Dziękuję VOLVOVA za informacje o które prosiłam Brakuje mi czasu i cierpliwości aby szukać w internecie sama W opisie RM miałam taki zwrot i nie bardzo wiedziałam o co chodzi Pozdrawiam Bogda
Gość 2017-02-25 14:04:27
Witam serdecznie,
szukam osób po operacji k.szyjnego w Krakowie - Szpital Wojskowy , Focha, Botaniczna , Rydygier i wszystkich innych szyjkowo doświadczonych z prośbą o komentarz/-e na bazie własnych doświadczeń... Za każde słowo wielkie dzięki!
Generalnie mam bezwzględne wskazanie do pilnego zabiegu .... Z opisu MRI cechu mielopatii, wg neurochirurgów ciężka mielopatia, kanał kręgowy zwężony do 6,3 mm, sygnał rdzenia niejednorodny , znaczna protruzja c5/c6 i c6/c7 ,etc., jak napisał fachowiec neurochirurg/neuroortopeda..zaniechanie zabiegu doprowadzi na pewno do ciężkich ubytków neurologicznych... Przy czym 2 tygodnie temu fachowiec neurolog w dokładnym badaniu żadnych ubytków neuro nie wykrył...
Objawy to póki co ( a początek dolegliwości jakieś 4 lat temu i do dzisiaj bez znaczniejszego nasilenia..) : nadwrażliwość skóry lewej dłoni połączona z bólami w obrębie tejże dłoni o różnym natężeniu, ale raczej łagodnymi ( do "wytrrzymania"), drętwienie / mrowienie samych opuszków trzech palców, czasem mrowienie całych palców, dłoń w pełni sprawna , może nieco słabsza... Środków p/bólowych nie muszę zażywać , śpię OK, da się z tym żyć...aczkolwiek perspektywa przerażająca..stąd zabieg.
W ostatnich 2 latach często rehabilitacja+ rózne zabiegi fizjo + akupunktura + krio + sporo ćwiczeń reha - bez widocznej poprawy. ..Teraz sporo ćwiczeń wzmacniających mięśnie karku i grzbietu pod kontrolą dobrych rehabiltantów ... Rehabilitanci i neurolog radzą czekać...... Oczywiście wiem , ze to ja decyduję ale za każde słowo będę bardzo wdzięczny Pozdrawiam serdecznie wszystkich ... Tad60 ( M60 to moja kategoria wiekowa... trochę biegam...)
Gość 2017-02-25 14:04:27
Witam serdecznie,
szukam osób po operacji k.szyjnego w Krakowie - Szpital Wojskowy , Focha, Botaniczna , Rydygier i wszystkich innych szyjkowo doświadczonych z prośbą o komentarz/-e na bazie własnych doświadczeń... Za każde wielkie słowo dzięki!
Generalnie mam bezwzględne wskazanie do pilnego zabiegu .... Z opisu MRI cechu mielopatii, wg neurochirurgów ciężka mielopatia, kanał kręgowy zwężony do 6,3 mm, sygnał rdzenia niejednorodny , znaczna protruzja c5/c6 i c6/c7 ,etc., jak napisał fachowiec neurochirurg/neuroortopeda..zaniechanie zabiegu doprowadzi na pewno do ciężkich ubytków neurologicznych... Przy czym 2 tygodnie temu fachowiec neurolog w dokładnym badaniu żadnych ubytków neuro nie wykrył...
Objawy to póki co ( a początek dolegliwości jakieś 4 lat temu i do dzisiaj bez znaczniejszego nasilenia..) : nadwrażliwość skóry lewej dłoni połączona z bólami w obrębie tejże dłoni o różnym natężeniu, ale raczej łagodnymi ( do "wytrrzymania"), drętwienie / mrowienie samych opuszków trzech palców, czasem mrowienie całych palców, dłoń w pełni sprawna , może nieco słabsza... Środków p/bólowych nie muszę zażywać , śpię OK, da się z tym żyć...aczkolwiek perspektywa przerażająca..stąd zabieg.
W ostatnich 2 latach często rehabilitacja+ rózne zabiegi fizjo + akupunktura + krio + sporo ćwiczeń reha - bez widocznej poprawy. ..Teraz sporo ćwiczeń wzmacniających mięśnie karku i grzbietu pod kontrolą dobrych rehabiltantów ... Rehabilitanci i neurolog radzą czekać...... Oczywiście wiem , ze to ja decyduję, ale za każde słowo będę bardzo wdzięczny
Pozdrawiam serdecznie wszystkich ...
Tad60 ( M60 to moja kategoria wiekowa... trochę biegam...)
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.