Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
25-11-2019, 19:59:48

Witajcie jestem przed zabiegiem na odcinek szyjny c5c6 bardzo się boje znajoma jest kilka dni po zabiegu I w trakcie zabiegu doszło do krwawienia Teraz to już się boje .....
gość
25-11-2019, 20:20:01

witam,
czy przy dyskopatii szyjnej możliwe są również bóle nisko pod łopatką i tak bardziej z boku? Proszę odpowiedzcie czy ktos tak miał, ma
Forumowicz
26-11-2019, 07:55:20

Gość 2019-11-25 20:59:48
Witajcie jestem przed zabiegiem na odcinek szyjny c5c6 bardzo się boje znajoma jest kilka dni po zabiegu I w trakcie zabiegu doszło do krwawienia Teraz to już się boje .....
Jak to rozumieć ? zdarzyła się jakaś komplikacja ? jest problem ?
To że podczas zabiegu krwawi to chyba normalne, przecież to operacja.
Forumowicz
26-11-2019, 08:00:00

Gość 2019-11-25 21:20:01
witam,
czy przy dyskopatii szyjnej możliwe są również bóle nisko pod łopatką i tak bardziej z boku? Proszę odpowiedzcie czy ktos tak miał, ma
Wszystko jest możliwe. Ja "łopatkę" , sporadycznie ale odczuwam do tej pory a jestem już 5 m-cy po zabiegu.
Forumowiczka
26-11-2019, 10:34:09

Witaj. Ale jakiego krwawienia ? Czy krwotoku bo np. przecięli naczynie jakieś ? Wszystko ok ze znajomą ? U nas tu też Aga miała jakieś lekkie krwawienie podczas operacji i wszystko skończyło się ok a operacja zgodnie z planem przebiegła ;)
Ja też jestem przed operacją C5/C6 i też strasznie się boję a termin tuż, tuż...
Wtajemniczona
26-11-2019, 15:18:51

Nie ma co się bać. Ja podczas operacji też krwawiłam, tzn. miałam pouciskane sploty żylne i podczas usuwaniu dysku, nastąpił niespodziewany krwotok. Szybka reakcja lekarza i skończyło się dobrze. Straciłam 500 ml krwi dodatkowo, ale to prawie tyle, co oddaję się w krwiodawstwie. Owszem wpłynęło to na moje osłabienie, ale wszystko skończyło się dobrze. Jeśli masz niepokój z tym związany, porozmawiaj z lekarzem przed zabiegiem. Wszystko się może zdazyć, ale trzeba w głowie założyć opcję pozytywną. Poza tym lekarze zawsze są przygotowani na wszelkie sytuacje podczas operacji.
Wtajemniczona
26-11-2019, 15:26:13

Gość 2019-11-25 21:20:01
witam,
Tak możliwe są 😉 mnie też łopatka bolała, i pod, i bark i cała ręka. Ból rwący, przeszywający, okropny. Przed diagnozą myślałam, że coś mi się stało od kręgosłupa piersiowego, a to rwa ramienna przez dyskopatię szyjną.
Wtajemniczona
26-11-2019, 15:37:15

Witam Szyjki! I nowe i stare
Co u Was słychać?
Ja walczę namiętnie, jestem po 2 wizytach u fizjoterapeuty. Nienawidzę tych spotkań, ból ogromny, dwa dni po nich jestem nie do życia. A tylko mam uciski i rozmasowuje mięśnie. Fizjo mowi, ze mam jeszcze reakcje pooperacyjne, długo mnie trzyma, ale co zrobić, muszę walczyć, bo chce wrócić do rzeczywistości Zaczęłam więcej robić, oczywiście w zgodzie z dekalogiem szyjek chociaż do końca się nie da, czasami głowa sama leci do przodu. Ale robię więcej, wieszam pranie, wychodzę z domu, zakupy z mężem, gotowanie, czasami i coś posprzątam. Odstawiłam leki, chociaż ból jest, ale teraz tylko parzenie i pieczenie szyji, ręce są słabe, ale mniej mnie już rwie. Zatem reasumując, w piątek będzie miesiąc po operacji i jakiś progres jest
Pozdrawiam wszystkich!
gość
26-11-2019, 16:43:53

przy takim zaangażowaniu to i rehabilitacja pomoże bez operacji
Forumowiczka
26-11-2019, 16:54:23

AgaZielona 2019-11-26 16:37:15
Witam Szyjki! I nowe i stare
Co u Was słychać?
Ja walczę namiętnie, jestem po 2 wizytach u fizjoterapeuty. Nienawidzę tych spotkań, ból ogromny, dwa dni po nich jestem nie do życia. A tylko mam uciski i rozmasowuje mięśnie. Fizjo mowi, ze mam jeszcze reakcje pooperacyjne, długo mnie trzyma, ale co zrobić, muszę walczyć, bo chce wrócić do rzeczywistości Zaczęłam więcej robić, oczywiście w zgodzie z dekalogiem szyjek chociaż do końca się nie da, czasami głowa sama leci do przodu. Ale robię więcej, wieszam pranie, wychodzę z domu, zakupy z mężem, gotowanie, czasami i coś posprzątam. Odstawiłam leki, chociaż ból jest, ale teraz tylko parzenie i pieczenie szyji, ręce są słabe, ale mniej mnie już rwie. Zatem reasumując, w piątek będzie miesiąc po operacji i jakiś progres jest
Pozdrawiam wszystkich!
Hmmm...czyli wnioskuję Aga, że u Ciebie jakby lepiej ;) zwłaszcza, że jesteś w stanie funkcjonować bez leków - to już samo to świadczy, że idzie ku dobremu 😁 nadejdzie dzień, że po wizycie u fizjoterapeuty będziesz jak nowonoradzona !!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: