Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
20-02-2014, 12:10:25

Witam Wszystkie PERYSKOPKI na wyspie pięknie świeci słońce no i samopoczucie -bardzo dobre.U żony też zaczyna być lepiej.458 dzień jestem po.Jeżdżę rowerem bez problemu 'z głową na karku'-jak to slusznie zauwazył Janusz.Udzwig coraz lepszy w granicach zdrowego rozsadku na dwie ręce.Teraz to ja pracuje za dwoje no i zakupy to moja dzialka.Wracam do pełnych obrotów przed operacją a w głowie nasze ABC.No i gra gitara.Bognaj myślę jak ty o Irku moze jednak się odezwie tak z czystej ludzkiej życzliwości-......
Milego dnia bez bólu i zmartwień.ach bym zapomniał dobrze że piszesz CYT,sporo osób wcześniej pisało a teraz cisza.Może choć skreslą kilka słów to im bedzie lzej,a nam rażniej.....piotr......
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
gość
20-02-2014, 12:22:39

Renatko masz rację zawsze powtarzam, że każdy ciągnie w swoją stronę to normalne, piszemy o tym co nam pomaga lub nie, myślę, że Cię rozumiemy...Fachową wiedzę wiadomo kto tu ma ;)
Janusz no nie wiem....to czemu mi tyle nie wolno
Dobra prywata na bok ;)
A ma ktoś z Was chore stawy międzykręgowe, takie ktore trzeba operacyjnie ustabilizować??? Ma ktoś w ogóle chore stawy albo wie co z tym zrobić, albo natknął się w literaturze??? Moja blokada przestaje działać i zaczyna boleć...staw C4- C5....HELP!!!
Piotr dmuchnij tym słońcem w pomorskie
Początkująca
20-02-2014, 12:30:25

Jesteśmy Bogna, jesteśmy
Wprawdzie z pracy zaglądam i podczytuję, ale listę obecności na forum podpisuję (ale se rymłam)
Dobrze, że się jakoś trzymamy... i na zdrowiu i na duchu.. no i na forum!
Też brakuje mi Irkowych wpisów z kawałami, było raźniej w tych smętnych, bólowych chwilach i dołkach psychicznych kiedy coś nam doskwierało i dokuczało. Przynajmniej w tych "oficjalnych" i merytorycznych wpisach były jakieś chwile oddechu i odpoczynku od stresu i spiętych mięśni oraz myśli skupionych na byle jakim samopoczuciu.
Jeżeli zdarzają nam się te lepsze chwile, to myślę, że warto się nimi też podzielić na forum chociażby luźnym, pozytywnym i dowcipnym wpisem, który rozładuje stres niejednego obolałego, smutnego czytającego to forum.
Też się cieszę, że jesteście i wspieracie nasze stare, obolałe kości. Tak trzymać!
Pozdrawiam słonecznie
anTosia
gość
20-02-2014, 13:06:51

Słońce świeci , idzie wiosna i wszystko staje się jakby łatwiejsze Piotrek dmuchnął tym słońcem tak, że całe zachodniopomorskie zalało :D A do tego jeszcze moja wnusia przyjechała ze Szczecina na ferie :) TO jak plasterek na moje obolałe miejsca :)
Wtajemniczona
20-02-2014, 14:34:13

Pawiku,
chore stawy międzykręgowe są wynikiem procesu zwyrodnieniowego kręgosłupa, ale to pewnie wiesz. Niestety bardzo często ból stawów towarzyszy istniejącej niestabilności, albo kręgozmykowi, jest to więc jakby następstwo choroby dyskowej danego poziomu. Jeżeli doszło do zaburzenia stabilności danego poziomu to mogą odezwać się właśnie stawy. Leczenie jest najczęściej zachowawcze, NLPZ, fizykoterapia, fizjoterapia,potem blokady sterydowe dostawowe. Niestety wraz z postępem procesów zwyrodnieniowych może dochodzić do pociągania korzeni nerwowych opuszczających kanał kręgowy, wywołując zwiększenie dolegliwości bólowych, drętwienie i osłabienie kończyn. W takiej sytuacji należy rozważyć zastosowanie leczenia operacyjnego ( i tu chyba zakłada się na wyrostki stawowe tzw. retraktory, które odsuwają je od siebie). Tyle mojej wiedzy zasłyszanej od neuro, mam niestabilność na 3 poziomach i ten ból znam.
Z mojego osobistego doświadczenia: ból można złagodzić ciepłem (okłady, solux, termofor, gorący piaseczek na plaży ewentualnie nagrzana sól w płóciennym woreczku :))
A tak w ogóle ,czy wiecie, że strefie podzwrotnikowej Afryki, Australii ludzie z chorymi stawami czują się najlepiej. Tak, że kochani emigracja na pustynię, to jest to. Tam będziemy czuć się lepiej. Od jutra ogłaszam zapisy na wyjazd :)
hi hi hi
)
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Forumowicz
20-02-2014, 19:21:15

To ja się zapisuje na tę terapię byle trwała długo i obym nie był pożywieniem dla pająków zgadzam się na pożarcie przez lwa
Pewna para w średnim wieku z północnej części USA, zatęskniła w środku mroźnej zimy do ciepła i zdecydowała się pojechać na dół, na Florydę i mieszkać w hotelu, w którym spędziła noc poślubną 20 lat wcześniej.
Mąż miał dłuższy urlop i pojechał o dzień wcześniej.
Po zameldowaniu się w recepcji odkrył, że w pokoju jest komputer i postanowił wysłać maila do żony.
Niestety omylił się o jedną literę.
Mail znalazł się w ten sposób w Houston u wdowy po pastorze, która wróciła właśnie do domu z pogrzebu męża i chciała sprawdzić, czy w poczcie elektronicznej są jakieś kondolencje od rodziny i przyjaciół.
Jej syn znalazł ją zemdloną przed komputerem i przeczytał na ekranie: Do: Moja ukochana żona
Temat: Jestem już na miejscu.
- Wiem, że jesteś zdziwiona otrzymaniem wiadomości ode mnie. Teraz mają tu komputery i wolno wysłać maila do najbliższych. Właśnie zameldowałem się. Wszystko jest przygotowane na twoje przybycie jutro. Cieszę się na spotkanie. Mam nadzieję, że twoja podróż będzie równie bezproblemowa, jak moja.
PS: Tu na dole jest naprawdę gorąco.
ks Janusz
Początkująca
20-02-2014, 19:36:13

, biedaczka ciekawe z jakiego powodu zemdlala , przerażona listem za światów czy tym , ze jutro odejdzie dobre , usmialam sie niezle . A mnie męczy ..... Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę przespanej nocy
gość
20-02-2014, 20:06:12

beti a może tym, że tu na dole jest naprawdę gorąco...jako żona pastora myślała że mąż jest w górze ;)
Aniu w zasadzie nie wiem...temat stawów zgłębiam od około m-ca kiedy to sie o nich dowiedziałam...Z uwagi na to, że objawy były duże, a wiadomo jak długo leczę się zachowawczo podano mi sterydy do tegoż stawu...ulga po dobie okropnego bólu była ok 4 tyg. wszystko wraca :( byłam na kontroli, operator powiedział staw do stabilizacji...Ja nie mam zmian zwyrodnieniowych na tym poziomie ani dyskopatii...hym...no i w tym wieku? może są inne powody niż "zużycie"? Dostałam skierowanie na prześwietlenie skośne na otwory międzykręgowe, podobno wtedy widać uciśnięte korzenie...no ciekawe...a na skierowaniu pisze stenoza C4- C5, a ja tam nie mam dyskopatii...tyle się uczę i dalej nie wiem o co chodzi?
Dopisuje się do listy oczywiście ale z dwunożnym biegającym dobytkiem x3
Forumowicz
20-02-2014, 20:09:37

Do właściciela domku z ogródkiem przybiega rozpromieniony sąsiad:
- Czy możesz pożyczyć mi dwa wiadra wody?
- Oczywiście, ale przecież Ty masz własną studnię.
- Tak oczywiście ale do niej wpadła teściowa i woda sięga jej tylko do brody.
To na dobranoc dzisiaj własnie miałem odwiedziny
ks Janusz
Początkująca
20-02-2014, 20:27:44

zanzibar 2014-02-20 20:21:15 To ja się zapisuje na tę terapię byle trwała długo i obym nie był pożywieniem dla pająków zgadzam się na pożarcie przez lwa
-------------------------
Idą trzy dziewczyny przez pustynię: blondynka, brunetka i szatynka.
W pewnym momencie brunetka zauważa lwa bierze piasek i sypnęła mu w oko.
Po chwili szatynka też zauważa lwa bierze piasek i sypnęła mu w oko.
Za chwilkę biegnie całe stado szatynka i brunetka zauważają drzewo i wdrapują się na nie i mówią:
- Ej blondynka ratuj się właź na drzewo
- Ja nie sypałam!
-----------------------------
Szpital dla anemików:
-Siostro, pająk!
-Co, pająk?!
-Rękę wykręca i pod łóżko wciąga...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: