Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29015)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
27-10-2022, 07:16:31

Witam ponownie.
Może ktoś z doświadczeniami w temacie kręgosłupa szyjnego coś na temat mijego wyniku. Martwi mnie najbardziej to, że mam poważne zaburzenia wzroku kiedy np leżę na wznak lub kiedy siedzę i odchylam głowę do tyłu. Nawet po zmianie pozycji przez kilkanaście minut wzrok dochodzi do ostrości. Ktoś tak z was tak miał? Neurolog zaleciła rehabilitację. Bóle głowy non stop prawie. Czyżby to nie kręgosłup dawał te objawy? 33Na poziomach C2/C3, C3/C4 i C4/C5 ogniskowe tylno-centralne uwypuklenia krążków międzykręgowych częściowo zwężają
przedrdzeniową rezerwę płynową bez modelowania, zmiany sygnału rdzenia kręgowego, otwory międzykręgowe prawidłowej
szerokości.
Na poziomach C5/C6 i C6/C7 na szerokiej podstawie tylno-boczne uwypuklenia krążków międzykręgowych częściowo zwężają
przedrdzeniową rezerwę płynową bez modelowania, zmiany sygnału rdzenia kręgowego, otwory międzykręgowe prawidłowej
szerokości.
Dehydratacja krążków międzykręgowych C2/C3, C3/C4, C4/C5, C5/C6 i C6/C7
Spłycenie lordozy szyjnej.
Prawidłowa wysokość i sygnał trzonów kręgów szyjnych.
Rdzeń kręgowy w odcinku szyjnym bez zmian ogniskowych i obrzęku.
Judyta
gość
27-10-2022, 14:50:45

Witam.Miałam tak samo,oczy, ból w kregosłupie piersiowym nie do wytrzymania,spałam na fotelu. Drętwienie rąk,ból głowy. Jestem 3 miesiące po operacji. Operacja rozległa.
gość
27-10-2022, 19:55:46

Witam, jestem po operacji 8tyg dyskopatii szyjnej odcinka C6-C-7 z modelowaniem rdzenia kręgowego.
Nie mialam objawów bólowych tylko niedowład prawej kończyny dolnej.
Pierwsze 2 tyg po operacji było wszystko Ok ale później zaczęłam mieć wzmożone napięcia mięśniowe w pachwinie i sztywność w klatce piersiowej w barku i szyi. Nie mogę złapać równowagi . Chodzę o kulach. Czy ktoś miał po operacji spięcia organizmu?
gość
29-10-2022, 07:13:58

A ja myślałam, że ze mną coś nie tak po operacji.Jestem 3 miesiące po operacji a to forum , to wielka encyklopedia.Nareszcie znalazłam odpowiedzi na moje pytania. O spanie, leżenie ,poduszkę I bóle szyi,guli po śrubach w gardle po operacji kręgosłupa szyjnego. Gosia
gość
29-10-2022, 07:38:02

Witam. Również jestem po operacji kręgosłupa szyjnego. Czy Was także bolały ramiona, szczególnie po nocy?
Początkująca
29-10-2022, 11:56:04

Ja jestem 9 tygodni po i bóle ramion i barków zdarzają się, u mnie szczególnie gdy jestem zmęczona i po nocy również. Czasem pobolewa kark, podobno rehabilitacja pomaga, niestety splot wydarzeń życiowych spowodował, że do tej pory brakło mi czasu na rehabilitację, może za jakieś 2 tygodnie.
gość
30-10-2022, 06:23:05

U mnie jest 5,5 mca po operacji. Wracam do pracy. Do 4 mcy bólowo było kiepsko aczkolwiek pomalutku dolegliwości się wycofywały. Jak minęło 5mcy zdecydowana poprawa. Ból prawego barku,ramienia zmniejszył się, kark też już prawie nie boli, ból do łopatki prawej ustąpił. Przypomnę, że operację miałam z uwagi na ucisk na lewą stronę. Ćwiczę, jeżdżę na rowerze stacjonarnym, wykonuję ćwiczenia obręczy barkowej, na macie. Od miesiąca jeżdżę samochodem. Głową skręcam już w większym zakresie, jednakże przy bardziej skomplikowanych manewrach muszę włożyć więcej wysiłku, żeby spojrzej w lewo albo w prawo. Do tyłu też już próbowałam i jest ok. Więc uznaję, przynajmniej w moim przypadku, że 6 mcy po operacji,żeby dojść do jakiejś formy i funkcjonowania bez wiekszego bólu to minimum. Oczywiście uważam, żeby się nie przeciążać.
Hania
gość
07-11-2022, 08:12:55

Witam. Czy mógłby ktoś napisać jak zaczęły się u was pierwsze objawy dyskopatii szyjnej? Czekam na wizytę u neurologa
gość
08-11-2022, 10:27:00

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
08-11-2022, 10:37:56

Witam. U mnie było dość dziwnie zaczęło się od bólu łokcia mrowienie takie potem zawiania chwilę na dworze i zaraz połamana na maxa. różne rehabilitację lekarze nikt nie wpadł na pomysł aby wysłać mnie na rezonans szyjny. Aż pewnego dnia nie mogłam podnieść głowy z łóżka ból nie do opisania i dodatkowo brak czucia w lewej dloni. Na własną rękę poszłam zrobiłam okazało się że pęknięty dysk. Miała być operacja we Wrocławiu w kwietniu i okazało się że mam covida. No. I tak dałam szansę roznym masażystom rehabilitanta . W sumie nie mam już tych przewian paralizow twarzy ale dalej nie posiedzę na długo wstanie rano to wielka nie wiadoma. Męczy mnie to trochę nie wiem ile jeszcze wytrzymam. Czy ktoś może był operowany przez lekarza Mariusza Banacha ? Chciała bym się jeszcze z nim skonsultować. Boje się że coś pójdzie nie tak mam 29 lat.nie da się tak żyć na dłuższą metę.pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: