Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
30-07-2019, 06:57:19

Lucy 0402
Chrupanie i strzelanie pojawia się u mnie często. Szczególnie w nocy przy niekontrolowanej zmianie pozycji. Budzę się niejednokrotnie przerażona, czy czegoś nie zerwałam lub nie uszkodziłam. Ale mam nadzieję, że to nic groźnego. To nie boli, tylko efekt dźwiękowy nieprzyjemny. Lucy, będzie dobrze!
Renata071173
Przykro mi, że powrót do pracy spowodował u Ciebie nasilenie objawów. A miało być już tylko lepiej.... Ja na razie jeszcze jestem na zwolnieniu, ale powrotu do normalnych obowiązków boję się bardzo. Jeśli teraz chciałam funkcjonować w miarę normalnie, spokojnie, i mimo tego nie jest ciekawie, to co będzie, kiedy będę musiała spędzić przy biurku kilka godzin? W chwili obecnej nawet pisanie na smartfonie to maksymalnie kilka minut. Palce sztywnieją, łopatka piecze, obojczyk daje o sobie znać. No i ta napięta i wrażliwa na ból skóra rąk też mnie niepokoi. Nawet lekkie zakupy, naprawdę drobne, ciężko donieść z osiedlowego sklepu, kawałek do domu. Cięższą mam czasami torbę do pracy, ze śniadaniem i książkami. Przecież nikt jej za mnie nie będzie nosił codziennie.
Niepełnosprawność w stopniu lekkim dostałam jeszcze przed operacją. Co prawda na rok, ale złożę w grudniu kolejny wniosek. Jeszcze nie skorzystałam z moźliwiści siedmiogodzinnego czasu pracy, bo po otrzymaniu orzeczenia miałam za chwilę operację.
Życzę Ci pozytywnego rozpatrzenia Twojego wniosku.
Trzymajcie kciuki, aby ZUS szybciutko rozpatrzył mój wniosek o świadczenie rehab., bo nie będę miała możliwości wyjazdu na prewencję. 182 dni kończą się za miesiąc i trzeba wracać do pracy. Bez zwolnienia albo świadczenia nie pojadę. A bez rehabilitacji nie widzę siebie w pracy. Koło zamknięte 🤔 Oby te decyzje się nie minęły...
Miłego dnia 😔
Początkująca
30-07-2019, 06:59:29

Mała pomyłka. Orzeczenie mam o niepełnosprawności w stopniu umiarkowanym. Sorki.
Początkująca
30-07-2019, 07:03:30

Kawo
Ja też myślałam, że po operacji będę jak nowa.... niestety, nie wyszło 🤔
gość
30-07-2019, 07:37:08

mnie fizjo powiedział, że takie palenie, pieczenie, szczypanie to dobry objaw bo to znaczy, że nerwy zaczynają pracę
Forumowicz
30-07-2019, 14:53:51

Gość 2019-07-30 09:37:08
mnie fizjo powiedział, że takie palenie, pieczenie, szczypanie to dobry objaw bo to znaczy, że nerwy zaczynają pracę
Czyli jak boli i napiernicza to jest SUPER.
Porządny gość - potrafi podnieść na duchu.
gość
30-07-2019, 15:55:16

to dziwny ten fizjo. Moj byl
zmartwiony moimi objawami . Ale moze w przypadku powaznych niedowladow to jest dobry objaw .Aga
gość
01-08-2019, 13:08:07

Witam
A jak długo od pierwszych objawów mimo rehabilitacji podjęliście się operacji?
Forumowicz
01-08-2019, 18:19:19

Gość 2019-08-01 15:08:07
Witam
A jak długo od pierwszych objawów mimo rehabilitacji podjęliście się operacji?
W moim przypadku około 8-10 lat ale wówczas nie kojarzyłem jednoznacznie z kręgosłupem.
Gdy już wiedziałem, że "szyja" ...... około 4-5 lat.
Wteraz wiem,że to za późno ale - zdarzyło się.
gość
01-08-2019, 22:18:43

Witajcie czeka mnie operacja kregoslupa szyjnego bardzo sie boje czy czegos nie spieprza i nie skoncze na wozku
Początkujący
02-08-2019, 04:35:14

Gość 2019-08-02 00:18:43
Witajcie czeka mnie operacja kregoslupa szyjnego bardzo sie boje czy czegos nie spieprza i nie skoncze na wozku
Witaj. Dość mało piszesz, ale powiem że jest to dość małe prawdopodobieństwo aby były komplikacje, pod warunkiem że będzie to robił operator który na co dzień widzi kręgosłupy. Są to jedne z najprostrzych już dziś operacji / zabiegów.
Napisz coś więcej. Gdzie i u kogo bedziesz miał zabieg, na jakich poziomach i jakie masz objawy.
Bądź dobrej myśli!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: