Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
21-12-2011, 17:35:34

poczekaj zaraz ci wszystko przepiszę z orzeczeń tylko je poszukam....
Forumowiczka
21-12-2011, 17:45:21

już mam:
- Leczenie szpitalne spowodowane chorobą: 850 zł (za 17 dni – pisałam wam, że byłam tydzień po operacji aż do zdjęcia szwów a przedtem wypadałam z kolejki bo wciąż w nocy przywozili jakieś „głowy” na cito). Suma ubezpieczenia 10 000 zl
- rekonwalescencja 650 zł (26 dni - to chorobowe poszpitalne to pierwsze zaraz po operacji, suma ubezpieczenia 10 000 zł)
- operacje chirurgiczne 2000zł (uznane 50% z sumy ubezpieczenia 4 000 zł)
- bezgotówkowy odbiór produktów w wybranych aptekach, o wartości 200zł, karta PZU.
Pamiętaj tylko, że to jest ubezpieczenie zbiorowe z zakładu pracy, gdzie można trochę negocjować warunki. sam nie dostaniesz takich samych jak w ubezpieczeniu zbiorowym.
Nawiasem mówiąc, jak mi to wszystko przyszło to dzwoniłam do naszych kadr, żeby im podziękować, że dobrze o nas walczyli (warunki negocjowała kobitka z kadr)
Asia
Forumowicz
21-12-2011, 19:46:41

Aha to rozumie dlaczego tak dużo za pobyt w szpitalu.
Wiem że przy zbiorowym są ciut inne zasady bo mam kilkunastu pracowników ubezpieczonych.
Dlaczego trzymali cię w szpitalu aż do zdjęcia szwów czyli pewnie 7 dni.??
Kurde człowiek mądry po szkodzie jak zawsze zresztą
Forumowiczka
21-12-2011, 20:50:56

Takie zasady obowiązywały wszystkie Szyjki. nie wiem dlaczego, ponoć czasem przestawianie się odcinka piersiowego, które następuje kilka dni po operacji jest bardzo dokuczliwe i może przypominać zawał serca. W każdym razie, u nas nie było możliwości wyjścia przed zdjęciem szwów. Przy okazji też nas pilnowali co robimy i czy stosujemy się do zaleceń :). No i 3 dni był podawany antybiotyk do wenflonu, tez wszystkim szyjkom. Potem tez nas pilnowali czy temperatura jest w normie, no i codziennie była kontrola rany..
Myślę, że po prostu taka opieka pooperacyjna jest sensowna a wypisy ze szpitala 2 dni Po to efekt nacisków NFZ na oszczędności. Może mieli też więcej łóżek i mogli sobie na to pozwolić? nie mam pojęcia ale jestem zadowolona, że byłam ten tydzień.
Forumowicz
21-12-2011, 20:57:12

buraczek 2011-12-21 21:50:56 ponoć czasem przestawianie się odcinka piersiowego, które następuje kilka dni po operacji jest bardzo dokuczliwe i może przypominać zawał serca.
że co ?? ??
Forumowiczka
21-12-2011, 21:05:25

oj ty niedowiarku :)
bóle pochodzące z odcinka piersiowego są takie opasające, idą po linii żeber. jak są z wyższych dysków to może się wydawać, że to ucisk i kłucie od serca. część pacjentów ma takie dolegliwości, jeden gość "pan Szyjek" nawet nieźle panikował dopóki mu tego nie wytłumaczyli. A odcinek piersiowy i potem lędźwiowy po operacji szyi się trochę przestawiają. Moja koleżanka miała już kilkanaście lat implant w lędźwiowym, który przestał bolec a po operacji szyi zaczął na nowo.
jak siedzisz w szpitalu 17 dni to dużo możesz się dowiedzieć :)
Forumowicz
21-12-2011, 21:11:42

buraczek 2011-12-21 22:05:25 oj ty niedowiarku :)
jak siedzisz w szpitalu 17 dni to dużo możesz się dowiedzieć :)
dlatego się tam nie wybieram
i przestaje czytać forum bo się do grobu zapędzę :)
Forumowiczka
21-12-2011, 21:22:14

a zaczęło się od PZU......
czyli to PZU cię do grobu wpędzi
gość
21-12-2011, 22:02:21

Witam , znowu wracam do rehabilitacji , jestem po rozmowie z pania doktor i powiedziała , że nie widzi takowej potrzeby ,jestem 3 miesiące po operacji implant sztywny , narazie jest niezle ale mam w planie narty za miesiąc i sam nie wiem co z tym fantem zrobić. Ostatni postraszono mnie że za 4 lata bedzie znowu dysk następny do roboty , wiem , że dużo zależy odemnie jak bede postepował co wy na to ?
Forumowiczka
21-12-2011, 22:23:10

Trudno doradzic to jak wrozenie z fusow. Moze byc tak, ze jak bedziesz sie oszczedzal to zatrzymasz postep dyskopatii a moze nie zatrzymasz i bedziesz zalowal ograniczen. Musisz chyba sam zdecydowac.
Niezbyt pocieszajace. .....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: