Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
03-08-2019, 00:02:11

Gość 2019-08-02 12:09:09
Witam mam na poziomie c4c5 ucisk na rdzen c6c7 wypuklina duza uciska worek obiawy to bole karku rak i sporadyczne dretwienie lewej reki Dr Laminowka ale nieraz nic mi nie dolega Staram sie nic nie dzwigac Znajoma niedawno po zabiegu jest gdy sie wybudzila rece jej zwisaly uszkodzono jej nerwy obwodowe i przeczulica jest Dwa mies po zabiegu A jednak niby piszesz ze to zabiegi na codzien a jednak powiklania wciaz sa Tego sie obawiam ....

Ja jestem 2 miesiące po operacji czuje się świetnie nic mnie nie boli tylko trochę reka dretwieje...gdy byłam w szpitalu spotkałam pana który miał identyczny zabieg jak ja niestety u niego nie było tak super obudził się z paraliżem reki zupełnie jej nie czuł ta gasił na niej fajki i tego tez nie czuł był już 4 tydz i cały czas go rehabilitowali...i powiem tak ze jak się nasluchalam to miałam zamiar uciekac Ale zostałam bo przecież to nie zdaza się każdemu I nie żałuję..najgorzej jest porównywać się do kogoś A przecież każdy z nas jest inny.pozdrawiam
gość
03-08-2019, 00:57:21

Wiec pisze ze bardzo sie boje powiklan bo moze byc jeszcze gorzej jak przed ..Zaden lekarz specjalista najlepszy nie jest wstanie zapewnic ze zabieg sie uda .To medycyna lekarz to czlowiek jak kazdy z nas maly blad i jestes na wozku
Forumowicz
03-08-2019, 07:18:08

Gość 2019-08-03 02:57:21
Wiec pisze ze bardzo sie boje powiklan bo moze byc jeszcze gorzej jak przed ..Zaden lekarz specjalista najlepszy nie jest wstanie zapewnic ze zabieg sie uda .To medycyna lekarz to czlowiek jak kazdy z nas maly blad i jestes na wozku
Ja miałem zabieg w Mielcu. Operował mnie dr Zawadzki Tomasz. W czasie mojego pobytu ( 9 dni) nie słyszałem aby ktoś na tym oddziale miał kłopoty, zarówno teraz jak i przed tym. U każdego zabieg był przeprowadzony bez powikłań.
PS
Piszesz o 3 w nocy spać nie możesz ?
gość
03-08-2019, 15:37:44

Witam wszystkie "szyjki". Jestem po konsultacjach neurochirurgicznych, decyzja o operacji podjęta, ale jestem mocno wystraszona. Mam dużo pytań i wątpliwości. Neurochirurg powiedział po obejrzeniu MR(opisu wcale nie czytał) i objawach, że przydałoby się zrobić 4 poziomy, a trzy to na pewno, i trzeba usunąć osteofity, ale zdecyduje dokładnie podczas operacji .To chyba kiepsko wygląda ta moja "szyjka"? Czy ktoś miał wskazanie na taką operację? Większość pisze o 1/2 poziomach więc zaczynam mieć coraz większe obawy.Napiszcie proszę co myślicie, a może ktoś miał tak samo? Małgorzata
Forumowicz
03-08-2019, 15:56:13

Gość 2019-08-03 17:37:44
Neurochirurg powiedział po obejrzeniu MR(opisu wcale nie czytał) i objawach, że przydałoby się zrobić 4 poziomy, a trzy to na pewno, i trzeba usunąć osteofity, ale zdecyduje dokładnie podczas operacji .To chyba kiepsko wygląda ta moja "szyjka"? Czy ktoś miał wskazanie na taką operację? Większość pisze o 1/2 poziomach więc zaczynam mieć coraz większe obawy.Napiszcie proszę co myślicie, a może ktoś miał tak samo?
Małgorzata
Witaj.
Ja miałem tak samo (już pisałem). Też 4 poziomy ale zrobiono 3 . To jest już tzw. rozszerzona operacja i ponoć skomplikowana ( to słowa neurochirurga).
Ja nie doznałem żadnego uszczerbku, poza bólem karku który pojawił się po operacji- NIC.
gość
03-08-2019, 18:06:45

To mnie pocieszyłeś:), super,że u Ciebie wszytko się udało i mam nadzieję ,że u mnie tez tak będzie. Czy te osteofity też Ci usuwano?, Zastanawia mnie tylko,że mam nie mieć płyki (pytałam), chyba że będzie niestabilność. Mam mieć operacje w Warszawie na Wołowskiej, może znasz jakieś opinie o tym szpitalu? Ból po operacji mnie nie przeraża, wątpię czy jest większy niż teraz (od2 miesięcy mam bardzo nasilone objawy:( )
Jeżeli mogę zapytać to który poziom Tobie zostawili nierobiony? U mnie do robienia od c3 do c7.
Pozdrawiam Małgorzata
Forumowicz
03-08-2019, 18:35:49

Gość 2019-08-03 20:06:45
Jeżeli mogę zapytać to który poziom Tobie zostawili nierobiony? U mnie do robienia od c3 do c7.
Pozdrawiam Małgorzata
Ja mam naprawione c4/c5; c5/c6; c6/c7 - jak widać odpuścił c3. Mówił, że c3 jeszcze wygląda "w miarę" i jakby chodziło o same C3 to by nikt tego nie operował, za mała "usterka". Ponadto umówiliśmy się, że co będzie naprawiał to decyzję podejmie podczas zabiegu. Osteolity też miałem usunięte.
Skoro u Ciebie jest , moim zdaniem - wstępna decyzja - o nie zakładaniu płytki to widocznie nie jest tak źle. Mnie od razu poinformował o płytce i o tym, że będę miał ograniczony skręt szyją ( to ograniczenie jest ale minimalne).
Jesteś w lepszej sytuacji niż ja. Zabieg będzie bezproblemowy.
Pozdrawiam
gość
03-08-2019, 22:10:26

Kawo jasnowidzem jestes ?
Forumowicz
04-08-2019, 10:53:49

Gość 2019-08-04 00:10:26
Kawo jasnowidzem jestes ?
Oczywiście.
Np. teraz zamknąłem oczy, skupiłem się i usiłowałem zlokalizować mój samochód.
Zlokalizowałem w myślach. Podchodzę do okna i jest. Stoi tam gdzie myślałem.
gość
04-08-2019, 11:34:20

kawo

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: