Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
23-03-2021, 17:26:23

Małgosiu, moim osobistym zdaniem świetnie nastawiłaś się do problemu. Zrób tak jak postanowiłaś nie ma co odwlekać. Im dłużej się czeka, zmiany są coraz większe i oczywiście większy ból. Więc głowa do góry my daliśmy radę, Ty też sobie poradzisz.
PS. I w Kamasutrze będziesz jeszcze lepsza
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Forumowicz
23-03-2021, 18:49:56

Dorka1616 2021-03-23 18:26:23
PS. I w Kamasutrze będziesz jeszcze lepsza
Małgosiu .... czy TY widzisz to co ja ?
Dorka jest niemożebna. Koniem jej nie "dobijesz". Bierz z niej przykład, jako ja z Niej wziąłem. Do zdrowia dochodzi się błyskawicznie.
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Forumowiczka
23-03-2021, 18:55:21

No pewnie, ja się tak łatwo nie poddam teraz robię gorset mięśniowy na lędźwiowym. Ćwiczę codziennie Pójdę na kolejny zabieg jak 16-stka,tylko z dziwnym peselem
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
gość
24-03-2021, 07:19:36

No jestem w szoku jak pozytywnie do tego podchodzicie. Może po operacji też zmienię nastawienie bo nic innego już nie pozostanie jak tylko szukać pozytywnych stron. Chciałam mieć jeszcze jedno dziecko, ale w tej sytuacji to chyba juz odpada, ciąża zniszczyłaby chyba juz doszczętnie mój kręgosłup. Dobrze, że zdążyłam chociaż z jednym, choć marzyła mi się piątka dzieci, ale to już musiałby bocian przynieść bo sama już raczej nie urodzę.
Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi, czuję się lepiej i nawet lepiej spałam. Może podgonię z pracą.
Początkująca
24-03-2021, 07:27:10

Powyższe to moje, program sam wylogowuje
Forumowiczka
24-03-2021, 07:51:00

I tak masz trzymać próbuj robić proste ćwiczenia na ręce, żeby wzmocnić mięśnie, będziesz się czuła po zabiegu lepiej. Dawaj znać na bieżąco co u Ciebie. Ty z jednej strony Polski ja z drugiej ale damy radę. Kawo pomoże
Początkująca
24-03-2021, 08:14:30

ćwicze choć nie wiem czy się da wzmocnić te kończyny bo to od rdzenia osłabione, nie od ucisku na nerwy. One pracują dobrze tylko np wchodząc na 2 pietro juz czuję zakwasy w nich, albo rozmawiając przez telefon i trzymajac przez to rękę uniesioną muszę ją często zmieniac bo słabnie i znów szybko zakwasy czuję. Nic mi nie dolega poza osłabieniem tych konczyn, żadnego bólu nie czuje, wszystko pracuje jak należy tylko lekko słabiej. Żadnych drętwień, drżeń, parestezji - normalnie ktoś by pomyślał że zdrowa baba, tylko z tykajaca bombą w kregoslupie. Mam pytanie - szybko psują się kolejne segmenty po operacjji?
Forumowiczka
24-03-2021, 08:22:14

Małgosiu, to zależy. Poczekaj co Ci lekarz powie dokładnie. Jeśli będziesz potem dbać o siebie to będzie dobrze. Przede wszystkim nie wolno podnosić nic ciężkiego. Ja max obciążam ręce do 3 kg, więcej się nie da. Ciągnie mocno w szyi. Autem jeżdżę bez problemu a w domu do wszystkiego używam drabinki, żeby nie zadzierać głowy i rąk do góry. To są jedyne u mnie ograniczenia. Jak przestawisz myślenie a to bardzo ważne, będzie dobrze
gość
24-03-2021, 08:34:46

Nie będę podnosić, już raczej pozostanie mi wysługiwanie się innymi. Najbardziej to mi mężą żal bo to ja chciałam dbać o niego na starość a nie on o mnie. Dziecko ma 6 lat więc juz samodzielne, za parę lat pomoże mamie. Zamierzam ćwiczyć ostro by wzmocnić kręgosłup, zrobię też od razu za jednym razem rezonans całego kręgosłupa ale obawiam się, że tam kaszanka już została.
Wiem, że to zamartwianie się nie ma najmniejszego sensu bo wcale nie musze dożyć wieku gdy będzie trzeba robić kolejne części w myśl - myślał indyk o niedzieli. Ludzie maja gorsze problemy i perspektywy a ja tak narzekam.
Forumowiczka
24-03-2021, 08:48:33

Każdy musi sobie trochę ponarzekać, taka ludzka natura. Byle by nie za dużo, bo to już nie służy nikomu. Narazie nie myśl co będzie dalej, bo i po co. Zrób jeden zabieg i dbaj o siebie. Zadbaj o rehabilitację, napewno pomoże. Ja po zabiegu byłam w rozsypce po 7 tygodniach rehabilitantka zdziałała cuda i nadal ćwiczę po troszku

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: