Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
19-05-2014, 07:29:31

Dzień dobry WSZYSTKIM przed i po a i w trakcie.Wrócilem ze Szczecina u zony idzie po malo ku lepszemu jeszcze 5-6 tyg radio.Teraz nadrabiam tych kilka dni.Za 3-4 miesiące mam kontrole mojego peryskopu......Czuję sie bardzo dobrze.Z obserwacji dzieci wynika ,że ruszam glowa jak cos opowiadam jak przed operacja ,a to cieszy.Pawik coś mi się wydaje że u ciebie to może być odwrotnie-to lekarz może być trudny w kontaktach ,a nie ty-ta opcja może być prawdziwa......
Dino znasz to ;Obiecanki cacanki; Wiesz kiedy mój operator zaczoł temat powrotu do pracy na przelomie 4-5 miesiąca.
Wcześniej temat urywał i proponowal mi sie skupic na zdrowiu....niemniej skoro ten twój tak mówi może i tak być...
..Stokrotka Kamień pomorski -to taka sobie baza zabiegowa.Male miasteczko z organami w kosciele
znajoma tam byla nie bylo szału.....
Śrubki świete słowa pogodzić sie z naszymi ograniczeniami dnia codziennego-albo zatrudnić-"Niezbednego Jana"..
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
19-05-2014, 07:34:37

zapomniał bym Asiagsz to jest norma u neurochirurgow.On zrobil swoje operacja sie udala implanty na miejscu......i co my chcemy jeszcze od biednego żuczka co jeszcze...Najlepiej jak bysmy dali mu spokój i to świety.......i schowali sie tam z kąd przyszliśmy.......piotr.....ale....ale.....jest FORUM....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
19-05-2014, 09:11:43

Piotrek, trzymam kciuki za twoją żone, niech przyjmuje duże dawki wit. C dużo o tym czytałam...
co do Kamienia Pomorskiego, wyboru nie było, albo ten kamień w sierpniu albo na koniec sierpnia bodajże 28 Dźwinówek albo w pażdzierniku Kołobrzeg, wolałabym kołobrzeg ale w październiku to u mnie najwięcej pracy w pracy, i zamknąć firmy nie mogę...no cóż, pocieszam się tylko tym że w sumie blisko do morza coś z 8 km i ze 40 do Międzyzdroi, Nie znam tamtego wybrzeża w ogóle to będę miała okazję zwiedzić okolicę. Organy w kościele raczej mnie nie interesują...
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Początkująca
19-05-2014, 09:33:34

Witam wszystkie szyjki. Na szczęście kochana aura ma się ku lepszemu.....
Trochę mnie tu nie było. Ale nadrobiłam zaległości i przeczytałam wszystkie wpisy.
Piotrze cieszę się, że u Twojej żony powolutku ale sprawy nabierają pozytywnego obrotu.
Zosiu - z całego serca życzę Ci:
Zdrowia - które jest ważniejsze od wszelkich dóbr,
Ludzi - życzliwych dookoła,
Miłości i wiary - która pozwala przetrwać najgorsze dni,
Chwili czasu - dla siebie i dla rodziny
oraz szczęścia - które dla każdego znaczy coś innego…
strasznie przepraszam, za opóźnienie ale podobno świętuje się tydzień przed i po.
Ostatnio miałam trochę gorszych dni (może to przez złe samopoczucie a może tez dopadł mnie kryzys wieku średniego - bo pojawiła się 4 z przodu) - i unikałam forum - nie chcę, żeby mój kiepski nastrój dodatkowo wpływał jeszcze na innych.
Na początku maja miałam kontrolę u swojego operatora po 3 miesiącach. Po wizycie i chyba też w związku z uwolnieniem się od kołnierza - poczułam się taka lekka i ogarnął mnie hura optymizm. Do tego stopnia, że byłam pewna, że z dniem skończenia zwolnienia tj. 20 maja wracam do pracy. Ale ostatnie dni zasiały we mnie wątpliwości....
Dodatkowo ze względów technicznych nie mogę poradzić się swojego operatora, a poza tym to co nagle po 2 tygodniach zmieniłam zdanie??? W pracy zaczynają się niecierpliwić .....no i i stoję przed poważnym dylematem : wrócić czy jeszcze nie
Pozdrowionka dla wszystkich
1 luty 2014 - operacja C5/6 i C6/7 Implanty Peek Rabea
Początkująca
19-05-2014, 11:17:40

Witam Bardzo Cieplutko !!! Jestem już po 10 zabiegach krioterapii i prądów tens, nie widzę różnicy, ale spełniłam obowiązek.Miałam jedno spotkanie z masażystą, bardzo bólowe,jutro drugie, ale niestety z innym!!Wszyscy cenią się niesamowicie !!Z NFZ termin na rehabilitacje mam 02.02.1015r. a co mi tam poczekam, trzeba skorzystać :) Czuje dziwne "wibracje","prądy" w nogach, coraz częściej i nie wiem co to może być :( Martwi mnie to !! Pozdrawiam Wszystkich !!A i standardowo BOLI !!
Początkująca
19-05-2014, 12:10:01

Witam ślicznie :D pojutrze czeka mnie wizyta kontrolna po operacji, jestem strasznie ciekawa co mi lekarz powie^^ mam nadzieje ze bedzie ok. Martwi mnie troche to ze rano budze sie z obolalymi miesniami przy kregoslupie i czasem mi reka mrowieje, no i piecze w okolicy barku:/
Mam do Was moje złotki takie pytanko czy Wam tez czasem cos strzleli z kregoslupie szyjnym po operacji bo mialam juz tak dwa razy w ciagu ostatniego tygodnia, moze to przez kolnierz mam taki miekki z gąbki:D a od operacji wlasnie idzie drugi tydzien :D Pozdrawiam Was cieplutko wieziona poki co w domku :D
Forumowicz
19-05-2014, 13:53:55

taksebiegam Takie strzelanie prawie każdy człowiek ma jest to spowodowane napowietrzeniem stawów i przy poruszeniu następuje taki strzał.
http://safe-sport.pl/czym-jest-strzelanie-z-kregoslupa/
ks Janusz
Początkująca
19-05-2014, 15:50:18

Taksebiegam Jestem prawie 5 tygodni PO i na początku też miałam miękki kołnierz, ale jeszcze przed wyjściem ze szpitala poradzono mi aby mąż kupił kołnierz Filadelfię sztywny (są różne rozmiary-w sklepie dali dwa do przymiarki )
Czuję się jak robokop obłożony deskami, ale jest względnie bezpiecznie. Ostatnio nic nie pisałam, bo byłam zbyt pewna siebie i po jakiejś robótce dopadły mnie mocniejsze bóle.
Pozdrawiam wszystkie szyjki
szeklunia
Kwiecień 2014 - Disecktomia C5/C6 i C6/C7 oraz Acif C5/6 i C6/7.
Początkująca
19-05-2014, 15:55:19

Betty
Jak się czujesz po rehabilitacji? Jak możesz to napisz jakie zabiegi Ci zaproponował lekarz rehabilitacji. Dopiero 30 maja mam prześwietlenie i okaże się czy wszystko ładnie się zrosło.A później zabiegi, zabiegi... Do pracy się nie śpieszę, zwłaszcza, że dr neurolog cały czas podkreśla, że miałam robione 2 poziomy.
pozdrawiam
szeklunia
Kwiecień 2014 - Disecktomia C5/C6 i C6/C7 oraz Acif C5/6 i C6/7.
Początkująca
19-05-2014, 16:22:31

Teraz już jestem spokojniejsza z tym strzelaniem :D Dzięki Zanzibar
Szeklunia nad zmiana kolnierza pomysle, bo w tym jakoś pewnie to ja się nie czuje a ten wyglada porządniej
Ja wczoraj przyszalałam i obcielam koleżance włosy a dziś cierpię
Buziaki

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama: