Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
02-08-2019, 10:09:09

Witam mam na poziomie c4c5 ucisk na rdzen c6c7 wypuklina duza uciska worek obiawy to bole karku rak i sporadyczne dretwienie lewej reki Dr Laminowka ale nieraz nic mi nie dolega Staram sie nic nie dzwigac Znajoma niedawno po zabiegu jest gdy sie wybudzila rece jej zwisaly uszkodzono jej nerwy obwodowe i przeczulica jest Dwa mies po zabiegu A jednak niby piszesz ze to zabiegi na codzien a jednak powiklania wciaz sa Tego sie obawiam ....
Forumowicz
02-08-2019, 19:20:15

Gość 2019-08-02 12:09:09
Znajoma niedawno po zabiegu jest gdy sie wybudzila rece jej zwisaly uszkodzono jej nerwy obwodowe i przeczulica jest Dwa mies po zabiegu A jednak niby piszesz ze to zabiegi na codzien a jednak powiklania wciaz sa Tego sie obawiam ....
mam nadzieję, że rehabilitacja jej pomoże i ten niedowład zniknie na zawsze. Aż mnie zmroziło. Ja nie słyszałem ani nie widziałem osoby która po zabiegu na kręgosłupie szyjnym miałaby problem.
gość
02-08-2019, 19:28:30

Kawo malo wiesz ..,
Początkujący
02-08-2019, 19:34:14

Gość 2019-08-02 12:09:09
Witam mam na poziomie c4c5 ucisk na rdzen c6c7 wypuklina duza uciska worek obiawy to bole karku rak i sporadyczne dretwienie lewej reki Dr Laminowka ale nieraz nic mi nie dolega Staram sie nic nie dzwigac Znajoma niedawno po zabiegu jest gdy sie wybudzila rece jej zwisaly uszkodzono jej nerwy obwodowe i przeczulica jest Dwa mies po zabiegu A jednak niby piszesz ze to zabiegi na codzien a jednak powiklania wciaz sa Tego sie obawiam ....
Nie ma chyba tutaj na forum osoby której w znaczący sposób operacja zaszkodziła. Problem jest jedynie długotrwały ucisk, który degeneruje nerwy, rdzeń, itp., i potem powrót do pełnej sprawności jest dlugi lub niemożliwy. Dlatego też napisałem, że bardzo ważna jest operacja u lekarza który na co dzień zajmuje się kręgosłupami i ma doświadczenie.
Forumowicz
02-08-2019, 19:43:00

Gość 2019-08-02 21:28:30
Kawo malo wiesz ..,
Zapewne mało.
Ja mam wymienione 3 dyski, założona płytka i 8 śrub. Operacja trwała około 4 godz. . Za kilka dni będzie dwa miesiące a ja jak "młody dzius" ( żartuję - boli mnie kark).
W czasie pobytu na oddziale nikt nie miał żadnych powikłań,.Myślę że powikłania są sporadyczne.
Forumowicz
02-08-2019, 19:47:12

Rctomal 2019-08-02 21:34:14
Nie ma chyba tutaj na forum osoby której w znaczący sposób operacja zaszkodziła. Problem jest jedynie długotrwały ucisk, który degeneruje nerwy, rdzeń, itp., i potem powrót do pełnej sprawności jest dlugi lub niemożliwy. Dlatego też napisałem, że bardzo ważna jest operacja u lekarza który na co dzień zajmuje się kręgosłupami i ma doświadczenie.
Zgadzam się całkowicie. Im dłużej zwleka się, a zmiany są poważne to ten ktoś działa na własną niekorzyść.
Początkujący
02-08-2019, 19:54:45

kawo 2019-08-02 21:47:12
Rctomal 2019-08-02 21:34:14
Zgadzam się całkowicie. Im dłużej zwleka się, a zmiany są poważne to ten ktoś działa na własną niekorzyść.
Tak masz rację. Tylko jest jeszcze drugi problem. Sami lekarze nie raz przeciągają temat operacji, proponując człowiekowi 'żyć normalnie'. Dlatego też trzeba to jakoś wypośrodkować.
gość
02-08-2019, 21:25:19

Medycyna ....Powikłania były są i będą Pozdrawiam serdecznie
Wtajemniczona
02-08-2019, 21:43:28

Do Gościa.
Strach i zaniechanie są złymi doradcami.
W moim przypadku strach był, ale bardziej bałam się paraliżu lub nieodwracalnych niedowładów niż operacji...
Wtajemniczona
02-08-2019, 21:48:51

...i najważniejsze to dobry neurochirurg. Fryzjer fryzjerowi też nie równy i tak jest w każdym zawodzie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: