czadu dał mi lędźwiowy. Juz wczoraj wieczorem zaczął bolec, wprawdzie lekko ale wyczuwalnie. Noc spędziłam na użalaniu się nad sobą, że jak już jedno opanowane to drugie siada. Praktycznie chyba do 1.00 nie potrafiłam zasnąć myśląc o tych plecach. Rano trochę puściło. Nalepiłam plaster rozgrzewający i jak na razie jest lepiej. Nie mogę się doczekać maja - wtedy wolno mi będzie już pływać. Może pomoże mi to na obydwa odcinki. Na razie zastanawiam się, czy by nie nakleić sobie tych kolorowych plastrów na plecy (nie pamiętam nazwy). Może nie pomagają jakoś bardzo skutecznie ale przynajmniej będę czuła że coś mi ciągnie skórę, więc może uda mi sie przez to pamiętać, żeby schylac sie zawsze na kolanach a nie w pasie. Co o tym myslicie? Mozna miec takie plastry 3,5 miesiaca PO szyi, nalepione na lędźwiowym?
Asia
Asia
Forumowicz
10-01-2012, 16:56:37

Asia to fajnie że funkcjonujesz w miarę dobrze a czas spędzony w pracy pozwala chwilami zapomniec o kręgosłupie chociaż jak piszesz doskwiera lędźwiowy myślę że że plastry rozgrzewające możesz nosic jeśli tylko łagodzą ból . Pamiętaj też o chwilach relaksu dla kręgosłupa .
ks Janusz
Początkująca
10-01-2012, 17:39:46

Witajcie Szyjki duże i małe
Asiu, Twoje dobre funkcjonowanie w pracy, to wspaniała wiadomość!
Jeśli chodzi o plastry - kinesiotaping, jest parę przeciwwskazań: wrzodziejące rany, grzybica,
ostre infekcje (one trochę rozgrzewają, a to przy infekcjach niekoniecznie jest wskazane), tętniaki, złośliwe formy raka (przeważnie można stosować, ale warto poczekać na decyzję lekarza), ostra faza reumatyzmu, rozrusznik serca (nie wiem dlaczego), zakrzepice. Te plasterki przez odpowiednią aplikację zmniejszają napięcie mięśni, pomagają w utrzymaniu właściwych ustawień, a przede wszystkim poprawiają mikrokrążenie i znieczulają. W ogóle sa świetne,bo hipoalergiczne, ale... mnie uczulają i nie wytrzymuję dłużej niż 2 dni
Joa
Joa
Początkująca
10-01-2012, 17:43:01

Witajcie,
jestem w trakcie rehabilitacji i też po operacji bardziej niż przed, boli mnie lędźwiowy. Także witajcie w klubie.
Zapytałam rehabilitanta, dlaczego tak jest? a on mi na to, że w pewnym wieku zaczyna bardziej boleć odcinek lędźwiowy i z tym da się żyć... A to s***
Szyja boli trzeba żyć, lędźwie bolą trzeba żyć...
Nie narzekam, bo w tym wieku to nie wypada...
A na Mazurach pada... deszcz. Ale nie wieje.
Pozdrawiam
Ania z Olsztyna
Początkująca
10-01-2012, 17:51:21

Jeśli chodzi o kręgosłup lędźwiowy, to on się też zużywa, a po operacji szyjki więcej bierze na siebie i teraz przypomina, by zadbać o niego. Niestety!

Joa
Joa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: