Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
28-11-2019, 13:44:07

A dziś to ogólnie czuję się beznadziejnie oprócz codziennych bóli to bardziej doskwiera mi łopatka..bolą mnie żebra i plecy - jakbym normalnie miała zakwasy albo grypę 😜 a raczej nie mam bo wczoraj robiłam badania przed wizytą u endo i crp <0,5 a OB 5 więc raczej nie jestem przeziębiona...RTG klatki też ok bo robiłam wczoraj już przed operacją 😑 no ogólnie czuję się dziś jak wyzuta i wypluta czy to od mojej szyjki to wszystko ???
Forumowiczka
28-11-2019, 13:52:41

OMG...Jestem tu miesiąc i już osiągnęłam status "WTAJEMNICZONA"
Początkująca
28-11-2019, 14:01:38

Bidusia81
Też mam 3 dzieci w tym 3 synów 🙄🙄😁😳😳
I czasem czasu nie mam na nic. Ale Po takim porządnym dniu to zaczyna mnie szyja boleć sztywniec i pod łopatką i jakby dwa ramienno barkowa... wtedy już do śmiechu nie ma i muszę odpocząć kilka godzin.
Mnie boli dość często w dole kregoslupa czy leżę czy chodzę... oby tam mi się coś nie robiło z dyskiem..
Ale Ty faktycznie pełna energii jesteś 😉😉
Forumowiczka
28-11-2019, 14:32:11

ZOLITA30 2019-11-28 15:01:38
Bidusia81
Też mam 3 dzieci w tym 3 synów 🙄🙄😁😳😳
I czasem czasu nie mam na nic. Ale Po takim porządnym dniu to zaczyna mnie szyja boleć sztywniec i pod łopatką i jakby dwa ramienno barkowa... wtedy już do śmiechu nie ma i muszę odpocząć kilka godzin.
Mnie boli dość często w dole kregoslupa czy leżę czy chodzę... oby tam mi się coś nie robiło z dyskiem..
Ale Ty faktycznie pełna energii jesteś 😉😉
Mnie to szyja, kark, ramiona i łopatka boli cały czas właściwie Ale to też nie ma co się porównywać 😉 bo przecież każdy ma inny próg bólu...ja po cesarce na drugą dobę normalnie wyprostowana śmigałam bez żadnych leków przeciwbólowych
Forumowiczka
28-11-2019, 14:33:38

A na dole, odcinek lędźwiowy też się czasem odzywa...nawet często...wystarczy się nieodpowiednio schylić, czy nawet spać źle...aż strach to prześwietlić bo się okaże że i to jest do roboty
Początkująca
28-11-2019, 15:08:32

U mnie ten ból w dole kręgosłupa to boli narazie tak 2 razy w tygodniu. Narazie ( odpukać ) nie ma tragedii ino czasem się odezwie.
Też narazie nie przeswietlam tego miejsca. Kiedyś to miałam rwe kulszową nogi i też lewa strona ani ruszyć ani nic ból nie do opisania ... 😯
Miesiąc temu to musiałam brać tabletki co kilka dni bo tak mi ręce dretwiały szyja/ kark bolały że w nocy spać nie mogłam..
Teraz tak jakoś się uspokoiło trochę.. 😊😊
Forumowiczka
28-11-2019, 15:42:44

ZOLITA30 2019-11-28 16:08:32
U mnie ten ból w dole kręgosłupa to boli narazie tak 2 razy w tygodniu. Narazie ( odpukać ) nie ma tragedii ino czasem się odezwie.
Też narazie nie przeswietlam tego miejsca. Kiedyś to miałam rwe kulszową nogi i też lewa strona ani ruszyć ani nic ból nie do opisania ... 😯
Miesiąc temu to musiałam brać tabletki co kilka dni bo tak mi ręce dretwiały szyja/ kark bolały że w nocy spać nie mogłam..
Teraz tak jakoś się uspokoiło trochę.. 😊😊
No to taka właśnie uroda naszych szyjek..co chwilę jakaś rwa barkowa itp 😜
Forumowicz
28-11-2019, 16:15:49

AgaZielona 2019-11-28 14:18:02
Kawo, Twój przypadek też był trudny, dwa segmenty i jeszcze dodatkowe wzmocnienia.
Jak bym miał dwa to chyba bym do ej pory chodził.
Ja mam źle od C2 do C7 włącznie (c2-c3, c3-c4, c4-c5,c5-c6, c6-c7) z tym, że operowane miało być 4 kręgi na dwa razy ale w końcu odbyło się za jednym razem na 3.
Płytka i 8 śrub na 4 kręgach.
Zdaniem neurochirurga- rzadki ze mnie przypadek. Jak mówił (już pisałem) za długo odwlekałem.

Wtajemniczona
28-11-2019, 21:31:18

Kawo,
Przepraszam, pomyliłam, ale na pewno byłam przekonana, że Twój przypadek jest bardzo trudny. Wyjątkowy okaz z Ciebie robi wrażenie! Coś Ty chłopie robił w życiu, że tak zmasakrowaleś szyję? Zresztą pewnie to samo, co my, wiele czynników. Aż strach pomyśleć, jak wyglądał kręgosłup przed operacją...teraz to masz ładnie zrobione
Wtajemniczona
28-11-2019, 21:40:52

Kawo,
Z całą pewnością chodziłeś z tym za długo! A gdybyś wcześniej zadbał o siebie, jak Bidusia81, to może byłoby mniej śrubek
Powiem Wam, ja też mam się fatalnie. Od poniedziałku po wizycie u fizjo, nadal boli okropnie! Ale wyczytałam na innym forum, że moje objawy, wynikają z podrażnienia opony twardej podczas operacji. Tylko tak sobie myślę, co tam opona twarda, jak miałam duży ucisk na rdzeń. Więc już nie myślę o tym, jak mnie boli, tylko daje sobie czas. Przecież układ nerwowy potrzebuje dużo czasu, żeby się zregenerować i już.
W sob i ndz planuje pojawić się na studiach. Ale na początek to będę tak do godziny na każdych zajęciach. Więc godz siedzenia, odpoczynek i potem znowu. Zobaczymy, jak moja szyja wytrzyma. Na sama myśl mnie boli, ale czas powoli wracać do życia. Bo z tego nic nie robienia, dopada mnie depresja.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: