Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
07-01-2023, 13:05:20

Czy Was też boli klatka piersiowa?
Początkująca
07-01-2023, 14:38:47

Witaj Mania123
Niestety tak 😒nieraz boli w klatce piersiowej u mnie zanim pojawia się ból w klatce to czuję rozpieranie w gardle takie rozpychanie krtani i równocześnie pojawia się ból klatki
A jak długo jesteś po operacji?
Początkująca
07-01-2023, 15:07:38

Nie jestem po operacji, neurochirurg zlecił mi rehabilitację powiedział że non stop, bo operacja jest nie do uniknięcie i teraz kwestia czasu jak uda mi się to rozciągnąć w czasie... Boli mnie szyja, sztywność, ból kości mostka. Rozpieranie też miałam, aktualnie nie. Ale to były bóle które rozsadzaly klatkę piersiowa. Mam szyjny do operacji. W rtg piersiowego w opisie zniesienie kifozy i esowate wygięcie, rezonansu nie miałam.
Początkująca
07-01-2023, 15:09:30

Szukam leku, który pomoże , bo to moje pierwsze sytucje z kręgosłupem. Teraz kupiłam olfen. Ale narazie nie czuję poprawy
Początkująca
07-01-2023, 16:21:07

A to troszkę inna sytuacja
Ja te bóle w klatce piersiowej i rozpieranie w gardle mam po operacji.
Jeśli chodzi o leki to niestety przy kręgosłupie szyjnym mało co pomaga przynajmniej ja mam takie doświadczenie a rehabilitacyji przed operacją nie mogłam mieć z powodu ucisku na rdzeń.
Trudno mi więc coś doradzić może odezwie się ktoś kto brał jakieś leki co pomagały i tobie doradzi😊
Początkująca
08-01-2023, 06:46:14

Witajcie, od pewnego czasu bardzo drętwieją mi dłonie, tak mocno ze wybudza mnie to ze snu.Ręce czuje jakby ze sztywniały.Mam tez cały czas bol z tylu potylicy, zawroty, podczas stania nogi są jak z betonu. Odczuwam duza niestabilność. Jestem po dwóch operacjach kregoslupa, szyja i lędźwie.Zauważyłam ostatnio,ze ręce i nogi bardzo mi marzną, trudno je rozgrzać. Dochodzą dziwne dreszcze. Będę się badała pod kontem rzs, gdyż mocno pieką kolana i coś dzieje się z palcami u dłoni. W kręgosłupie nadal mam dużo nieprawidłowości. Wkręcam sobie różne choroby …
Początkująca
08-01-2023, 08:33:12

Cześć iza50
Czytam twój wpis i faktycznie masz powody do niepokoju ,drętwienie rąk ,nogi z betonu i ból potylicy to kurcze nie ciekawie bo może być od kręgosłupa szyjnego
Czy miałaś jakieś badania w tym kierunku i ile jesteś po operacji szyjnego .
Jak tak przeglądałam forum to u większości niestety wszystko wraca .
Ja jestem dwa miesiące po operacji I czuję się całkiem dobrze, jak nieraz przesadzę z jakimiś pracami to faktycznie mam dolegliwości ale tłumaczę sobie że to jeszcze krótko po operacji I ma prawo tak być ale u ciebie to inna bajka bo dolegliwości masz sporo więc lepiej to sprawdź.
Napisz ile minęło czasu od operacji czy pracujesz i co z rehabilitacją ???
Początkująca
08-01-2023, 08:57:59

Zumba123 2023-01-08 09:33:12
Cześć iza50
Czytam twój wpis i faktycznie masz powody do niepokoju ,drętwienie rąk ,nogi z betonu i ból potylicy to kurcze nie ciekawie bo może być od kręgosłupa szyjnego
Czy miałaś jakieś badania w tym kierunku i ile jesteś po operacji szyjnego .
Jak tak przeglądałam forum to u większości niestety wszystko wraca .
Ja jestem dwa miesiące po operacji I czuję się całkiem dobrze, jak nieraz przesadzę z jakimiś pracami to faktycznie mam dolegliwości ale tłumaczę sobie że to jeszcze krótko po operacji I ma prawo tak być ale u ciebie to inna bajka bo dolegliwości masz sporo więc lepiej to sprawdź.
Napisz ile minęło czasu od operacji czy pracujesz i co z rehabilitacją ???
We wrześniu minął rok od operacji szyjnego, mam wstawione dwa implanty na poziomie c4/c6. A miesiąc po była operacja lędźwiowego.Rezonans kontrolne nie są niestety zbyt dobre, mój operator zbytnio się tym nie przejmował. Zasięgnęłam porad dwóch innych neurochirurgów, niby operacja dobrze przeprowadzona. Rehabilitowalam się ale mam wrażenie,ze jeszcze pogorszyła. Tak pracuje, może nawet zbyt dużo , może tu jest przyczyna
Początkująca
08-01-2023, 09:09:06

O kurcze to naprawdę krótko!!!
Ja jestem na świadczeniu rehabilitacyjnym z Zus i przed rehabilitację.
Dlaczego rezonans po operacji nie jest zbyt dobry ?
Pytam bo ja jeszcze jestem zielona w temacie dopiero będę miała drugą wizytę kontrolną i chwilowo nie miałam zgody na rehabilitację.
A rehabilitację miałaś stacjonarną czy pojechałaś na turnus rehabilitacyjny?
I dlaczego myślisz że pogorszył bo ja nie ukrywam że w rehabilitacji pokładam ogromną nadzieję.
A co do twojego obecnego stanu zdrowia to może faktycznie zbyt forsujesz organizm stąd pogorszenia.
Początkująca
08-01-2023, 09:18:01

Witaj gościu
Napisz jak się czujesz .
Czy trochęlepiej i czy wszystko ok bo sie nie odzywasz 😉
Gość 2023-01-04 13:36:42
Gość 2023-01-04 13:34:12
Zumba123 2023-01-04 12:26:37
Witaj Gościu
ja jestem dwa miesiące po operacji i też miałam robione od razu trzy poziomy też nie brałam leków przeciwbólowych ale miewałam zaburzenia równowagi i dokładnie tak jak ty słabe ręce i nogi i te same bóle do tego byłam bardzo osłabiona w nocy musiałam przebierać się tak się pociłam.
Po 2 tyg.byłam na kontroli i powiedziałam o tych objawach ,lekarz powiedział że to minie i faktycznie ustępowało .
Dziś mija 2 miesiące i czuję się dobrze .
Siły wracają stopniowo ,mam nadzieję że u ciebie będzie podobnie
A kiedy masz wizytę kontrolną ????
30 stycznia mam dopiero wizytę

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama:
Reklama:
Reklama: