Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
26-02-2017, 21:55:05

Tu Szyjka74 - Cześć wszystkim "starym" dyskopatom! Wątek przeniósł się na FB, gdzie aktywnie działa, wspiera i pomaga.
duzo nowych dołączyło. straszne, ze to schorzenie tak bardzo postępuje.
nie wiem, ilu z nas cudownie ozdrowialo.
ja mialam pierwszy zabieg w listopadzie 2013, drugi 2014. teraz jest katastrofa - poszly kolejne pozimy, na cito do zrobienia jest c4/5 (mam implanty na c5/6), pod spodem jest rownie zle. do tego niestabilnosc od c2.
wyjechalam do niemiec i tu bede miala kolejną operację.
Zapraszam na FB. jest nas tam duzo. z radością powitamy stara gwardie :)
gość
27-02-2017, 13:42:08

i tak się zacząć operować
Wtajemniczona
27-02-2017, 20:52:30

nie mam konta na fb i mieć nie będę kiedyś miałam i za dużo mi zabierał czasu a znajomi jak chcą wiedzieć co u mnie to dzwonią i się pytają
gość
28-02-2017, 12:10:46

Cześć peryskopkom.Zmuszony zostałem i mam konto na fb coś tam pisze ale zaglądam tu z przyzwyczajenia.Pozdrawiam i dnia bez bólu życzę.
Wtajemniczona
28-02-2017, 20:22:59

Ja dziś po kontroli mam przez tydzień odzwyczajać się od kołnierza .W nocy spać w nim a w dzień godzina bez godzina w i co dzień zwiększać czas bez .Implant jest na swoim miejscu
Wtajemniczona
28-02-2017, 20:27:02

Jak sstawić takie ładne zdjęcia?
Początkujący
01-03-2017, 13:47:18

Dzień dobry!! :)
Fajnie, że ktoś tu jeszcze coś pisze :)
Z fb się wypisałem, wolę tu, choć ostatnio w ogóle nie mam ochoty czytać niczego o kręgosłupach, operacjach, dyskopatii itp. i się nie nakręcać - będzie co ma być :)
Tak się przypomnę: dyskopatia i osteofity C5/C6/C7, dprotruzja L5/S1 i dyskopatie + zmiany zwyrodnieniowe Th4/Th5/Th6/Th7, Th10/Th11.
Po zimowej przerwie wróciłem do kijków - wszystkie mięśnie mnie teraz bolą, mam zakwasy jak diabli, wystarczyło 2 m-ce nie chodzić i jakbym zaczynał od zera - ale bóle takie typowo od kręgosłupa znacznie się zmniejszyły zniknęły prawie całkiem :) Zobaczymy co będzie dalej - na razie mam taki plan, że jak do sierpnia nic się nie zmieni zrobię kontrolny rezonans i jakby co to z nim do neurochirurga. Teraz planuje zakup maszynki do TENS'ów - znalazłem dość porządne za ok 200 zł - mój rehabilitant stwierdził, że są jak najbardziej OK - i będę robił sobie rehabilitację w domu :) a potem się zobaczy :)
Pozdrawiam wszystkich!!!
P.S.
Piotrze - zazdroszczę miejsca zamieszkania :) nie wiem jak u Was jest latem, bo o tej porze roku nigdy w Świnoujściu nie byłem, ale zimą jest super :) i tez fotkę wrzucę ;)
Pozdrawiam!!!
gość
01-03-2017, 18:58:22

Też się przymierzam do Tensa, KrokodylGiena możesz podać namiary na produkt, który wybrałeś ?
Początkujący
01-03-2017, 21:04:46

Zdecydowałem się na taki:
http://allegro.pl/elektrostymulator-tens-ems-elektrody-gratis-150zl-i6215474525.html
Jutro mają go wysłać kurierem więc w piątek przetestuję :) dam znać czy warto kupić.
Pozdrawiam!!
gość
02-03-2017, 11:01:23

w coś trzeba wierzyć

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
Reklama: