Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
14-12-2009, 01:44:58

Tomek prowokujesz mnie .
Uspokiłeś się neico więc pokuszę się o kilka słów wyjasnienia.Może to nie będa słowa rzucone na wiatr .
Ty jeszcze jedno to i ja jeszcze jedno
,, na koniec bo wiecej nie mam czasu na dyskusje (zwlaszcza na takim poziomie) niepotrzebne zdanie ,przecież wiesz doskonale że będziesz tu zaglądał nadal a i o post sie pokusisz :)

,,Czy merytoryczna dyskusja Towim zdaniem miala polegac a obrzucaniu mnie blotem? Tak sie stalo wlasnie po pierwszym poście.
Wiesz skąd taki atak na moją osobe? Bo ludzie nie lubią gdy pisze im się prawde - i za wszelka cene wolą się karmic zludzeniami
Tomku to jest Twoja prawda .W poprzednim poście wspomniłam -nie masz monopolu na nieomylność , nie ma go tez pan profesor z jednego z najlepszych ośrodków neurochirgii bo takich wiodocących ośrodków w kraju wiele , utytulowanych nazwisk jeszcze wiecej a najbardziej cenne są utalentowane, doświadczone ręce neurochirurgów .
Wiesz co przekonuje nas pacjentów -zaufanie .

Tomek nie odpowiedziałeś na moje pytanie z poprzedniego postu. Czy zapytałes pana profesora dlaczego odstąpił od operacji na hasło student medycyny a chciał według Ciebie,,eksperymentować na przeciętnym Kowalskim ?
Czy jesli pan profesor czyni źle dla ,,ogólu''to w imię dobra tego ,,ogólu'' nie powinienieś podjąć odpowiednich kroków'', może jakaś komisja etyki .
Tomek chyba fantazja Cię poniosła .
Każdy przytomny pacjent poddający się operacji podpisuje świadomą zgodę na operację .Ty medyk nie zapytałes przed kwalifikacją o grożące powkłania .

Nie wytykam Ci braku wiedzy .Zadałam kilka konkretnych pytań , które uwarygodniłby Twoje poglądy na podstawie doświadczeń wlasnych . Na żadne z pytań nie uzyskałam odpowiedzi .

O mnie Tomku wiesz znacznie mniej niż Ci się widaje .
Do pocżątków mojej działalnosci forumowej już dostępu nie masz -tam to dopiero byłam zwolenniczką operacji .
Niezbyt uważnie śledzisz wątek -to nieeleganckie jesli bierze się udział w dyskusji.
Nie ferujemy wyroków ,dzielimy się SWOIMI doświadczeniami ,przestrzegamy, polecamy placówki.

,,Sama nie mając jakiejkolwiek wiedzy medycznej -śmiały pogląd
Co do tzw. ,,obróbki '' nie życzę sobie obrażania lekarzy , poziom wymiany zdań z moimi znajomymi z forum jest również moją osobistą sprawą.

Jesli post był do jeżdżących konno trzeba było skierować go imiennie do Tamary . Wszyscy pozostali uczestnicy forum żyją NORMALNIE

No właśnie i chyba tyle . Ręce opadają .

Tomek co Cię tu tak kręci .
Ani Ty lekarz odpowiedniej specjalności , ani psycholog dla podtrzymnia na duszy wątpiących czy wykończonych ani fizjoterapeuta, który może zaproponować dobry ośrodek ani doświadczony dyskopata .
Nikt Cie stąd nie wyprasza ale nie bądź przykry dla współuczestników bo będziesz ignorowany.
Forumowiczka
14-12-2009, 01:51:43

Dzięki St.Św.
A co Ty Pawełku taki zwięzły w słowach ?
Siły bez operacji nie pozwlają
Co z diagnostyką , drgnęło coś w terminach ?
Pozdrawiam Z.
gość
14-12-2009, 05:49:55

Dzięki Zosiu za pamięć. Dziś odbiorę wyniki z RTG czynnościowego.
Rezonans zrobiłem w Inowrocławiu - wspaniali ludzie tam pracują.
Z opisu MRI wynika że nie ma uciskow na rdzeń.
Czy to możliwe aby te uciski ustąpiły?.
Zawroty głowy trafiają mi się ostatnio dużo mniej.
Ale dla odmiany - lędźwiowy daje mi się fatalnie we znaki. Tyle tylko że to pewnie ta _siłownia_ mi się odwdzięcza.
Idę popracować. W międzyczasie podglądam forum.

St.Św.
Forumowiczka
14-12-2009, 05:53:06

Gość 2009-12-13 22:55:19 Gdy pojawilem sie na oddziale i wyszlo, ze jestem studentem profesor pofatygowal sie do mnie osobiscie i stwierdzil, ze "on na swoich kolegach nie eksperymentuje". (...)
A gdybym sie zoperowal kto wie, moze juz bym nie żyl, ciekawe tylko czemu szanowny profesor nie powiedzial mi o tym zanim dowiedzial sie z kim rozmawia?

Ale jesteś żałosny chłopaczku.
Nie wierzę, że już nie będziesz brał udziału w naszej żenującej dyskusji bo raz juz się pożegnałeś, nie wytrzmałeś i wróciłeś. Więc Cię to kręci.
Teraz tak - powiem ci - kim jesteś - raz jeszcze - bo profesor tego nie zrobił.
Jesteś zwykłym, przeciętnym człopakiem, z, jak już pisałam, ograniczonym i zamkniętym umysłem. Trochę mi ciebie szkoda bo na pewno juz dostrzegasz jak myślą inni, lepsi od ciebie koledzy studenci .
Stąd twoje kompleksy, które aż krzyczą z ekranu o ratunek.
Albo - wersja druga - jesteś jednak trollem. I tę wersję wolę zdecydowanie bo zaspokajasz moja potrzebę ZABAWY .
Tomaszku - jesteś wielki!!! Żyj sto lat i napisz odkrywcze dzieło o lekarzach i pacjentach, hehehe...
gość
14-12-2009, 06:26:19

Spinko ja chyba mam! Naszego Tomaszka Mama nie lubi więc stara się udowodnić że jajko jest mądrzejsze od kury . bo studencina mierny i z chirurgi psychiatrii rehabilitacji mający wizję dobrze zapowiadającego sie medyka lecz chyba w dziedzinie patologii a i tego nie był bym pewien czy aby moje zwłoki zostały by potraktowane odpowiednio do powagi sytuacji . Tomku Twoje posty są ciekawe jeśli zostaniesz lekarzem to napisz proszę w jakiej dziedzinie bo tego nam nie wyjawiłeś brak wiedzy u ciebie jest duży być może należało by bardziej się przygotować i trochę więcej przeczytać a jeśli poziom na którym chcesz pisać nie odpowiada Tobie to nie pisz wdajesz się w zwykłe pyskówki . No chyba że oblałeś egzamin i teraz starasz się udowodnić jaki z ciebie będzie dobry medyk (nie mylić z lekarzem bo to jeszcze daleka droga)

Trafił nam się młody człowiek nie mający pokory i obrzucający właśnie właśnie błotem swoich Profesorów uczelnianych który stara narobić swój brak wiedzy oraz nie douczenie nie dając nic w zamian tylko zwykłe pieniactwo i butę .

Życzę wszystkim Miłego dnia Janusz
gość
14-12-2009, 06:32:05

jeszcze do Tomka: dzieki, ze posty kierowales do mnie.
Zastanawialam sie nad operacja, to prawda.

Ale wreszcie trafilam na neurochirurga, ktory jedzi konno, kory operuje dyskopatie i on sie nade mna zastanawial /analizujac dwa badania rezonansu i moje samopoczicue , mimo jazdy konnej/dosc dlugo. Wresxcie uznal , ze nie powinnam sie operowac, a juz napewno nie teraz.
Za to powinnam wprowadzic pewne zmiany do jazdy, jak np. inne isodlo.

Ja mu wierze, podobnie jak rehabilitantowi. Nie dlatego, ze sa specjalistami. Ale glownie dlatego, ze po swoich objawach i samopoczuicu czuje, co jest dla mnie szkodliwe, a co nie.

A ryzyko jest ZAWSZE, rowniez ludzie zdrowi je ponosza.
Pewnien znajomy kupil sobie mlodego konia i nie majac duzego doswiadczenia, pojechal w teren: w tej chwili jest sparalizowany i nieszczesliwy. A ja mimo choroby jezdze dalej...zycie roznie sie toczy.

Nie bede jednak wchodzila w te psykowki, bo zwyczajnie jestem poza takim swiatem....JUZ DAWNO

tAMARA
gość
14-12-2009, 06:51:41

Zastanawia mnie Tamaro jedno skoro masz panaceum na swoje zdrowie to czego szukasz na tym Forum pociechy czy zaspokojenie emocjonalne . raz prosisz o pomoc drugi raz wmawiasz nam że masz na to lekarstwo zastanów sie czego Tobie potrzeba i nie jest to pyskówka skoro masz lepszych lekarzy to oni niech Tobą kierują ciesz się tym że nie musisz jeszcze nie musisz każdego dnia zmagać się z swoimi niedowładami i dziękuj Bogu każdego dnia że hippika Tobie przynosi ulgę Janusz
14-12-2009, 07:49:27

Witam Wszystkie SZYJKI w poniedziałkowy poranek
I życzę Wam miłego , spokojnego poniedziałku, bez bólu (sobie , oczywiście też )
Pozdrawiam serdecznie Kasia
Forumowiczka
14-12-2009, 08:52:02

Gość 2009-12-14 07:32:05
Nie bede jednak wchodzila w te psykowki, bo zwyczajnie jestem poza takim swiatem....JUZ DAWNO
tAMARA

Nie wyznaję tej zasady i nie jestem poza takim światem.
Nie zgadzam się na to żeby byle kto obrażał takich ludzi jak nasza ZOSIA.
Kochani, dzisiaj także mam dla Was świąteczną piosenkę . Może stanie się to tradycją i codziennie tak będzie - aż do Świąt? Kto wie...
Bryanek Adams "Christmas time":
http://videos.sapo.pt/JO4itcsrU6DVP8haYlSY
14-12-2009, 09:10:59

Spineczko Dzięki Tobie zapachniało od rana świętami
Mnie w tym roku ominęła przedświąteczna gorączka Za tydzień lecę do Oslo , do męża i po raz pierwszy od wielu lat nie muszę sprzątać . Przygotuję jedynie wigilijne potrawy .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Reklama: