Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
23-11-2019, 19:41:51

ZOLITA30 2019-11-21 17:53:18
Cześć Wszystkim!
Jestem tu nowa.
Pozdrawiam🙂
Każdego "nowego" witamy...... Witaj Zosia
Forumowiczka
23-11-2019, 20:38:36

Witaj ! Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam - Ty jeszcze nie kwalifikujesz się do operacji i póki co rehabilitacja tak ? Bo my tutaj w większości już po albo przed ;)
gość
23-11-2019, 23:46:37

my tu jesteśmy różni;: przed, po i jeszcze nie do operacji. Tytuł wątku niczego nie narzuca. pozdrawiam wszystkie szyjki
Forumowiczka
24-11-2019, 07:25:34

Gość 2019-11-24 00:46:37
my tu jesteśmy różni;: przed, po i jeszcze nie do operacji. Tytuł wątku niczego nie narzuca. pozdrawiam wszystkie szyjki
Oczywiście, że tak ;) nie miałam niczego złego na myśli...po prostu czytałam chyba większość stron w wątku i to było takie luźne sformułowanie zgodnie z prawdą 😉 przecież nie chodziło mi o to, że to tylko post dla ludzi przed i po operacji 😜 myślałam, że nowa koleżanka coś więcej o sobie napisze.
Początkująca
24-11-2019, 16:58:27

Ja już wszystko napisałam.
Bidusia81
No narazie tylko rehabilitację mam zleconą i tak za 3msc ponowny rezonans magnetyczny szyji ( ostatni miałam coś ww wrześniu)
Coś w lutym kolejny rezonans mam zrobić i wtedy zobaczymy czy rehabilitacja pomogła i czy dysk bardziej się nie wysunął i wtedy będzie wiadomo czy operacja czy nie ;)
Myślałam że to forum jest nawet dla tych którzy nie będą mieć narazie operacji. Może i źle zrozumiałam.. 🙄
Forumowicz
24-11-2019, 17:31:02

ZOLITA30 2019-11-24 17:58:27
Myślałam że to forum jest nawet dla tych którzy nie będą mieć narazie operacji. Może i źle zrozumiałam.. 🙄
Zosia (?) dobrze myślałaś. To forum jest dla każdego kogo tylko z jakiś względów zaciekawiło. Jeden jest już po zabiegu, drugi przed zabiegiem i ze strachu trzęsie się cały, inny z kolei podgląda co go może czekać w przyszłości.
Jak zauważam, Ty jesteś w gronie szczęśliwców i niech tak Ci zostanie. Jakby jednak szyja była ci nie posłuszna ...... będziesz przygotowana na wyzwania.
Nie martw się, przed tobą jeszcze długi czas spokoju (chyba) , to tak z dnia na dzień się nie psuje.
Forumowiczka
24-11-2019, 17:59:59

ZOLITA30 2019-11-24 17:58:27
Ja już wszystko napisałam.
Bidusia81
No narazie tylko rehabilitację mam zleconą i tak za 3msc ponowny rezonans magnetyczny szyji ( ostatni miałam coś ww wrześniu)
Coś w lutym kolejny rezonans mam zrobić i wtedy zobaczymy czy rehabilitacja pomogła i czy dysk bardziej się nie wysunął i wtedy będzie wiadomo czy operacja czy nie ;)

Oczywiście że tak - jak najbardziej dla tych przed operacją też, i dla tych nie wymagających operacji !!! Może to ja wtopę zaliczyłam i dziwnie się wyraziłam 😉 jeśli tak to odebrałaś to oczywiście przepraszam najmocniej !!!
Początkująca
24-11-2019, 19:17:53

No narazie jeszcze funkcjonuje aczkolwiek chwilami z szyją nie za fajnie ale kataklizmu jeszcze dużego nie ma 😉
Mi neurochirurg mówił że rehabilitacja wcale nie musi pomóc i może dyskopatia się powiększyć A może i zniknąć. Więc zobaczymy za te kilka msc 😏
Czytałam że Tu wszyscy przed lub po operacji ... 😳😳
Tylko chyba ja tu rodzynek ... 😁😁😂
Moja znajoma np. Też miała dysk wysunięty około 1mm no i po roku ino źle obróciła i dysk się wysunął i szpital... I takie cyrki miała że szok ...
Jeden neurochirurg powiedział,że póki co rehabilitacja i ćwiczenia drugi jej zakazał ćwiczyć... Po ponoć tylko się wysunął A każdy patrzył tylko na opis nie zdjęcie z rezonansu ...
No i po wyjściu że szpitala poszła prywatnie to ortopedy, który zapytał" czemu pania wypuścili ze szpitala w takim stanie ??
Więc znajoma odpowiedziała " bo tylko ma wysunięty znacznie dysk " i ma podjąć rehabilitację "
A ortopeda nato" obejrzał jej wynik jak i zdj z rezonansu i jej dysk nie miał już w ogóle tego płynu A ten dysk cały się wylał i jej stan wymaga pilnej operacji! I miała po 3msc ...
I dwóch neurochirorgow nie widziało tego że jej dysk jest w takim złym stanie??! ... masakra ...

U mnie zaś jeden widział ino jeden dysk wysunięty A drugi że dwa wysunięte 1mm ..
Forumowiczka
24-11-2019, 19:47:13

No widzisz...różni są lekarze i różne "szkoły" - niektórzy każą czekać, rehabilitować...inni patrzą na zdjęcia/rezonans (jak mój neurochirurg - on nawet nie patrzył na opis) i mówią że operacja 😜 wiadomo też, że każdy przypadek jest inny - ja niby nie mam jakiś mega objawów...ból karku, ograniczony skręt głowy i promieniowanie, ciągnięcie do ramion i rąk...ale rezonans pokazuje znaczne zmiany, które same się nie cofną 😑 skoro Twój lekarz proponuje rehabilitację, to może faktycznie nie jest tak źle i warto próbować 😉
Forumowicz
24-11-2019, 19:57:01

ZOLITA30 2019-11-24 20:17:53
Czytałam że Tu wszyscy przed lub po operacji ... 😳😳
Tylko chyba ja tu rodzynek ... 😁😁😂
................
...............
Jeden neurochirurg powiedział,że póki co rehabilitacja i ćwiczenia drugi jej zakazał ćwiczyć... ..
Przykro ale na "rodzynka" się nie załapałaś.. Takich "przed" którzy nie mają jeszcze postawionej diagnozy do zabiegu - jest tutaj co najmniej kilka osób.
Odnośnie neurochirurga - tak bywa. Mnie np. neurochirurg ( nie operuje szyi) powiedział, że ćwiczyć a jak boli to - tabletki przeciwbólowe
Inny (operuje szyję)- zakazał ćwiczeń ponieważ ćwiczenia mogą tylko zaszkodzić i dziwił się, że tak długo zwlekałem. Za długo i jest możliwe, że niektóre, złe objawy już się utrwaliły i trudno będzie je zlikwidować ( tzw.błędne bóle).
Jakby co ...... nie zwlekaj. !

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: