Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
26-02-2013, 11:34:03

Witam Peryskopki .Wyszedłem z wanny samopoczuce jak najbardziej b.dobre,szyja ma zakres 180 stopni ruchu mysle .że będzie teraz coraz lepiej.To, że po zakończeniu leczenia dostane dokument od operatora wiem.To,że mam zgłosić sie do lekarza zakładowego to tez wiem ,a gdzie jest lekarz medycyny pracy-cz tez musze do niego?-tego niewiem.Poza tym może uda mi sie dostać na trzecia sesje zabiegów-muszę spróbować. Pozdrawiam WSZYSTKICH BOLESNYCH.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
26-02-2013, 11:37:12

Dziękuję Stokrotko,
operacje tzw komercyjne w naszym szpitalu są ogólnie dostępne - operuje lekarz, który leczy daną osobe, koszt 8 tys. i czeka się do dwóch tyg. - a nie do dwóch lat - jak mi powiedziano kiedy się zapisywałam rzez NFZ
Deyzja o sanatorium zgodna z sugestią i za zgodą moich lekarzy - neurologa i neurochirurga
Każdy przypadek jest inny, każdy organizm jest inny. Im dalej sięgam wstecz co do rad dawanych mnie na tym forum ale także dużo wcześniej innym, widzę jak bardzo sa one rózne: operowac nie rehabilitowac, rehabilitowac robiąc to w granicach rozsądku bo operacja to ostatecznosc, rehabilitowac ogólnie czekając na operację...wynika to z doświadzceń wielu ludzi, częśc historii łączy wspólny mianownik, z wielu doswiadczeń cennych można czerpac, zamiast uczyc się na swoich błedach i to jest wartośc przeogromna, za którą wszystkim dzielącym się swoim doświadczeniem należą się wielkie podziękowania.
Zawsze jednak to jest własna decyzja człowieka, im mniej będzie oparta na emocjach a bardziej zracjonalizowana, tym myślę lepiej, co niniejszym czynie

Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Ela
Wtajemniczona
26-02-2013, 11:52:45

Piotrze - mi kadrowa mowila ze jak neurochirurg wystawi zaswiadczenie ze moge wrocic do pracy to mam sie zglosic do niej najlepiej przed zakonczeniem zwolnienia, zeby byla ciaglosc. Ona mowila ze umowi mnie od lekarza medycyny pracy z ktorym mamy umowe i tam mnie zbadaja i stwierdza czy sie nadaje czy tez nie.
Ela - ilu ludzi, tyle opinii i nie wazne czy chodzi o operacje czy o kolor wlosow:) Taki to urok czlowieka ze wyraza swoje zdanie a Ty jako osoba zainteresowana mozesz wysluchac a decyzja i tak zawsze jest TWOJA.
Ja nie zaluje operacji, minus taki ze nie dochodze tak szybko do sprawnosci jak Piotrek, ale nie jest zle.
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
gość
26-02-2013, 12:44:24

witam.
Elba fakt trudno ocenić innym co w danym przypadku własciwe bo kazdy inny... mnie rehabilitacji jakiejkolwiek zabroniono od razu dr. Łątka jęknął i powiedział ze sie dziwi ze na własnych nogach przyszłam jak moje wyniki zobaczył. Na dzień dzisiejszy zrobienie czegokolwiek okupuję wielogodzinnym bólem a i nic nie robiąc wesoło nie jest ręce a teraz i nogi odmawiaja posłuszeństwa.
Ale szyjki kochane.... własnie dzwonili ze szpitala....18 marca godz 9 rano mam się stawic na oddziale :D juuuupiii operacja 19 marca
tak ze wreszcie do przodu :D
agachrab???? u ciebie jak???? bo moze faktycznie razem tam będziemy :)
Wtajemniczona
26-02-2013, 13:02:03

Niestety Kasiu do mnie nie zadzwonili
Nie mogę się do szpitala dodzwonić. Spróbuję jutro.
gość
26-02-2013, 13:04:42

próbuj ja dzwoniłam o 10 i powiedziała mi sekretarka ze mam 10 marca pytaać a za godzine dzwonili z oddziału bezpośrednio
jak coś to dam ci numer na pw
Wtajemniczona
26-02-2013, 13:21:33

Kasiu, dodzwoniłam się wreszcie. Dowiedziałam się tylko, że juz wszystko ruszylo, są implanty i lada moment będą wyznaczane terminu. Powiedziałam więc, że znajoma ma już termin wyznaczony. Sekretarka na to, abym zadzwoniła w czwartek przed 8 rano i spróbuje się czegoś dowiedzieć. Powiedziała mi, że o terminach decyduje ordynator i muszę czekać na telefon od niego. Czy ty Kasiu miałaś telefon bezpośrednio od dr Łątki?
Ja na dzień dzisiejszy jestem podłamana. Boję się, że mnie znowu wyautują na odległy termin
Wtajemniczona
26-02-2013, 13:52:56

Kasia - gratulacje, mam nadzieje ze to ostateczny termin.
Aga - spokojnie, nie ma cos sie denerwować, zadzwonili do Kasi to i do Ciebie sie odezwa na pewno.
Ja tak samo czekam na tel, ale na rezonans. Bo lekarz moj kladzie do szpitala i robi rezonans kontrolny od reki, zamiast czekac po kilka miesiecy. Ma wtedy od razu wynik i widzi czy wszystko ok.
Mam nadzieje ze sie doczekam i ze bedzie wszystko w porzadku, a potem powrot do pracy. Do konca 182 dni zostało mi 55 dni mam nadzieje ze sie wyrobie bo nawet nie skladam papierów na zasilek rehabilitacyjny.
Pozdrawiam
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
gość
26-02-2013, 14:01:39

agachrab
Kasiu, dodzwoniłam się wreszcie. Dowiedziałam się tylko, że juz wszystko ruszylo, są implanty i lada moment będą wyznaczane terminu. Powiedziałam więc, że znajoma ma już termin wyznaczony. Sekretarka na to, abym zadzwoniła w czwartek przed 8 rano i spróbuje się czegoś dowiedzieć. Powiedziała mi, że o terminach decyduje ordynator i muszę czekać na telefon od niego. Czy ty Kasiu miałaś telefon bezpośrednio od dr Łątki?
Ja na dzień dzisiejszy jestem podłamana. Boję się, że mnie znowu wyautują na odległy termin
aga nie wiem kto dzwonił bo akurat na mojego męża padło a chlopy to takie( bez obrazy szyjki męskiego rodzaju) że powiedział aha to dziekuje i sie rozłączył :D
dzwoniłam tam zaraz sam to dowiedzałm się tylko ze mam na czczo sie stawić i tyle może ale mężczyzna dzwonił tak że licho wie
Wtajemniczona
26-02-2013, 15:04:22

Ela
operacje tzw komercyjne w naszym szpitalu są ogólnie dostępne - operuje lekarz, który leczy daną osobe, koszt 8 tys. i czeka się do dwóch tyg. - a nie do dwóch lat - jak mi powiedziano kiedy się zapisywałam rzez NFZ
Elu napisz napisz o tych operacjach .Gdzie są dostepne , w jakim szpitalu , jak to załatwić .Jestem zainteresowana bo mi się pogarsza i już za długo zwlekałam ( priv lidia49@op.pl )
Karolina

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: