Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
24-02-2017, 17:23:08

Dziękuję VOLVOVA za informacje o które prosiłam Brakuje mi czasu i cierpliwości aby szukać w internecie sama W opisie RM miałam taki zwrot i nie bardzo wiedziałam o co chodzi Pozdrawiam Bogda
Wtajemniczona
24-02-2017, 19:33:08

Bogda przepraszam że pytam czy to jest RM kręgosłupa cz głowy? Kiedy idziesz do lekarza ?
Wtajemniczona
24-02-2017, 21:22:43

To jest operacja szyjki http://www.forumneurologiczne.pl/idz-do/aHR0cDovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS93YXRjaD92PXlmU2tPRl9EQWZBJmZlYXR1cmU9cmVsYXRlZA==.html
Wtajemniczona
25-02-2017, 07:03:52

Witam u mnie minęło wczoraj 4 tygodnie PO
Jest dobrze , jeszcze tylko pojawia się ból w szyji podczas snu bez kołnierza ale jak go założę to odpuszcza .
gość
25-02-2017, 10:13:07

VOLVOVA to jest MR kręgosłupa szyjnego Do neurochirurga idę 14 marca Ale u mnie to bardzo dłuuuga historia choroby Jestem już po dwóch operacjach szyjki (2008 i 2010 rok ) a teraz zaczyna znowu coś się dziac Bogda33
gość
25-02-2017, 13:04:27

Witam serdecznie,
szukam osób po operacji k.szyjnego w Krakowie - Szpital Wojskowy , Focha, Botaniczna , Rydygier i wszystkich innych szyjkowo doświadczonych z prośbą o komentarz/-e na bazie własnych doświadczeń... Za każde wielkie słowo dzięki!
Generalnie mam bezwzględne wskazanie do pilnego zabiegu .... Z opisu MRI cechu mielopatii, wg neurochirurgów ciężka mielopatia, kanał kręgowy zwężony do 6,3 mm, sygnał rdzenia niejednorodny , znaczna protruzja c5/c6 i c6/c7 ,etc., jak napisał fachowiec neurochirurg/neuroortopeda..zaniechanie zabiegu doprowadzi na pewno do ciężkich ubytków neurologicznych... Przy czym 2 tygodnie temu fachowiec neurolog w dokładnym badaniu żadnych ubytków neuro nie wykrył...
Objawy to póki co ( a początek dolegliwości jakieś 4 lat temu i do dzisiaj bez znaczniejszego nasilenia..) : nadwrażliwość skóry lewej dłoni połączona z bólami w obrębie tejże dłoni o różnym natężeniu, ale raczej łagodnymi ( do "wytrrzymania"), drętwienie / mrowienie samych opuszków trzech palców, czasem mrowienie całych palców, dłoń w pełni sprawna , może nieco słabsza... Środków p/bólowych nie muszę zażywać , śpię OK, da się z tym żyć...aczkolwiek perspektywa przerażająca..stąd zabieg.
W ostatnich 2 latach często rehabilitacja+ rózne zabiegi fizjo + akupunktura + krio + sporo ćwiczeń reha - bez widocznej poprawy. ..Teraz sporo ćwiczeń wzmacniających mięśnie karku i grzbietu pod kontrolą dobrych rehabiltantów ... Rehabilitanci i neurolog radzą czekać...... Oczywiście wiem , ze to ja decyduję ale za każde słowo będę bardzo wdzięczny Pozdrawiam serdecznie wszystkich ... Tad60 ( M60 to moja kategoria wiekowa... trochę biegam...)
gość
25-02-2017, 13:07:42

Gość 2017-02-25 14:04:27
Witam serdecznie,
szukam osób po operacji k.szyjnego w Krakowie - Szpital Wojskowy , Focha, Botaniczna , Rydygier i wszystkich innych szyjkowo doświadczonych z prośbą o komentarz/-e na bazie własnych doświadczeń... Za każde słowo wielkie dzięki!
Generalnie mam bezwzględne wskazanie do pilnego zabiegu .... Z opisu MRI cechu mielopatii, wg neurochirurgów ciężka mielopatia, kanał kręgowy zwężony do 6,3 mm, sygnał rdzenia niejednorodny , znaczna protruzja c5/c6 i c6/c7 ,etc., jak napisał fachowiec neurochirurg/neuroortopeda..zaniechanie zabiegu doprowadzi na pewno do ciężkich ubytków neurologicznych... Przy czym 2 tygodnie temu fachowiec neurolog w dokładnym badaniu żadnych ubytków neuro nie wykrył...
Objawy to póki co ( a początek dolegliwości jakieś 4 lat temu i do dzisiaj bez znaczniejszego nasilenia..) : nadwrażliwość skóry lewej dłoni połączona z bólami w obrębie tejże dłoni o różnym natężeniu, ale raczej łagodnymi ( do "wytrrzymania"), drętwienie / mrowienie samych opuszków trzech palców, czasem mrowienie całych palców, dłoń w pełni sprawna , może nieco słabsza... Środków p/bólowych nie muszę zażywać , śpię OK, da się z tym żyć...aczkolwiek perspektywa przerażająca..stąd zabieg.
W ostatnich 2 latach często rehabilitacja+ rózne zabiegi fizjo + akupunktura + krio + sporo ćwiczeń reha - bez widocznej poprawy. ..Teraz sporo ćwiczeń wzmacniających mięśnie karku i grzbietu pod kontrolą dobrych rehabiltantów ... Rehabilitanci i neurolog radzą czekać...... Oczywiście wiem , ze to ja decyduję ale za każde słowo będę bardzo wdzięczny Pozdrawiam serdecznie wszystkich ... Tad60 ( M60 to moja kategoria wiekowa... trochę biegam...)
gość
25-02-2017, 13:19:53

Gość 2017-02-25 14:04:27
Witam serdecznie,
szukam osób po operacji k.szyjnego w Krakowie - Szpital Wojskowy , Focha, Botaniczna , Rydygier i wszystkich innych szyjkowo doświadczonych z prośbą o komentarz/-e na bazie własnych doświadczeń... Za każde wielkie słowo dzięki!
W ostatnich 2 latach często rehabilitacja+ rózne zabiegi fizjo + akupunktura + krio + sporo ćwiczeń reha - bez widocznej poprawy. ..Teraz sporo ćwiczeń wzmacniających mięśnie karku i grzbietu pod kontrolą dobrych rehabiltantów ... Rehabilitanci i neurolog radzą czekać...... Oczywiście wiem , ze to ja decyduję, ale za każde słowo będę bardzo wdzięczny
Pozdrawiam serdecznie wszystkich ...
Tad60 ( M60 to moja kategoria wiekowa... trochę biegam...)
gość
25-02-2017, 18:10:02

zmień tryb życia i nie przejmuj się, brak objawów ubytkowych, które są wskazaniem do operacji, chyba że leczysz rezonans, masz czas na decyzje
Wtajemniczona
25-02-2017, 18:48:10

Gość z 14:19 wklejam ci wypowiedź szyjki halinki z mielopatią to tak żeby poważnie podejść do zdrowia.
dziekuję......Niby staram się być pozytywną...myśleć pozytwywnie..Niby..Chwilami mam straszne doły(..Pytasz kiedy maiłam udar mózgu?...teraz w kwietniu minie 4 lata.Byłam sparaliżowana prawa strona..kłopoty z mówieniem..usta wykrzywione.I wypuścili mnie ze szpitala bez stwierdzenia przyczyny!!!!!...Rezonans głowy nic nie wykazał..a kręg.szyjny tylko prześwietlili..i były już wielkie zmiany dyskopatyczne!..Ale po co się nimi przejmować?.. Przez te prawie 4 lata chodziłam od lekarza do lekarza..Nikt nic nie widział..Babie w d.... kołki łamać..co ona chce!!? No i przyszło porażenie 4kończynowe...neurolgia..no i Mielopatia szyjna.To tak w skrócie...
Dzisiaj jestem po kontrolnej wizycie u neurologa..po 6 tyg. op I operacji (miała być następna...no i znowu dół.. Operacja dała widoczne efekty... ale już jest nieodwracalne porażenie wszystkich nerwów obwodowych.Drętwienie nadal rąk..zaburzenia równowagi..zaburzenia czucia."pogadałabym" z Tobą.
Podam mój adres...jak będziesz miała ochotę..to czekam)) z wielką radością...pogadam...
halszka784@gmail.com
Pozdrawiam Najserdeczniej wszystkie szyjki)
Halina....
Życzę zdrowia!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: